Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buratino

dlaczego boicie się nadopiekunczych facetów?

Polecane posty

Gość buratino

Gość gwisia
Bo nie jesteśmy dziećmi i czujemy sie w ten sposób ograniczane.

Gość bbbbaaacccdddfff
braku powietrza

Gość wozduch
a co rozumiesz przed nadopiekuńczych? ja czasem w nadopiekuńczym wyczuwam skrywaną słabość na zasadzie "ja się opiekuję po to żebyś ty, bardziej jeszcze, opiekowała się mną" prawdziwą opiekuńczość, wynikającą z siły i troski, logiczną, nie przesadną, uwielbiam, jest bardzo - mrrrrrrrrr - sexi

nie boimy się, ale nadgorliwość gorsza od faszyzmu, we wszystkim potrzebny jest umiar

Gość buratino
fakt, wszystko co jest w nadmiarze jest szkodliwe nie mówię tu o dziecinnym traktowaniu kobiety, tylko wyreczaniu jej z róznych czynności, nawet błachych, z powodu szacunku do niej. wiedomo,że można podejśc do sprawy np 1. siadaj kobieto, bo sie na tym znam lepiej od ciebie ( albo wcale się nie znasz) 2. siadaj kobieto, wiem że poradziłbys sobie z tym, ale odpoczywaj a ja zrobie to za ciebie (bo cie szanuję) czy takie inne traktowanie jest równie ponizające dla was? podajcie jakieś przykłady nadopiekunczości, ktora was wkurzała

Ponieważ każdy czasami potrzebuje być sam a taki nadopiekuńczy zawsze stara się siedzieć obok zwłaszcza jak jest smutno .. a nie zawsze wtedy ktoś obok jest potrzebny.

a która z Was zna/ ma nadopiekuńczego faceta ? Jestem ciekawa. Zgadzam się z tym, że mężczyzna powinien służyć kobiecie. Lepiej mieć nadopiekuńczego niż takiego, który ma wszystko gdzieś...

Gość gonzooo77
facet powinien służyć kobiecie?????????? :o zawsze myslałem, że ludzie są ze sobą DLA SIEBIE, a nie po to, żeby ktoś komuś miał służyć :o:o potrzebujesz służącego, to go sobie wynajmij :o popierdoliło sie wam w głowach :o

Gość ooolllea
nadopiekunczy "dusi".....

Gość gonzooo77
tak dusi, i trudno mu doprawić rogi bo zawsze jest koło ciebie :o dlatego to tak przeszkadza :p

ale przecież służenie tej \'kochanej\' osobie powinno sprawiać przyjemność i wynikać z potrzeby i wolnej woli, tak jak w przypadku mężczyzny tak i kobiety

Gość gonzooo77
""służenie tej 'kochanej' osobie powinno sprawiać przyjemność i wynikać z potrzeby i wolnej woli"" z tym się zgodzę, jak najbardziej ale nie z tym: ""Zgadzam się z tym, że mężczyzna powinien służyć kobiecie."" bo w takim kontekście wygląda to na jednostronne ROSZCZENIE!! tym zdaniem mówisz, że wymagasz tego od faceta i nie ma to nic wspólnego z wolną wolą :o

Gość jego konwalijka
mój jets opiekuńczy:)

tak, wymagam. Jeśli nie jestem przekonana co do tego, że mogę na kimś polegać i czuć się kobietą, to wszystko traci sens, bo sama pierwsza nic z siebie nie dam a poczucie spełnienia jest wg mnie najważniejsze.

Kidy uczucie góruje nad zarządcą to nie wróży nic dobrego... a przeciez w każdym zwiazku kobieta to zarządca, mężczyzna to uczucie... stad niechęć do uczucia.

Gość buratino
ale jesli bedziesz żądac i wymagac, to twój facet poczuje sie jak pies

Nie, bo nie chodzi o to żeby kogoś uświadamiać i tłumaczyć czego się od niego oczekuje, ani też wykorzystywać.Ja swojej woli na pewno nikomu bym nie narzucała.