Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurcze..

dni plodne

Polecane posty

Gość kurcze..

jestem w stalym zwiazku od pieciu lat, kiedys stosowalam tabletki,teraz tylko prezerwatywy. Ostatnio zaczelam myslec jak to jest z dniami plodnymi? Jak sie to liczy? Okres mam zawsze po 14tym. Czy jesli sie kochamy w pozostale dni to jest to naprawde jakis rozdzaj zabezpieczenia?

Gość Gracie Lou
Co to znaczy, ze masz okres po 14tym???

Gość kurcze..
tak. Okres mam zawsze po np 14tym lutym, 14tym marca itd... czasem jest to 14, czasem 16. Dlatego mowie ze po 14tym:) Kilkanascie lat temu (poczatki dojzewania) mialam co czterdziesci pare dni, dlatego bralam tabletki na uregulowanie no i teraz jest mysle normalnie:)? Wiec powie mi ktos jak obliczyc dni plodne:O?

Skoro okres masz koło 14 dnia miesiąca to wychodzi na to że masz cykle 32-34 dniowe, zazwyczaj owulacja przy takich cyklach występuje pomiędzy 16-18 dniem cyklu czyli mniej więcej w połowie, owulacje i dni płodne mozesz rozpoznać po śluzie, wtedy jest on przezroczysty i rościągliwy przypomina białko kurzego jaja. POdaje Ci stronę gdzie jest kalendarz i bedzieszm ogła sobie wyliczac co miesiąc dni płodne. www. milosc.god.pl/kalendarz.htm

Gość kurcze..
na stronce: chwilowa awaria serwera Ale bede priobowala potem;) Wielkie dzieki za odpowiedz. Mozewieczorkiem uda sie wejsc na ta stronke..;)