Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa_t

Dziecko

Polecane posty

Gość ewa_t

Tak czytam sobie, czytam i zaczynam się bać, mam już prawie 30-stkę i też chcialabym mieć dziecko, ale czy nie jest za późno, żeby się starać, a co jeśli nie wyjdzie? Myślałam, że nie będzie z tym problemów (w mojej rodzinie wszyscy tacy płodni), ale ... zaczynam się zastanawiać jak to będzie u mnie. Chyba najwyższy czas zacząć się starać. Może na początek kwas foliowy? Poradźcie co jeszcze powinnam a czego nie? Pozdrawiam.

Gość ognistaaa
He, u mnie w rodzinie tez wszyscy plodni, az za bardzo....Od ponad roku staramy sie o dziecko i nic,czasem brak mi sil....Okazalo sie ze mam klopot z hormonami, teraz jem jakies paskudztwa, mam nadzieje ze...to pomoze...Nie czekaj na nic, bierz sie za robienie dzidzi-im wczesniej tym wieksze szanse:)))) Pozdrawiam

Witam was. Ja po ślubie też myślałam że nie zajdę w ciążę a bardzo się staraliśmy z mężem o dziecko później \"daliśmy sobie na luz\" stwierdziliśmy że jak będzie to będzie i wtedy zaszłam w ciążę. Nie planujcie tego im bardziej zapomnicie że staracie się o dzidzię tym szybciej to wyjdzie a kwas foliowy tj. Folik polecam żeby zacząć już brać ;)

Ewa - nie stresuj sie zbytnio. Ja urodziłam swoje jedyne dziecko (na razie ;-) ) też mając 30-tkę na karku :-). Nie zamartwiaj się tym \"co by było gdyby\" lub \"a jeśli???\" tylko tak jak pisała moja poprzedniczka - działaj!!!!!! Nie łykaj niczego bez konsultacji z lekarzem (ale kwas foliowy będzie Ci dopiero potrzebny jak okaże się, ze jesteś w ciaży). Pozdrawiam i życzę udanego działania ;-)

Figazmakiem mi lekarz ginekolog kazał brać folik już na 2 miesiące przed planowaną ciążą. Ale nie powiem bo sama najpierw skonsultowałam się z lekarzem i powiedziałam że chcę się starać o dziecko i dostałam wskazówki odnośnie kwasu foliowego ;)

Gość ognistaaa
Oczywiscie, ze kwas foliowy bierze sie 2- 3 mce przed planowanym zajsciem w ciaze, poniewaz branie w ciazy nic nie da!!! Gin tez mi kazal brac 3 mce przed kwas:) Pozdrawiam