Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kkatarynka

Plamy

Polecane posty

Gość Kkatarynka

Mam na twarzy plamy - białe przebarwienia po opalaniu - jutro wybieam sie do dermatologa, moja twarz wyglada okropnie:( Mam pytanie - czy Ktoś miał albo ma taki sam problem? Jesli tak to jak mam teraz dbać o skórę twarzy? Czy jest wogóle szansa, ze to mi kiedyś zniknie?

następnym razem przed opalaniem zmywaj bardzo dokładnie makijaż, najlepiej na 2 godziny przed wyjściem na słońce/solarium

Gość Kkatarynka
Dziękuję, ale myslisz, że jest szansa, ze pozbęde się tych plam ?

jeśli to są plamy, które pojawily sie niedawno i nic sie z nich nie leje, to tak, pozbedziesz sie :)

Gość Kkatarynka
Oby, tak w pewnych miejscach mam poprostu białą skórę - a cała twarz jest opalona, tylko miejscami są białe plamy, które nie dadzą sie opalić. A wiesz raz nałożyłam podkład leciutko i zapomniałam go zmyć, zmywałam wodą - to mało ( bo siezapomniałam) Dziękuję Ci bardzo:*

Gość Kkatarynka
Boję sie, ze to jednak mogą być przebarwienia skóry - a tego już nie da sie wyleczyć :(

Gość lekarz
dermatolog określi rodzaj plam,czy sa wywołane depigmentacja,czy moze brałaś jakies leki które je wywołały,jeżeli sa posłoneczne lub po solarium będzie się wyjątkowo trudno ich pozbyć.Puki co kup w aptece krem z najsilniejszym filtrem i smaruj twarz przed każdym wyjściem na słońce.Spytaj dermatologa o yelow peling.Pozdrawiam.

Gość Kkatarynka
One są od słońca :(

Gość Czyli
jestes już na zawsze skazana na ochronę przed słońcem,filtry i jeszcze raz filtry min.50.Nie martw sie to paskudstwo da się zlikwidować ale zaczekaj do jesieni kiedy bedzie mniejsza emisja promieni słonecznych.W gabinetach medycyny estetycznej doradzą Ci czym je najlepiej zlikwidować :)

Gość Kkatarynka
O nieeeeeeeeeeeeee :( Czyli już nici z opalania?

Gość No oczywiście
że tak chyba ,że chcesz wyglądać jesienią i zimą jak biedronka :) kup puder brązujący i zapewniam Cię ,że mocno opalona buzia już wyszła z mody :)

Gość _załamana_
Mi takie plamy powyskakiwały na plecach..tez od słonca. Wyglada to okropnie

Gość Kkatarynka
Dziękuję Wam. Tylko dziwi mnie tylko, czemu te plamy są tylko na twarzy - cała jestem brązowa, byłam już bardzo opalona, a tu po jednym dniu nad morzem takie plamy mi wyskoczyły:(

Gość A BIERZESZ MOZE
pigulki anty? bo podobno od nich robia sie plamy

Gość A BIERZESZ MOZE
tzn. od nich w "polaczeniu" za sloncem

Gość Kkatarynka
nie - nie biorę, raz wyszłam na słońce z podkładem - obawiam sie, że to od tego:( Nie wiem co teraz z tym zrobić:(

Gość A BIERZESZ MOZE
moze zrob sobie maseczke ze sierzego ogorka? Ma on podobno wlasciwosci wybielajace i moze chociaz treoche "wyrowna" Ci sie kolor buzki

Gość Kkatarynka
Dziekuję, ale to chyba raczej sie nie uda - mam cała cerę jak czekolada, tylko na policzkach dwie duże białe plamy!

Gość To moze spróbuj
piling,

Gość A jesli są to plamy
po tym, ze ialam na sobie podkład - to da sie je jakos wybawić?

Gość łupież pstry tak się objawia
białymi plamkami, takimi jakby nieopalonymi miejscami. spróbuj posmarować to kilka razy szamponem Nizoral. kup sobie jedną saszetkę i posmaruj na wieczór.

Gość Kkatarynka
A jeśli to po podkładzie to co teraz?

Gość Dadadada
tez mialam ten problem,ale odkad zaczelam uzywac kremu travogen(kosztuje ok 40 zł)pozbylam sie tego swinstwa.nalezy smarowac plamki 3 razy dziennie przez 2 tyg.i nie chodzic w tym czasie na solarium.naklepiej nie moczyc tych miejsc przez kilka pierwszych dni.dopiero poznie nalezy opalic te miejsca aby wyrownac kolor skory.niestety ta choroba bedzie powracac,zazwyczaj na zmiany por roku.a zlapac to mozna wszedzie np.przymierzajac czyjes rzeczy ,w tramwaju,ja zlapalam na solarium -niestety nie wszyscy je myja!i teraz trzeba sie z tym meczyc.ale na szczescie nie mam juz tego od 2 lat.stosowalam tez nizoral ale po nim objawy sie nasilily! i to nie byl dobry pomysł.nalezy liczyc sie tez z tym ze objawy beda silniejsze jesli dziewczyny przyjmuja tabletki antykoncepcyjne. pozdrawiam

Gość mnie Nizoral pomógł

Gość tamtaramtam
tez mialam takie plamy tylko ze na ramionach. Chyba za duzo slonca. Ale u mnie wszystko zeszlo po 2-3 miesiacach. Daj sobie na razie spokoj z opalaniem. Nie martw sie zejdzie!

Gość Kkatarynka
Dziękuję, niektórzy mnie strasza, ze to już jest na całe życie, zę skóra sieodbarwiła od słońca, a mnie to dziwi troszkę, bo byłam bardzo ładnie opalona, brązowa, a tu nagle po jdnym wyjsciu takie plamki(miejsca jakby nie opalone) :(

Gość bo przy tej odmianie grzybka
plamy widać tylko jak jest opalenizna. jak opalenizna znika to i plamek nie widać.

Gość Kkatarynka
A Tobie też tak nagle plamki się pojawiły?

Gość tamtaramtam
ja juz bylam pieknie opalona a tu nagle bialy plamy. Chcialam to opalic ale sie nie dalo i bylo jeszcze gorzej. Plamki znikaly jak opalenizna bledła.