Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cestmoicaroline

pominiecie tabletki, krwawienie!!!

Polecane posty

Gość cestmoicaroline

czesc, czy ktos mógby mi pomóc? pierwszy raz zdarzylo mi sie zapomniec wziac tebletke, pominiecie nastápilo pod koniec 1 tygodnia i wynosilo ok 24h. od razu wzielam zapomniana tabletka, a pól h po tym te wlasciwa i od tego czasu normalnie przyjmuje pozostale tabletki z opakowania. problem polega na tym ze nastepnego dnia wystapilo krwawienia ( takie jakie mam zawsze w czasie 7- dniowej przerwy) i jestem teraz troche zdezerientowana. nie moge zwrócic sie do mojego ginekologa bo jestem za granica, bardzo prosze o jakiekolwiek rady i wskazówki!!! p.s jesli to mialoby nieco rozjasnic sytuacje to biore harmonet

Gość olalalala
typowe krwawienie z odstawienia.... tak sie dzieje przy tych niskodawkowych tabletkach, myślę, że powinnaś barc dalej do końca opakowania, ale nie jestem lekarzem, może poproś koleżankę, żeby zadzwoniła do swojego ginka i zapytała

Gość olalalala
hm... zobacz, co znalzłam w necie, wynika, że jednak powinnaś zrobić te 7 dni przerwy Jeżeli opóźnienie połknięcia tabletki (przez zapomnienie) wynosi mniej, niż 12 godzin, należy natychmiast zażyć zapomnianą pigułkę a następne już o zwykłej porze, a skuteczność antykoncepcyjna jest zachowana. Jeżeli opóźnienie przekracza 12 godzin, zaleca się zażycie zapomnianej tabletki, a pozostałe z tego opakowania należy wyrzucić. Przez następne 7 dni trzeba stosować dodatkowe zabezpieczenie (np. prezerwatywę) lub zrezygnować ze współżycia, a w ósmym dniu rozpocząć zażywanie następnego opakowania.

Gość siostra_ajka
ojej-nie zazdroszcze strsu, i to zupelnie zbednego. olalala dala ci juz pelne info nt postepowania wiec ja cie tylko wespre. moze pomysl o innej metodzie, np plastrach?wowczas procedura po zapomniniowa jest duzo mniej skomplikowana a iprawdopodobienstwo pominiecia jest mniejsze duzo (tylko 4 mozliwosci - 3 zmiany i rozpoczecie nowego opakowania, w porownaniu do 22 przy tabletkach - 21 tabl. + 22 mozliwosc przy rozpoczeciu nowego opakowania)

miałam dokładnie tak samo:) Więc ja jak dostałam krwawienie na drugi dzień nie przerwałam brania tabletek,i to spowodowało,że miałam miesięczne krwawienie:/ Poszłam do lekarza a ona mi powiedziała,że miałam dwie mo zliwości w takiej sytuacji,odstawic tabsy i czekać miesiąc,jak za miesiąc okres przyjdzie to znowu pierwszego dnia okresu pierwsza tabletka i cała zabawa od początku,jak ktos ma stracha,to może nadal brac tabsy,nie robić 7 dniowej przerwy w czasie kiedy się ją powinno zrobić tylko odrazu bieże nastepne opakowanie.,ogól;nie wybrałam druga opcje ale żałuje,tak mi się rozstroił cały cykl że masakra:/ co ja sie nacierpiałam i napłakałam.no ale nic:) żyje,dodam że cykl unormował mi się dopiero 3 miesiące pózniej:/ pozdrawiam i nieżycze tego co sama przezyłam:)

Gość carolinefr
hej hej, dzieki wszystkim za rady, jakiekolwiek dalsze komentarze mile widziane pozdrawiam

No więc ja się długo powstrzymywałam,prawie miesiąc bałam się bez gumki,dopiero ja skończyłlo mi sie krwawienie,odwarzyłam się na rezygnacje z gumek:) wiesz,moja zasada,strzezonego pan Bóg strzeże;) lepiej poczekac tydzień dłuzej niz dzień za mało:)

Gość cestmoicaroline
dzieki bardzo, pozdrawiam