Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Goska_22_lata

Jak opalić nogi?

Polecane posty

Gość Goska_22_lata

Hej Dziewczyny, nie wiem czy tylko ja mam taki problem czy może niektóre z Was też.Otóż słońce na rękach i ogólnie w górnych partiach ciała łapie mnie szybko a jeśli chodzi o nogi to mam wrażenie że na nie słońce nie działa.Przez kilka dni się opalałam i na górze jestem brązowa a nogi blade.Czy też tak macie i jak opalacie nogi?Pozdrawiam serdecznie.

Gość żanetka 777
Może kup sobie przyśpieszacz do opalania i smaruj nogi, jest sznsa ze sie wyrówna ja tak robie tzn używam przyśpieszacza i nogi opalają sie

Gość Ale Wy puste jesteście
Znowu topik o opalaniu :-O

Gość opalona ....
ja używam przyśpieszacza " Soraya" ... 1 raz w zyciu ... i tez kiedyś nie mogłam opalić nog ... ale teraz słoneczko je łapie ... wiec moze to róznież dobre wyjście dla Ciebie :) ...

Ej dlaczego puste ?? Przecież każdemu podoba się ładnie opalone ciało a to że dziewczyny chcą wyglądać ładnie to nie świadczy o pustocie ... to co odcień opalenizny świadczy o wnętzu dziewczyny i tylko te blade jak prześcieradło są baaardzo mądre i wogóle fajne ... tylko ze jakoś panowie wszyscy wolą te rzekomo \"puste \" z ładnymi opalonymi ciałami ...

do Anyone Nie powiem, ja też lubię opalone dziewczyny. Blade po prostu mnie przerażają :-O Sam też jestem całkiem nieźle opalony. Chodzi mi po prostu o to, że te wypowiedzi odnośnie opalania moim zdaniem naprawdę świadczą o pustocie tych dziewczyn. Opalajcie się ile chcecie, ale nie rozumiem po co do tego celu używać dodatkowo np. samoopalaczy czy solarium. Wyjdźcie sobie na plażę (czy gdziekolwiek indziej), pograjcie w jakąś piłkę, pojeździjcie na rowerze itp, a same się nie obejrzycie jak szybko będziecie opalone a do tego jeszcze kondycja się poprawi :-) Po prostu - przyjemne z pożytecznym!

Gość opalona ....
ja jeszcze nigdy nie byłam na solarium i nie uzywałam samoopalacza ... :D i opalam sie tylko na prawdziwym słonku ...

do opalona.... No i prawidłowo :-) Mam nadzieję, że opalasz się "aktywnie", a nie tylko leżąc "plackiem" na ręczniku :-O

Gość opalona ....
mam możliwości do tego aby aktywnie spedzać czas :) ... ale czasami lubie sobie poleżeć , poczytać coś , posłuchać muzyki ... i tu nawet nie chodzi o opalenizne tylko o relaks na swiezym powietrzu ...

Gość Goska_22_lata
Dzięki Wam dziewczyny za rady.Skorzystam z nich.I mimo że opalam się różnie, i leżąc i aktywnie to nogi łapi mi najsłabiej.Zobacze jak będzie z przyspieszaczem opalania.

No tak ale zimą nie ma opcji żeby się opalić a samoopalacze to nie dla mnie sprawa bo je trzeba dokładnie rozsmarowaywac a ja to wszystko robię tak rach ciach i już ... tylko bym w smugach chodziła cała. A latem owszme trzeba się oplać na słonku aktywnie ale też trzeba i trochę poleżeć bo np. cieżko jest opalić np. boki albo nogi z tyłu zwł. pod kolanami :(

do Anyone Sorki, że to powiem, ale tu właśnie widać "Waszą pustotę". Chodzi mi o tekst: "np. cieżko jest opalić np. boki albo nogi z tyłu zwł. pod kolanami" Czy Wy myślicie, że ktoś będzie brał lupę i lupą sprawdzał gdzie jesteście opalone, a gdzie nie? Nie! Moim zdaniem opalenizna powinna być naturalna, a nie taka "sztuczna". Potrafię od razu stwierdzić, kto się czymś smaruje lub chodzi na solarium i wcale nie podoba mi się taka opalenizna. Ja w ogóle żadnych kremów nie używam. Jak "natura" mnie opali, taka będzie moja opalenizna :-)

Może za krótko leżysz na słońcu?? W opalaniu nóg liczy się czas i systematyczność. Jeśli chodzi o przyspieszasz opalania polecam ten z Eveline, ale radzę uważać. Promienie słoneczne są bardzo silne, a przyspieszasz zamiast ochraniać skórę, jeszcze bardziej przyciąga słońce, co w efekcie może prowadzić do poparzeń.

ALe wy puste jesteście ... ale przyznasz ze śmiesznie wygląda jak dziewczyna np. opali sobie tzw \" rękawek \" a potem wyjdzie w bluzeczce na ramiączka ... istny cyrk :D ... ale wiesz że dziewczyny rozumują inaczej i wygląd jest dla nas bardzo wazny i chcemy poprostu wyglądać jak najlepeij. :D

do Anyone E tam, rękawek. Ja Ci powiem lepiej :-) Z jakiś tydzień temu, jak tylko poszedłem na plażę, to miałem nogi "od skarpetek" do kolan opalone (prawie czarne), a powyżej kolan i "skarpetki" białe. Jakieś dziewczyny śmiały się ze mnie "Ale kalesony" :-)

Gość lafirynda
ja sobie karze smarowac nogi miodem

do Ale Wy puste jesteście ... mocny jestes :D i odwazny .. a te panny to pewnie po 16 lat miały :P sam widzisz ze nie ma bata .. trza się opalac ...

do Anyone To, że trzeba to fakt, ale bez przesady. Najważniejsze, żeby opalenizna wyglądała "w miarę" równomiernie. U mnie na razie mimo wszystko dół nóg jest ciemniejszy niż góra, ale nie mam zamiaru popadać z tego powodu w depresję ;-) "Skarpetek" też jeszcze do końca nie opaliłem, ale to też nieważne, bo i tak zawsze zakładam skarpetki (tylko na plażę nie). To że, któreś miejsce będzie trochę mniej opalone to naprawdę nic strasznego. Przecież nie będziesz chyba sobie "przypinać uszu" jakimiś spinaczami, żeby opalić skórę za uszami, co? :-)

no nie uszu nie będę przypinać :D w końcu mam długie włosy i tak nie widać :D wiesz nawet nie chodzi o to, bo ja nie chcę być bardzo mocno opalona bo to tez brzydko wygląda, chce tak naturalnie jakoś wyglądac ani za mocno strzaskana ani też jakaś blada jak truposzek :D

Gość gość
podbijam, też nie mogę opalić nóg! wszystko brązowe tylko nogi blade! POMOCY