Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anabelka21

co zrobic zeby komp nie padl

Polecane posty

moje znajomej niedawno spieprzyl sie komp...cos tam zafurczalo no i po sprawie a raczej po kompie cos tam z wiatrakiem nie tak,ogolnie zasilacz i plyta glowna do wymiany ...zastanawiam sie jak tego uniknac? jak nie doprowadzic do takiej akcji?

Gość no dobra
ja mam otwarte okno, zdjęte osłony boczne i dodatkowy nawiew suszarką ( do włosów :p ) taka pogoda, że sprzęt się grzeje strasznie, wiatraczki nie dają sobie rady z chłodzeniem

Gość no dobra
a własnie, jak będziesz miała zdjętą osłonę boczną, to zawsze zdążysz zauważyć, że coś z wiatraczkiem którymś nie tak, może się np. zacinać, albo wydawać dziwne ogłosy, jak w czas zauważysz to szybko wymienić na nowy wiatraczek i nic się nie stanie

Gość noob
ja tez mam zdjęte osłony boczne w dwóch kompach, w tym drugim nawet jest to konieczne bo wiatrak na karcie graf. sie zacina :/ ale mam program do monitorowania temperatury na karcie wiec jak sie nie kreci (a ja zapomne sprawdzic wczesniej) to po dojsciu do pewnego stopnia zaczyna mi "bimbac" w glosniku. mieszkam w starym budownictwie wiec czesto w domu jest chlodniej niz na dworze, dotej pory nie potrzebowalam innego chlodzenia niz te w kompie (w kazdej karcie wiatrak itd.) i mam nadzieje ze to wciaz wystarczy :)

hmm...ale co doakldnie zdjac?mi nic ni furczy jak tylko go wylaczam to wtdy tak minmalnie zabrzeczy.....powiedzcie co dokladnie zdjac

Gość noob
bok obudowy.

Gość Cruetly Brought The Orchids
kup dobry markowy zasilacz, to bardzo wazne

Gość nfmg
musisz co pewien czas rozkrecic kompa i odkurzaczem wyczyscic coolera! regularnie, raz na kilka miesiecy.. bo jak sie zabvlokuje od syfu ikurzu, to potem sie nie kreci i wszytskie inne czesci sie przegrzewaja..

Gość do sebaa
mozesz napisac, jak wlaczyc ten alarm??