Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy9

co zrobić dostałam okres a mialam isc do lekarza po tabletki

Polecane posty

Gość pomocy9

jestem zarejestrowana dopiero za 2 dni...okres mi sie przyspieszył...a miałam brac 1-wsze opakowanie i lekarz mial mi dobrac odpowiednie tabletki...bardzo mi zalezało zeby je przyjmowac w tym miesiacu bo jade z chlopakiem na wczasy, jak pojde w czwartek to juz bedize za pozno bo dzis powinnam lyknać pierwszą

przepadł pies, na wyjazd zostają gumki... a potem na wiosnę mamy ładny przyrost :)

Gość Trudno przepadło musisz
poczekac do następnego miesiąca

Gość może spróbuj szybko
sięzarejestrować do lekarza ogólnego i poproś żeby ci przepisał bo wyjeżdzasz, dostałąś okres a twojego gina nie ma etc, jak poprosisz ładnie to ci wypisze :) Na dobrą sprawe to każdy lekarz a nie tylko gin może ci przepisać...Pędź do lek pierwszego kontaktu, przynajmniej spróbujesz ;)

ale dziewczynie radzicie... może to jej pierwsze pigułki, a Wy tak niefrasobliwie, bez badań, z marszu... to nie witamina C!!!

Gość no ale jak jej gin
zalecał tj miał przepisać no to znaczy że może brać, skoro miała iść właśnie po receptę... Odpowiednia gadka i rodzinny przepisze ;) Powiedz że bierzesz już tylko że wyjeżdzasz i nie masz recepty itp ;)

Gość Trudno przepadło musisz
Ja tez nie miałam robionych badań, lekarz to olał

Gość anonimowa ze slaska
ja tak ostatnio zrobilam, dostalam okres a musialam miec recepte , poszlam powiedzialam w czym sprawa i ze mam okres , lekarz przepisal mi tabletki i powiedzial ze przebada mnie przy nastepnej wizycie

Gość lalalalallala
po za tytm jesli teraz wyjezdazsz to nie beda dobre tabletki.jesli zaczyna sie brac tabsy to okres sie przedluza i s plamienia.podobno nie wszystkie dziewczyny plamia ale ja tak mialam i strasznie bylam zla na to bo zamiast cieszyc sie z normalnego seksu to czaekalam dwa tygodnie zanim minie krwawienie.moglas pomyslec o tabletkach mesiac wczesniej bo plamienie sa tylko w pierwszym miesiacu i czasem troche w drugim.

no właśnie, lekarze olewają a potem topiki, jak to pigułki komuś tam zaszkodziły, ktoś tam w ciążę zajść nie może, ktoś tam znowu brał i zaszedł.. ale to nam najbardziej powinno zależeć na swoim zdrowiu i powinniśmy nalegac na zrobienie podstawowych badań krwi, prób wątrobowych, opadu, cholesterolu, gęstości krwi

Gość no ale jak jej gin
e tam, nie przesadzaj z tymi plamieniami!! W czsie okresu teżda siękochać ;)

Gość lalalalallala
da sie owszem.ale nie jest to tak przyjemne jak gdy sie nie krwawi.po za sprawa seksu to ciagle chodzenie w tamponach lub wkladkach tez przyjemne nie jest.zwlaszcza na wakacyjnym wyjezdzie.no ja bym jednak proponowala teraz gymki na wyjad.a po powrocie tabletki.

Gość INNA SPRAWA
chce zacząć brac tabletki aby uregulować sobie okres i zmniejszyć dolegliwości. Czy można je zaczać brać kiedykolwiek? Tzn nie w pierwszym dniu - wiem że wtedy to nie bedzie wystarczające zabezpieczenie przed ciązą ale w moim przypadku nie to jest najważniejsze. Nie moge sobie pozwolić na to aby w pracy znów dopadły mnie bóle miesiączkowe bo chyba mnie zwolnią :/ Dodam że nic mi nie pomaga, jak kiedys wcześniej bralam tabletki to wszystko było ok. Więc mogę je zacząc brac kiedykolwiek?

zawsze trzeba się z nimi wstrzelić w naturalny cykle, który one naśladują (oprócz minipigułki) więc trzeba zacząć opakowanie z pierwszym dniem okresu

Gość pomocy9
ale jesteście kochane,,l,bo to wyglada tak ja brałam tabletki logest ale w grudniu przerwałam---chcialam soboie zrobic przerw ale teraz ten wyjazd to znowu chcialam wziąć..tylko czy moge dalej brac ten logest czy bedzien am nie działać...mam znajomoą w aptece to z recepta nie bedzie problemu, czy ktoras z was robila przerwe w stosowaniu a pozniej dalej brała TE SAME tabletki

od 10 lat biore te same pigułki jesli dobrze je tolerowalaś, to po co zmieniać?