Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaaa podczas burzy

Co zrobic aby pozbyc sie tych grudek na twarzy?

Polecane posty

Chyba wiecie o co mi chodzi??Te syfki mnie wkurzaja,robilam wszystko...kupowalam specjalnie jakies kremy,peelingi,potem z tego zrezygnowalam i nie robilam nic procz picoa wody mineralnej...to nic nie daje...nie wiem juz co mam robic:(

idz do kosmetyczki ja mam takie hmm zasorniki od przegrzania chyba heh bo chodze w tapecie w lato ale mam jakies blizenki na brodzie i czole dlatego jesli masz na całej twarzy takie syfki to idz do dermatologa i kosmetyczki napewno pomaga a ja polecam osobiscie brevoxyl albo acnederm sa niezłe no i żele do mycia twarzy z siarką i cynkiem np eveline cynk w tabletkach

Gość mam lepszy sposób
powtarzam to gdzie się da: mąka + miód + woda = adio zaskórniki !!!! świetna sprawa, mówie wam!!! i nie trzeba wydawać kroci na kosmetyczkę

Gość ja tez mam mrówki
i co z ta miksturą robić?

Gość no właśnie co z ta mąką
? Na kaszaki też pomoże?

Gość mam lepszy sposób
kaszaki?....hmmm....niewiem, nie mam kaszaków więc niewiem...ale mozesz spróbowac :) od tej mąki otwierają się pory-niewiem jak i dlaczego-ale ważne że to działa :) ...a wszystkie zaskórniki wychodzą na wierzch....trochę to obrzydliwe, ale osobiście wolę nie mieć ich w sobie ;)

Gość no właśnie co z ta mąką
w jakich proporcjach to mieszać i jak długo trzymać na twarzy?

Gość mam lepszy sposób
ja mieszam to na oko ;) tak żeby było dość rzadkie.....najważniejsza jest mąka(!!!)- miód moim zdaniem jest tylko po to żeby konsystencja była jednolita ;) nie trzeba tego trzymać na twarzy, wystarczy nałożyć na skórę i delikatnie masowac :) jeśli nic nie będzie się działo to należy jeszcze trochę pokropić skórę wodą :) i dalej masować po pierwszym 'zabiegu' skóra jest wyraźnie gładsza, ja wykonuję go regularnie zeby pozbyć się wszystkich potworów ;)

Gość desperatkaaa
A ta mąka to jaka ma być? I jaki rodzaj miodu? ;)

Gość mam lepszy sposób
łojezuuuu :P mąka normalna :P niewiem...tortowa? :P po prostu zwykła mąka...a miód nie odgrywa waznej roli :P w każdym razie powinien być płynny :P mód można zastąpić cukrem rozpuszczony7m w wodzie :) a od biedy można TO zrobić samą mąką z wodą....ale konsystencja nie jest najfajniejsza ;)

Gość desperatkaaa
To bardzo ciekawe ;) A czy ten sposób nadaje się do cery wrażliwej i naczynkowej? Po różnego rodzaju doświadczeniach muszę być ostrożna ;)

Gość mam lepszy sposób
to tylko mąka ;) a jeśli masz problemy z naczynkami to polecam kolagen :) jest dobry na wszystko-tylko że dość drogi :O

Gość desperatkaaa
Ja to prawdę mówiąc boję się bardziej tego miodu ;) Jest taki lepki ;) Kolagen? Może kiedyś, teraz jestem spłukana, bo zaszalałam z kupnem kremów z filtrem ;) I teraz się męczę z tymi tłuściochami :O Dzięki za przepis ;)

Gość mam lepszy sposób
eeeee....miód? :P jeśli zmieszasz go z mąka nie będzie się lepił tylko utrzymywał konsystencję ;) ....a no i oczywiscie po takiej akcji z miodem nie mozna wychodzić na mróz ;) wiadomo dlaczego :)

mi wlasnie ie chodzi o zaskorniki,ich mam tylko troszeczke...chodzi mi o takie grudki,z ktorych wychodza syfki jak sie przydusi:P mecza mnie juz one.....

Gość hahhahahahahahahaha
weź rozpęd i uderz w ścianę. Wszystko się rozpryśnie i to bez wygniatania :classic_cool:

Gość z tymi przerosnietymi
zaskornikami brzmi strasznie:D

Gość nie wyciskajcie
a ja sobie je wczoraj wycisnelam i teraz mam czerwone obrzydliwe plamo-siniaki na twarzy....NIE POLECAM! ;( musze sprobowac tej maki

a to tak po jednej maseczce zejdzie??:P Jak dlugo ja trzymalas na twarzy???

Gość mam lepszy sposób
łomatko :P już pisałam :P

pierwszy raz mam za soba:P moze i cos tam widac za pierwszym razem,ale nie duzo...zobaczymy jak dalej bedzie

Gość mam lepszy sposób
yyy....widać? ...może dałaś za mało mąki :P ...a widziałaś zaskórniczki? :)

Gość woda gazowana
spooooko tez sobie to zrobie ale jak to mozliwe ze one wychodza:p

Gość karamba22

Gość czy na pewno
mąkę mieszasz z wodą a nie z mlekiem? Ja czytałam na któryms topicku,zeby mieszać z mlekiem więc jak to ma być?:O

Gość mam lepszy sposób
mąkę mieszałam z wodą :P .....to mąka chyba odgrywa najważniejszą rolę :) a przepisy są różne ;) .....ONE wychodzą chyba dlatego że mąka jakoś rozszerza pory...? nie mam pojęcia, ważne że wychodzą :P .....pomyślcie sobie co się dzieje jak zagniatacie ciasto ;)....smacznego ;)

Gość wronka aha
hej powiedz cos wiecej na ten temat... pliz

Gość wronka aha
jestem wlasnie po zabiegu... ;-) Wszystko jest ok tylko nie powiedzialas ze to bardzo trudno sie zmywa, tzn. generalnie niezle rozpuszcza sie w wodzie, tylko bardzo sie roluje i na tym chyba polega fenomen tej .. maseczki (???) bo rolujac sie zluszcza wszystko. Skora rzeczywiscie jest gladsza i ladniejsza. kaszaczkow jakby mniej, no, ale to byl moj pierwszy raz.. :-) :-)

Gość mam lepszy sposób
o ja pierdziele....hahaha :D:D:D ale mnie ubawiłaś :P to się nie roluje!!!! to co wzięłaś za zrolowaną maseczkę to zaskórniki!!!! widziałaś ich konsystencję... :O są jak gumowe żelki....brrrr a schodzą trudno bo zaplątują się we włoski na twarzy :/ ...mi zwłaszcza na zuchwie :( ...ja ścieram je ręcznikiem :O