Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta bez szans na szczescie

Po ilu cyklach staran mam isc do lekarza?

Polecane posty

Gość kobieta bez szans na szczescie

Juz probuje z mezem 7 miesiescy i nic...:(

Gość dziewczyny powiedzcie cos

Gość ja przez 9 sie starałam
i nic, u lekarza nie byłam ... całkowicie zrezygnowałam

Gość oczekujaca1
Mysle że po roku powinnaś iśc do lekarza wczesniej raczej nie.....

Ja po 6 poszłam do lekarza. I dobrze zrobiłam, miałam cykle bezowulacyjne, odrazu dostałam CLOSTILBEGYT i już po pierwszej serii tabletek się udało... Ale najważniejsze jest pozytywne myślenie, powodzenian i głowa do góry :)

Gość ja przez 9 sie starałam
a mówią, że młodej dziewczynie łatwiej zajść... :|

Gość marmeladama
wiem ze dopiero pełnym roku starań mozna rozpocząć ew.badania i leczenie.Czasami nawet do dwóch lat lekarze każ czekać . A co najważniejsze przestać myśleć panicznie o ciąży ,bo to stres i nie pomaga przy zajściu w ciaże:(

ja mam dosc wszystkiego,zerwalam nawet z ludzmi kontakty,placze...Maz ma chyba przez to depresje,boje sie,ze wszystko mi sie wali...na nic nie chorowalam,tak mi przykro... Chcialam miec tak dziecko,bo sama nigdy nie mialam mamy (dom dziecka) a tu taki pech...

Dziekuje wam bardzo ❤️,jeszcze zaczekam troche... Mi sasiadka powiedziala,ze jak sie jest zdrowym to powinno sie udac do 3 razy,potem to cos juz nie gra...Mam 31lat...Moze i pozno,ale wczesniej nie mialam warunkow,meza,pracy,pieniedzy,nic ...

wiecie co,ja tak mysle,ze jak mi sie nie uda,to wezme dziecko wlasnie stamtad skad jestem-z domu dziecka...Kiedys sie zarzekalam na smierc ,ze tego nie zrobie,bo mnie kiedys adoptowala jedna rodzina i potem mnie z powrotem oddali,jak im sie urodzilo dziecko...Po tym mam troche psychiczne obciazenie i nigdy nie myslalam o adopcji.Ale jak sie nie uda to sie zdecyduje...:(

ja chyba nie pasuje na to forum,popatrzylam na inne topiki,wszystkie dziewczyny sie chwala ,ze maja 2 kreski... Chyba znowu odzywa sie moh syndrom odrzucenia... Pozdrawiam Was mocno! Dziekuje za rady.Kiedys jak bede silniejsza to sie odezwe.Narazie placz mi zakrywa wszystko...

ja poszłam do lekarza po miesiacach i dobrze zrobiłam, bo okazało się, że są problemy, ze trzeba leczyć, leczenie trwa juz prawie rok i nadal nie ma efektów, gdybym czekała dwa lata jak zalecją lekarza, nie wiem czy za 5 miałabym dziecko ... uważam, ze mamy prawo iść do lekarza i zrobic podstawowe badania, takie jak hormony, monitoring cyklu, badanie nasienia, żeby się przekonać czy nie ma czasem jakiegoś problemu, bo stres stresem, myślenie o dizecku swoją drogą, ale jak jest problem, medyczny, a nie psychiczny to trzeba go syzbko rozwiązać

ja poszlam do lekarza juz po 4 cyklach, zrobilam badania i okazalo sie, że mam problem z owulacja... raz byla a raz nie, dodatkowo prolaktyna w gornej granicy normy. Dostalam BROMERGON, a po miesiacu CLOSTYLBEGYT i udalo sie po pierwszej dawce :) Uwazam ze nie ma na co czekac i jezeli nie jestes pewna, ze Twoje wyniki sa ok, bo nie robilas zadnych badan to idz i to sprawdz, lekarze kaza czekac do roku ale w momencie gdy wszystko jest w porzadku (owulacja, wyniki badan). Zawsze lepiej byc swiadoma co sie dzieje w naszych organizmach. Ja gdybym nie poszla do lekarza pewnie staralabym sie do tej tej pory... Powodzenia 🌻

Gość gość
czy po 3 cyklach bezowulacyjnych lekarz moze zalecic leki na wywolanie owulacji czy trzeba jeszcze poczekac robilam testy owulacyjne i 3 cyke pod rzad byly negatywne wyniki