Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka467

Wierszyk na błogosławiny

Polecane posty

Gość myszka467

Czy u was w zwyczaju podczas błogosławin recytuje ktoś wierszyk? U mnie tak i kompletnie nie mam pomysłu na taki wierszyk. Może wy macie jakieś propozycje. Ślub 22 lipca, a ja mam pustkę w głowie. Pomocy!!!

Gość dianusia
Mam tekst błogosławieństwa dla rodziców: Kochana ..... Przez wiele lat mieszkałaś z nami.Dzisiaj staniesz u boku swego męża. Przejmiesz troski o wasz dom,o wasze dzieci. Bardzo pragnę bys była szczęśliwą żoną i matką. Byś była wsparciem dla swegomęża. Kochane dzieci, budujcie swe życie na nowym fundamencie,na wspólnej wzajemnej miłości,wierności Bogu i jego przykazaniom. Polecam Was Maryii Matce Pięknej Miłości i z serca was błogosławię na nowej drodze życia: w Imię Ojca i Syna i Ducha świetego Amen.

Gość a rodzice nie potrafią mówic

hej uwazam ze rodzice beda tak wzruszeni ze nawet im jedno slowo nie przejdzie pürzez gardlo a co dopiero taki wierszyk(jak czytalam to az mi sie lza w oku krecila)

Gość myszka467
Dziękuję Dianusia, skorzystam.

Chyba błogosławieństwo wieśniaro. Jakie błogosławiny? Dam sobie rękę uciąć, że jesteś z jakiejś baaardzo małej wiochy.

Gość workowiec
myszko - lepiej nie korzystaj , bo straszny jest ten tekst; głupi , łzawy , ckliwy , a do tego ma w sobie coś prymitywnego , cieczkowatego i zwierzęcego lepiej - jak już chcesz te błogosławiny zrobić - to niech rodzice do was podejdą i pocałują w czółko , bedzie prosto i wymownie , po co te napuszone mowy rodem z 18 -wiecznej wsi

Gość myszka467
Stokrotko mijasz się z tematem. Po co się nawet wypowiadasz na ten temat skoro masz tak ograniczone słownictwo?

Gość myszka467
Jak dla mnie to nikt nie musi wygłaszać wierszy, ale moi teściowie i rodzice nalegają, bo to taki zwyczj i ładnie wygląda.

Gość myszka467
Takie błogosławiny robi się w domu Panny Młodej i przeważnie są babcie, dziadkowie, chrzestni, rodzeństwo i jeszcze goście weselni, wiadomo że nie wszyscy, ale przeważnie spora ich część.

Gość przyszla mezatka ...
ja rowniez slubuje 22 lipca - ale u nas nie bedzie zadnych wierszykow, tylko blogoslawienstwo rodzicow :)

Gość przyszla mezatka ...
tzn Blogoslawienstwo Boze przez rodzicow :)

Gość myszka467
To masz dobrze. Ja jeszcze troszkę się pomęczę i spróbuję wybić moim rodzicom z głowy ten wierszyk.:)