Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki sobie ktosik

czy woda z mydłem zabija plemniki?

Polecane posty

Gość taki sobie ktosik

Witam, mam pytanko: czy zimna woda z mydłem skutecznie unieszkodliwi plemniki? Mam na myśli sytację, kiedy są one np. na palcu, zawarte w odrobinie śluzu przedwytryskowego? Czy umycie rączek je załatwi? Proszę o sensowne odpowiedzi.

najlepiej pumeksem, jak nie zmyjesz, to przynajmniej zmiazdżysz :p a tak na serio-dokładne umycie rak wystarczy

Gość ognistaaa
Co za durne pytanie, prawie jak ze Sredniowiecza !!!

Gość plemniki gina w kwasnym
odczynie, a mydlojest zasadowe. Juz predzej woda z octem

Gość ciekawaaaaaaaaa
Właśnie,jak to jest-jeśli mamy spermę bądź płyn przedwytryskowy na dłoni i potraktujemy rękę wodą z mydłem, plemniki tam zawarte giną z powodu zmiany środowiska, w którym się znalazły (woda), czy też po prostu zostają zmyte, tak jak brud? Czy ma na to jakiś wpływ temperatura wody? Czy po umyciu ręki wodą i wytarciu ręcznikiem, plemniki znikają z niej doszczętnie, czy część pozostaje? To ciekawe, bo skoro niektóre z Was piszą, że mydło ich nie zabije, to ciekawe jak pozbyć się tego cholerstwa z dłoni? :P

Gość brezina.P
co za pierdoly opowiadasz dzicko pochwa ma kwasny odczyn a w ni maja ginac plemniki? to po cholere ja zazywam tabletki?:D

Gość heh...
To jak to w końcu kuźwa jest? :>

Gość ładoga
jasne że w pochwie jest odczyn kwaśny - dlatego plemniki nie grzeją miejsca w pochwie i zapieprzają do jajowodów, gdzie może czekać na nie chętna do zapłodnienia komórka... ludzie, ja to na biologii w lo miałam :P

Gość Ktosssss
Pewnie ze zabija!! powiem wam ze jak sie spuszcze a ona chce pozniej jeszcze palcowke to myje zawsze raczki 3 razy woda z mydlem (normalna woda z kranu :] ) i jakos nam sie udaje juz poltora roku bez babye :)

Gość frgbthnjmnjm
jak widac wcale nie tak glupie pytanie....... bo tylko ja besztacie a chyba same nie znacie poprawnej odpowiedzi

Gość 19KaSsiula89
Miałam ostatnio wpadkę, pękła na gumka plemnikobójcza, zoriętowaliśmy sie momenalnie. odrazu wzięłam gorączy prysznic dokładnei sie umyłam i przepłukałam pochwę octem i nie jesem w ciąży mimo ze wg kalędażyka miałam dni płodne niby końcówkę ale zawsze . plemniki giną w kwaśnym środowisku . Ocet to babciny sposób ale nie nieskuteczny i przestarzały bo wkońcu kiedyś nie było antykonceocji itop i jakoś kobiety tez nie zachodziłę za kazdym stosunkiem w ciąże. mój ginekolog eż mówi ł ze oce to najszybsza pomoc dośc skuteczna. zresztą płodnyśluz ma pH mniej kwaśne niz nei płodny

Gość azalea
naturalne szare mydlo jest skuteczne w walce z plemnikami, ale nie wiemy na ile % ;)

Gość czaki
to wreszcie co jest bardziej skuteczne zeby zabic plemniki zwykłe mydło szare czy ocet

Gość czaki
wez sie ty polej zrób wtedy zdjecie i ja zobacze reakcje to cie posłucham hehehe

Gość czaki
wez sie ty polej zrób zdjecie i mi wyslij to zobacze reakcje heheh

Gość woda z mydłem to za mało
Ja nie mam problemu z prześladującymi plemnikami :]

Gość czaki
a ja pytam z ciekawosci normalnych ludzi a nie takich jak ty

Gość woda z mydłem to za mało
odpowiedzi adekwatne do pytania. Idiotyczne pytania, idiotyczne odpowiedzi. masz to na jakim poziomie jesteś.

Gość uuuuuuuuuuuuuu
zagadaj do nich że to polska... same zdechną z rozpaczy...

Gość dr. Kania
Pewnie, że zabija skoro one są w jądrach a tam jest bardzo ciepło i tylko zajście w ciąże jest możliwe, gdy one dostaną się do pochwy (tam jest też bardzo ciepło)! Są również płyny w aptekach plemnikobójcze lub prezerwatywy, które od razu zabiją plemniki! Gdy one są na palcu, ręce czy też w jakimkolwiek miejscu to nie są przystosowane do tej temperatury i giną! Moja rada: W łazience powinnaś mieć ręcznik szorstki i czynności są następujące: 1. Umyć ręce w mydle o dobrej firmie DAVE, czy nawet BAMBINO 2. Oczywiście opłukać lodowatą wodą 3.Powtórzyć w ciepłej wodzie i taką szczotką do paznokci wyczyścić. 4.Wytrzeć w szorstki ręcznik i możecie dalej okazywać sobie pieszczoty :) A osoby, które nie mają pojęcia o tych sprawach niech się nie wypowiadają bo mogą osobę pytającą wprowadzić w błąd. Dziekuję bardzo było mi miło udzielić wyczerpującej odpowiedzi :)

Gość hymm..
A gdy umyłam rączki z peejakulatem z 7 razy wcierałam w jeden ręcznik, prawie w to samo miejsce, tak samo przed skorzystaniem z toalety, później poszłam na małe siku i podtarłam się plemniki mogły się dostać do pochwy?

Gość disco polo
Ludzie dziecko to dar od Boga a po chuj zabijać plemniki można powiedzieć że to działa na zasadzie zabicia dziecka.A te debile nie mają racji więc nie słuchaj. Najlepszą metodą jest szczoteczka do paznokci dokładnie oczyść pochwę i przemyj octem po czym (przed umyciem octem przemyj zimną wodą).

mój Boże, co za czuby... to się prosi o pomstę do nieba... Ty Pani doktor niby , zamiast się wymądrzać to otwórz słownik najpierw bo w skrócie dr nie ma kropki po "r" . Po drugie plemniki nie umierają przez temperaturę (chyba,że je wrzątkiem polejesz) . po trzecie w jądrach mają zimniej niż w pochwie bo jest tam kilka stopni mniej niż temperatura organizmu. dla tego żyją tylko 4-5 dni w drogach rodnych kobiety. jak byś je zamroziła i odmroziła to nadal by żyły... pomyśl o in vitro, tam też zamraża się embriony i nasienie. to nie są zwierzęta ani ludzie, to DNA. nie wypowiadaj się kolejny raz jak nie wiesz o co chodzi.płukanki z octu czy mydła nic nie dadzą, co najwyżej doprawisz się zapalenia pochwy, które przewlekłe doprowadzi Cię do zapalenia przydatków i w konsekwencji do niepłodności. A podczas stosunku używa się prezerwatyw, uchronią Cię nie tylko przed ciążą i chorobami ale i wirusem wywołującym raka szyjki macicy. Pamiętaj, mężczyźni są nosicielami, my chorujemy... Powodzenia życzę i mam nadzieję,że zastanowicie się kolejny raz dziewczyny nad tym co mówicie. pozdrawiam cieplutko.pa