Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aga225

twarda kupka u 6miesiecznego....

Polecane posty

czescz! mam nadzieje ze mi ktos odpisze,pewnie juz byl ten temat ale zapytam jeszcze raz.Otuz moj synek ma 6 mies i ma zatwardzenie,placze prezy sie niemoze zrobic kupoki!! niewiem dlaczego? problemy z kupka wydaje mi sie zaczely sie gdywprowadzilam stale pokarmy zaznaczam ze karmie piersia,a` gdy jestem w pracy opiekunka gdy maly wypije moje mleko doje mu modyfikowane.Niewiem co robic,moze jakies cherbatki ? ale jakie? poradzcie prosze,napewno niejedna`was miala taki problem,dziekuje `za odp.

Najlepiej podac jogurt.Wyczysci przewod pokarmowy i dziecko zrobi kupke.

Gość To ja ........
O matko! Mam nadzieje ze nie dalas dziecku jogurtu!! Przeciez nie wolno!!! Czesto dzieci maja zatwadzenia jak im sie wprowadza stale pokarmy. Mozesz spokojnie jeszcze poczekac z wprowadzaniem nowych pokarmow. A na problemy moze pomoc delikatny masaz brzuszka, albo sok z jablek rozcienczony z woda. Jak moj maly kilka dni nie robil kupki to mu kupowalam dla dzieci w slioczkach suszone sliwki z platkami ale nie wiem czy takie sa w Polsce. Ale mozesz dac mu kilka lyzeczek soku z suszonych sliwek ale tylko kilka rozcienczonych z woda. A w ostatecznosci sa czopki glicerynowe dla dzieci i zawsze warto spytac lekarza.

nasza mala tez miała twarda kupke jak dawalismy jej mleko modyfikowane Nan ha bo jest alergikiem ale gdy poszlismy do pani alergolog i powiedziała że nan ha nie za dobre skoro mala ma juz objawy alergii podajemy małej bebilon pepti i juz nie ma problemów z kupkami :) moze to kwestia doboru mleka a jakie mleko podajesz ??

Ja nie mieszkam w Polsce wiec nie wiem jak tam,ale u mnie sa w sprzedazy jogurciki dla 6-miesiecznych dzieci o smaku bananowym i brzoskwiniowym.Ja osobiscie bardziej balabym sie podac sliwki.Co kraj to obyczaj.Tutaj takie malenstwa jedza jogurciki,mojej malej bardza sluza i kupki robi bez problemu.A z owocow od 4 m-ca poleca sie pomarancze i brzoskwinie,czego polscy pediatrzy podobno zabraniaja.Jesli nie ma w Polsce jogurtu dla niemowlat,to sprobuj podac owoce z jogurtem(taki deserek)-mama mi mowila,ze cos takiego jest.

Gość ja bym Ci radzila
dawac mu duzo pic zeby sie kupka w jelitkach rozwolnila

ja tez nietety niemieszkam w polsce takze niema tu zadnych jogurcikow czy tych sliwek,chyba nawet tu niewiedza co to sliwki he!he! a moze herbatke koperkowo-rumiankowa?

Gość jak da mnie
troche soku jablkowego