Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oksana*

opalanie

Polecane posty

Gość Oksana*

Mam pytanie czy są jakieś przeciwskazania, żeby się opalać w początkowym okresie ciąży??

Gość Oksana*
odświeżam

Gość mama małego misia
Są i to bardzo duże!!!Najlepiej zapytaj lekarza, ja kiedy się opaliłam w 4 miesiącu dostałam ochrzan na cały szpital :(

Gość Oksana*
a jakie są konsekwencje??

Gość przyszła mama77
jestem w 6 tyg ciąży- w zeszłym tyg byłam na plaży-po powrocie zauwazyłam wyspypke na dekolcie i ramionach- okazało się że to uczulenie na słońce :( kobieta w ciąży ma wyjątkowo wrażliwą skórę- i może to się objawiać tak jak u mnie wyspypką albo nawet trwałymi przebarwieniami na skórze

Gość mama małego misia
Z całym szacunkiem, ale przebarwienia na skórze mamy to najmniejszy problem. Przez opalanie może dojść do słabszego dopływu krwi do łożyska, a co za tym idzie do maleństwa.

Gość przyszła mama77
oczywiście że przebarwienia to najmniejszy problem. Ja pisałam jedynie o swoich doświadczeniach. Pozdrawiam

Gość aliceee
Dziewczyno, ciąża trwa przez 9 mieesięcy, chyba przez ten czas można się obyć bez złocistej opalenizny?????? Konsekwencje : -przegżanie wód płodowych -podniesienie ciśnienia krwi, - nie wiadmo jak zaregauje tarczyca -rozluźnienie mięsni, a co za tym idzie ryzyko poronienia!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja się przegrzałam w ciąży i tydzień leżałam na podtrzymaniu. Aż chce się zbluzgac takie kretynki jak ty :o

Gość ale Wy puste jesteście
:-O Czy naprawdę Wam tylko opalanie w głowach? :-O