Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zxcvbnm

Czy w ciąży można kąpać się w jeziorze lub morzu?

Polecane posty

Gość zxcvbnm

Jest tak gorąco że trudno wytrzymać. Wybieram się z mężem nad jezioro i nie wiem czy mogę się kąpać, czy to ne zaszkodzi maleństwu? Nie wiem czy do pochwy mogą dostać się jakieś bakterie, a może na czas kąpieli założyć tampon? Proszę o radę

Gość ja bym Ci radzila
sie zastanowic!!! nie dosc ze bakterie to tampon tez niezdrowy nie mowiac o tym, ze na sloncu zbytnio niue powinnas przebywac

Gość miki mama
Naturalnie że można się kąpać, jest to wręcz wskazane, oczywiście bez specjalneo wysiłku fizycznego.Woda znakomicie relaksuje. A co do tamponu, to przecież dzidzia jest chroniona, czopem śluzowym i wodami płodowymi. A normalne jest że po wyjściu z jeziora czy moża bierzemy prysznic.

W ciągu lipca 3 razy kąpałam się w jeziorze i nie widzę przeciwskazań. Jeśli ktoś boi się bakterii, to niech korzysta z kąpieliska dopuszczonego przez Sanepid. Pozatym nie możemy popadać w przesadę. Równie dobrze można zarazić się bakteriami w cudzej toalecie. Nie wiemy przecież, kto wcześniej z niej korzystał, nawet jeśli jest to toaleta w mieszkaniu znajomych. Dziecko chronione jest czopem śluzowym i najczęściej co nam może grozić to infekcja pochwy, którą można wyleczyć także w czasie ciąży. Kąpiel ma dużo plusów. W wodzie możemy ćwiczyć mięśnie brzucha, ud i miednicę. Sama dzięki wodzie odkryłam, że mam osłabione mięśnie brzucha, na tyle, że mam problem utrzymać się na wodzie w pozycji nieruchomej. Dlatego tym chętniej jeżdżę nad jezioro. Muszę poćwiczyć. Jedyne czego obawiam się to zachłyśnięcia. Miłego wypoczynku