Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwsoswww

ciąża, luteina, udar

Polecane posty

Gość wwwsoswww

Mam 27 lat. 3 lata temu w lipcu trafiłam do szpitala, gdzie po badaniu okazało się że doznałam udaru niedokrwiennego mózgu. Lekarze nie stwierdzili co mogło być jego przyczyną, jednocześnie kazali odstawić tabletki antykoncepcyjne. W grudniu 2005r. zaszłam w ciążę, jednak już w 7 tc poroniłam. Obecnie jestem w 6 tc i lekarz przepisał mi Luteinę50, jednak po przeczytaniu zastrzeżeń mam wątpliwości czy nie zaszkodzi ona mojemu zdrowiu. (po konsultacji, lekarz prowadzący odradził mi przyjmowanie jakichkolwiek tabletek hormonalnych, ja jednak boję że i ta ciąża bez leków może być zagrożona). Proszę o fachową poradę.

fachowej porady to moze jedynie poradzić Ci lekarz, a tutaj na kafe to jedynie ludzie mogą się z Toba podzielić swoimi spostrzeżeniami. Brałam luteinę przez 2 cykle bo raz spóżniał mi się znacząco okres a potem dla wyrównania cyklu, lekarz mi powiedział, że luteina to lek który reguluje cykl miesięczny, wspomaga jajeczkwanie ale ma także właściwości podtrzymującą ciąże. Nie uważam, że luteina jest szkodliwa dla zdrowia, mogą pojawiać sie skutki uboczne ale luteiny nie bierze się cały czas tylko według zaleceń lekarza. Skoro jeden lekarz Ci ją przepisał a drugi odradził brania to zapytaj jeszcze następnego. Na początku brania luteiny bolała mnie głowa ale z czasem przechodziło. Uważam że powinnaś posłuchać specjalisty czyli ginekologa bo luteina to niewielkie dawki progesteronu, w każdej chwili będziesz mogła przestać ją brać jeśli będziesz źle się czuła.