Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miniii

mała macica .....problem z utrzymaniem ciąży....to prawda?

Polecane posty

Gość miniii

witam .....mam 25 lat od 19 roku biore tabl z przewami.....jedem ginekolog stwierdził ze mam dosc małą macicę i powinnam juz zachodzic w ciąże ...bo moge miec problemy z donoszeniem...to było ok 2 lat temu... chodziłam tez do innych i pytałam czy faktycznie mała macica ma znaczenie inni twierdzili ze to nie ma znaczenia i ze moja jest całkiem normalnej wielkosci..... przeczytałam gdzies ze przysadka mózgowa u kobiety rozwija sie do ok 19 roku zycia i jesli kobieta wczesniej zaczeła brac tabl anty moze to spowodowac poźniej powikłania...problemy z zajsciem z ciaze...etc.... powidzcie mi czy kiedykolwiek lekarz ginekolog stwierdził ze macie małą macice i lepiej zebyscie sie jaknajszybciej starały o dziecko.....

Gość miniii
hej żadna mi nic nie odpowie? ....🌻

Gość OLKA M
Mi tak powiedział mój gin, najpierw ze bardzo mała a potem jak zrobił usg wewnętrzne (ginekologiczne) i go podpytywałąm to powiedział że mała ale nie jest źle, nienajwieksza ale też nie najmniejsza patrząc na moją budowę. (Jestem bardzo szczupła). Powiedział to w kontekscie takim ze mogę mieć trudności z zajściem w ciążę o donoszeniu nic nie mówił. Ale tak jak tobie też polecił jak najszybciej zachodzić w ciąże, ale ja nie mogłam (nie próbowałam bo sytuacja w rodzinie nie pozwalała) i tak już właściwie mineło 3 lata i teraz mam zamiar spróbować po koniec roku, zobaczymy ja sie zycia ułoży. Nie martw się trzeba wierzyć ze wszystko będzie dobrze, moja mama ma teżtakie wymiary jak ja (miała jak rodziła) i bez problemu urodziła i donosiła trójkę dzieci.Pozdrawiam serdecznie

Gość Usłuszałam to kiedy miałam
18 lat. A dokładnie , cytauję " Nawet jak zajdziesz w ciąże to jej nie donosisz" - !!!!!! Urodziłam dziecko w wieku 29 lat (wcześniej nie chciałam-nie miałam z kim). Ciąża perfekcyjna-podręcznikowa, poród też. Dziecko - cudo :)

Gość OLKA M
a tabletek antykoncepcyjnych nigdy nie brałam wiec nie wiem czy to wpływa czy nie, ja ma 27 lat

Gość miniii
dzieki dziewczyny za oddzew....;)>>>:)

Mi moj gin tez na jednym badaniu mowil ze mam bardzo mala macice ale o trudnosciach z zjasciem w ciaze i jej donoszeniem nic nie wspominal zreszta ja juz mam coreczke takze nie ma to hcyba znaczenia nie mialam w ciazy zadnych problemow takze nie wiem jak to jest aha o tym ze mam mala macice gin powiedzial mi juz po porodzie pozdrawiam serdecznie i nie martw sie bedzie dobrze:-)

Gość miniii
dzieki ania..... ten ktory mi to powiedział ...kompletnie nie miałam do niego zaufania...i chodziłam bo przyjmował u mnie w osrodku zdrowia ...i chodziłam za badania kontrolne co pół roku... a najgorsze jest to ze jak stwierdził ze ..."pani ma małą macice i bedzie problem z utrzymaniem ciąży ...poroni pani 2 - 3razy i zajdzie w ciążę"....dajcie spokój beznadziejne podejscie do pacjenta... ale na szczescie inni bez problemu twierdzili ze mała macica nie ma nic wspolnego z donoszeniem ciazy

mi tez kiedyś powiedzial gin że mam za małą macicę. i co? nic!!! teraz jestem w 9 miesiącu ciąży.w brzuszku mam mała Zuzię :-) i nie miałam żadnych problemów z ciążą!!!

Dziewczyny, nie poddawajcie sie panice. Zaszlam w ciaze majac 28 lat, urodzilam juz jako 29-latka. Mam nadal mala macice, a problem byl tylko jeden: w ostatnim trzymestrze macica czesto \'stawala w tonus\' - cokolwiek to znaczy w fachowym narzeczu, napinala sie i czulam , ze brzuch jakby twardnieje samoistnie. Cudowne tabletki no spa zalatwiaja cala sprawe :) A z gina, ktory zaczyna w ogole gadki o poronieniu, to bym z miejsca zrezygnowala!

Gość minini
zuzka715.... no to juz tylko 2 tygodnie i zobaczysz swoje malenkie cudo....zycze ci powodzenia i duzo zdroqwia dla ciebie i maluszka kafe... dzieki za odpowiedz ....tez tak mysle jak ty !!!:)

Gość m....m
ponawiam