Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość nieważne

Skóra pod paznokciem -- gojenie

Polecane posty

Gość nieważne

OK, na poczatek opowiadanie :] 4 dni temu miałem cihrurgicznie operowany duży palec u lewej nogi. Niezbędne było usunięcie paznokcia. Operacja się udała, palec wygląda jak gdyby nic... z wyjątkiem tego, że nie ma już paznokcia. :) Po 4-dniowym trzymaniu palca w opatrunkach i laniu na niego Rivanolu [taki lek w postaci płynu] skóra pod byłym paznokciem wygląda tak - cały jest mocno czerwony, w niektórych miejscach są tylko lekkie zaczerwienienia. Poza tym cały jest tak charakterystycznie "miękki i śliski" (pokryty jakby śluzem). Normalnie gdy chodzę nie boli mnie. Boli tylko gdy go lekko dotknę. Umówiłem się już u lekarza, jednak jest to spotkanie za dobre 3 dni, więc póki co pytam się tutaj na forum i mam nadzieję, że odpowie ktoś, kto również nie miał paznokcia :). Pytania: Czy ta skóra pod paznokciem po jakimś czasie zamieni się w normalną skórę [to znaczy, "stwardnieje", nie będzie pokryta śluzem i bezpośredni dotyk nie będzie jej sprawiał bólu... no i jakoś normalnie będzie wyglądała], jeśli tak, to jaki może być efekt po tygodniu [gdyż za tydzień wyjeżdżam na wakacje i chciałbym mimo wszystko bez skrepowania chodzić w klapkach ;)]. Za wszelkie wypowiedzi (ewentualnie odnośniki do jakichś dobrych stron informacyjnych) wielkie dzięki!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować