Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuję szminki

Dziewczyny, polećcie dobrą szminkę!

Polecane posty

Gość potrzebuję szminki

Ważne, żeby ładnie wyglądała na ustach, nie wysuszał ich, dośc długo się utrzymywała i miała w palecie kolorów jakieś nieróżwoe i nieczerwone odcienie- np. beż, czy miedziany. Nigdy nie używałam szminki, mam 22 lata, ale idę na poważną imprezę, także muszę się umalować po ludzku:(

Gość potrzebuję szmonki

Gość Ja proponuję
szminkę z błyszczykiem firmy RIMMEL-Infinite Colour.Utrzymuje się ok.10 godz.Mój ulubiony kolor to-050. Ta szminka jest dwustronna.Najpierw nakłada się kolor a po chwili gdy zaschnie,błyszczyk.Póżniej tylko co jakiś czas(szczególnie po jedzeniu ) trzeba poprawić błyszczykiem.

Gość potrzebuję szminki
A czy ona nie wysusza ust??? bo ja nigdy nie używałam szminki, wolałabym coś prostego i naturalnie wyglądającego, żeby nie mieć żadnych problemów. Mogę ją poprawić po jedzeniu itd. Chodzi o to, żeby zaraz sie nie starła. I tak nie wierzę w takie szminki, co cały dzień są na ustach;) No i bardzo ważne jest to, żeby kolory były różnorodne. Większość jest takich różowawych albo ciemnych:( A ja potrzebuję takie kolory dla rudzielca bladego;) miedziany, koralowy, lekko beżowy... No i żeby wyglądała dość naturalnie, bez brokatu, ale też nie superkryjący mat. Nie wiem, jak to opisać, no:) Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże:)

Gość potrzebuję szminki
A podobno szminka Astor Prismatic jest niezła, ale nie wiem, dlaczego:) tak gdzieś wyczytałam na forum. Ale nie wiem nic więcej na ten temat, nawet nie wiem, jakie ma działanie czy kolory... I podobo szminki Bourjois sa ok. I Rimmel- ta nowa, Rich Moisture, czy jakoś tak, i jakś w płynie z pędzelkiem. Ale nie bardzo wiem, co to w ogóle za szminki... A Lumene? Mam podkład z tej firmy i jest ok. Szminek nigdy nie oglądałam, nie wiem, czy kolory mja atylko różowawe, zimne, jak dla skandynawek...

Gość a ile kosztuje ten Rimmel
??

Gość mała_ala
Rimmel nie jest tak dobry, jak go reklamują, niestety. Astor strasznie się klei, wysycha i same drobinki zostają :-( Manhattan - nie polecam wcale Lumene - są drogie, ale warto, bo rzeczywiście są nawilżające i tłuste- co znaczy, że utrzymują się na ustach dość długo :-) Loreal ma również bdobre błyszczyki :-)

Gość potrzebuję szminki
:( No to już nie wiem... A czy w Polsce są wszystkie kolory tych szminek podwójnych Rimmel? Bo mi się podoba taki jak 120 lub 070. Na stronie Rimmela są, ale pewnie w rzeczywistości będzie gorzej:( No a te nowe szminki podobno sa ok, tylko kolory jakieś nieciekawe, same róże w zasadzie:( Sprawdzałam też na stronie Rimmel, a nie sądzę, żeby w PL były inne... No i nie wiem:/

Gość potrzebuję szminki
o, może ta Isadora?:) Tylko mam nadzieję, że nie jest za tłusta i za bardzo kryjąca, nie daje takiego matowego, ciężkiego efektu. I kosztuje więcej niż 45zł?

Gość Ja proponuję
kolory są różne.Moja wcale nie jest różowa.MIedzianą też widziałam.Dla mnie ta szminka jest najlepsza,a wypróbowałam naprawdę wiele,tych z najwyższej półki również.

Loreal z serii ulubione kolory gwiazd (czy cos takiego) - Aishwarya Rai, gwiazda Bollywood. Szminka jest the best. :) Bardzo dyskretny piekny srednio ciemny bezowo-rozowy kolor. Usta wydaja sie wieksze. Drugie miejsce - Yves Rocher, Couleurs Nature, kolor Bez Poludniowy-Beige Austral. Podobny, tylko perlowy. Oba pieknie uwydatniaja usta, a nie sa krzykliwe.

Kolor tej pani na zdj. jest bardziej pomaranczowy, niz proponowane przez mnie wyzej.

Gość potrzebuję szminki
No ja nie mogę mieć zimnego koloru. Wszelkie beże wpadające w róż, różowe cimne, jasne, fiolety czy zimne beże odpadają:) Jestem bardzo blada, mam zielone oczy, piegi i takie blond-miedziane włsoy. W różowawych odcieniach wyglądam po prostu źle. A mam jeszcze taki8e pytanie: czy mogę nakładać szminkę od tak, na usta? Czy muszę do tego używać jakiegoś pedzla??:o Ale jak mam tę szminkę nałożyć pędzlem?:/ Nie umiem:)

Gość Ja proponuję
Rimmel nie ma pędzelków , tylko szpatułki.

Hmm, one nie sa pomaranczowe, ale nie sa tez zimne... wyprobuj w drogerii i sklepie YR, jesli taki masz niedaleko, nic Cie to nie kosztuje. :D

Gość potrzebuję szminki
No spróbuję. Ale musze kupić jakąś jutro albo pojutrze, bo potrzebuję na piątek:( WIeć na razie dowiaduję się, jakie są godne polecenia:) Poza tym w świetle sklepowym nie zawsze dobrze widać kolor. Zależy mi, żeby w żadnym świetle nie był to zimny kolor ani w zimny nie wpadał.

Gość potrzebuję szminki
A z tym pędzlem chodziło o to, czy jak szminka jest w sztyfcie, to mam ją nakładac jak zwykłą pomadkę ochronną, czy mam coś robic jakimś pędzlem, bo sa takie specjalne. No ale nie wiem za bardzo, jak to zrobić:( A Wy jak używacie tych szminek??

Gość a ten Rimmel
Full Volume w płynie jest dobry? Bo na wizażu ma super oceny, chciałam kupić sobia jaką ekstra szmineczkę. To jest raczej błyszczyk, czy daje jakiś efekt kolorystyczny?

Gość Ja proponuję
full voleme używam na codzień bo szybko się zjada.Efekt kolorystyczny jestOK:)

Polecam L\'oreal Glam Shine Cream nr 202- piękny złoty brąz z delikatnie połyskującymi drobinkami. Usta są ładnie nawilżone, kolor jest widoczny, ale nie zbyt nachalny i myślę, że ten odcień będzie Ci odpowiadał.

Gość a ja nie lubię Glam Shine
to taki błyszczyk. I ma brokat. Ich stare pomadki, takie w złotawym, kanciastym opakowaniu też były straszne- tłuste, śmierdzące i takie jakieś nieciekawe... W dodatku w ogóle nie lubię firmy Loreal:o Teraz też nie używam żadnych szminek, bo nie wiem jakie:o

Gość gość
Najlepsze szminki, które podbiły serca kobiet na świecie w 2015 roku. Jedyny taki ranking w internecie!! Zobacz i znajdź swoją szminkę, a być może będzie czekała na Ciebie pod choinką. http://www.menopauza.pl/najlepsze-szminki-2015/

Gość gość
Ja zamawiam na abckosmetyczne.pl. Ostatnio cały czas Max Factor Lipfinity. Bardzo fajna pomadka.

Ja polecam Ci szminki emani. Ma cudowną kremową konsystencję, a dzięki składnikom wspaniale nawilża usta. Nie ma niewyobrażalnej ilości kolorów, więc łatwiej się zdecydować, co dla mnie jest plusem :) Zazwyczaj nakupuje szminek, a potem żadnej z nich nie używam. Zupełnie inaczej mam z emani.

Gość gość
ja używam wonder smooth z miss sporty. Mają dużo fajnych kolorów - to po pierwsze. Poza tym mają kremową konsystencję i nawilżają usta :) także fajnie bo pielęgnują wargi i nie wysuszają

Ostatnio zakochałam się w matowych szminkach <3 Polecam wszystkie z serii Golden Rose Velvet matte. Mój ulubiony kolor to 09 :) Ich plusem jest długość utrzymywania się na ustach ;) Wypróbowałam także Essence Velvet mat kolor 07 :) śliczny nudziak! Zaletą tej pomadki jest brak tępego uczucia przy nakładaniu. Jest ona bardziej "mokra" i niż Golden Rose i dzięki temu lepiej się ją nakłada. Z trwałością trochę gorzej, ale tak z 3 godzinki daje rade ;)

Gość gość
U mnie idealnie sprawdziła się miss sporty wonder smooth. Używam odcienia barely amazing - bardzo fajny, taki naturalny. szminka super, w ogóle nie wysusza i fajnie pielęgnuje usta. do tego ślicznie pachnie.

Gość gość
Polecam szminki z www.kosmetykomania.pl , inne kosmetyki również. Wydałam chyba tam majątek, ale nie dlatego, ze drogo ( a wręcz przeciwnie, produkty w atrakcyjnych cenach) tylko tyle wspaniałych rzeczy można tam dostać, polecam! :D