Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andain

kilka pyt zagubionej 18latki w ciazy

Polecane posty

Gość andain

chcialabym zadac kilka pyt..jutro wybieram sie dopiero co do lekarza ale mam pewne watpliwosci.. co jakis czas mam bardzo bolesne skurcze..bola mnie jajniki takie boom i gwaltowny bol czy to normalne? poza tym chcialabym wiedziec czy powinnam przejsc na jakas specjalna diete?czego mam sie wystrzgac a co jest wskazane w tym stanie.?podejrzewam ze jest to 4 tydzien..jutro sie okaze.dzieki z gory za pomoc

Gość annii
co do bólu - musisz poradzić się lekarza co do diety - raczej spokojnie, tylko odżywiaj się regularnie, dużo jedz owoców i warzyw, nie jedz serów pleśniowych i surowego mięsa. I koniecznie jak najszybciej zacznij łykać kwas foliowy (no Folik) I najważniejsze - głowa góry- wszystko się ułoży, a stres tylko szkodzi maleństwu 🌻

Gość andain
anni😘dziekuje:)

Gość maja73
Cześć. Ból zdarza się na początku ciąży bardzo często. O ile nie ma krwawienia, to wszystko jest ok. Lekarz rozwieje twoje wątpliwości. Rzeczywiście musisz łykać folik raz dziennie, bo teraz są najważniejsze miesiące, kiedy kształtuje się mózg dzidzi. Folik zapobiega rozszczepowi kręgosłupa, a w żywności jest go zbyt mało, by pokryć dzienne zapotrzebowanie. Poza tym organizm sam co podpowie, co musisz jeść - warzywa, owoce, nabiał, zero kawy, herbaty, dużo wody, soki. Trzymaj się, ja jestem w 4 miesiącu ciąży i oczekuję trzeciego dziecka.

Gość andain
dziekuje dziekuje dziekuje 😘 ;) mam stres ..ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok .