Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justysia123

Małe oczy

Polecane posty

Gość justysia123

Jak powiekszyc małe oczy? Czy mogę je obrysowac czarną kredką bo słyszłam że to raczej pomniejsza?

jeśli chodzi o oczy to rysujesz kreskę na dolnej powiece, nigdy na górnej, bo tam kreska oko jeszcze pomniejsza. no i malujesz się od zewnątrz, nigdy od wewnętrznego konciak oczu bo to też je zmniejsza optycznie. poza tym ciemne cienie do środa, jasne na zewnątrz :)

Gość ładoga
i słyszałam że wiecej tuszu w środkowej części rzęs górnej powieki powiększa - więcej tuszu w kącikach = kocie oczy :)

Gość rosasita
#mozna stosować kredkę na górnej powiece tylko od odpowiedniego miejsca od punktu gdzie mamy srodek naszej zrenicy do zewnetrznego koncika oka i to samo z dołem (daje to efekt kocich oczu). Kreska wyglada lepiej jakby efekt makijazu typu ,, zadymione oko" gdy jest roztarta odrobine lub po prostu kreske mozna wykonac ciemnym cieniem (jak ktos potrafi) ##polecam tez stosowanie białej kredki przy dolnych rzesach tzn. jakby w środku oka, ładnie rozswietla spojrzenie i optycznie powieksza oko, ## podobnie jest z rozswietlajacymo cieniami które nakładamy pod brwiami bardzoiej przy jej końcu jak i w samym wewnetrznym konciku oka, ## pamietaj, że ciemne cienie pomniejszają wiec nigdy nie stosuj ich w wew. końciku oka, tam tylko jasne, ciemnych mozemy uzywac jedynie przy zewnetrznych. Mozna posługiwac sie zatem wieloma kolorami pamietajac od najjasniejszego do ciemniejszego, wówczas mozemy tez cieniami tworzyć porzadany kształt oczka:) ## tusz równiez przy zew. końcikach oka tzn. w tym miejscu najintensywniej ## waze sa równiez zadbane brwi tzn. wydepilowane z odpowiednim kształtem dopasowanym do naszej buzki. no moze cos Ci się przyda