Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiki miki

seks na kilka dni przed okresem bez gumki- mozna?

Polecane posty

Gość ja kilka razy tak
hmm a moze skróć jeszcze trochę ten okres bezpłodny. no bo jezeli chodzi o fizjologie to rzeczywiście jest ten czas kiedy zajsc w ciąze nie można.tylko ja biore pod uwage ryzyko ze moglo cos sie akurat przesunąć.bo przeciez kobiecy organizm to nie książka. Ryzykować zawsze możesz, tylko jak niestey chyba ta alergiczka napisala:"rosyjska ruletka". i tu tylko o to chodzi. gdyby zawsze owulacja byla stala nie podatna na czynniki zewnetrzne to bys mogla byc spokojna.a w takim wypadku juz nie bardzo. Na pewno nalezalo by do tego dorzucic obserwacje sluzu i moze tą temperature, wtedy jeszcze zmniejszasz ryzyko. Ale ono zawsze pozostanie.

Gość A a ja zawsze
kocham sie z mężem już 7 dni przed bez zabezpieczenia i jest ok!

Gość kiki miki
ale 7 dni od czego, do czego? do sredniej..? no, jak to robicie, kurcze..? powiedzcie!

Gość ja kilka razy tak
na okolo 14 dni przed wystąpieniem okresu, czyli przed poczatkiem nastepnego cyklu masz owulacje. zaklada sie ze wystepuje ona ok 12-16 dni przed koncem bieżacego cyklu, nie liczy się od poczatku tych dni tylko od końca.wiec jezeli masz cykl 29-dniowy wtedy owulacja przypada ci na ok 16 dzień +- 2 dni. czyli tak jakby od 19dnia cyklu masz dni bezplodne. w przypadku cyklu 24-dniowego owulacja przypada ci na 9-13 dzien cyklu czyli tak jakby od 14 dnia masz dni bezplodne, co wpszypadku dluzszego cyklu oznacza dni plodne. dlatego przy nieregularnych cyklach tymbardziej jest to trudne do okreslenia. wiec potencjalnie nic nie powinno sie stac w te dni bezplodne, ale nigdy nic nie wiadomo czy nastepna owulacja nie przyspieszy sie na tyle ze plemniki dadza rade przeżyć, albo czy poprzednia na pewno się zakończyła.

Gość ja kilka razy tak
o kurde mialo byc w przypadku:) ale się zbłaźniłam:(

Gość gość
Może ktoś ma ochotę na wirtualny seks? Chcę być Twoją suczką. Tutaj zobaczysz moje fotki i kontakt: http://seksnumer.pl/sex-telefon-basia.html Wiem, że tylko jako uległa suka mogę osiągnąć orgazm. Chcesz by Twoja niewolnica nie marudziła tylko pokornie wykonywała nawet najbardziej wyuzdane zadania. Jestem gotowa! Wystarczy kilka mocnych lub wulgarnych słów a staję się suką. Gdy wejdę w ten stan możesz ze mną zrobić wszystko co zechcesz.

Gość Cleo1976
Można od 4 dnia po owulacji aż do wystąpienia miesiączki.Z tym, że owulacja musi być wyznaczona prawidłowo (śluz, temperatura, test ze śliny)-a nie z kalendarzyka.Bo potem czytam na forach:"zaszłam w ciążę 3 dni przed spodziewaną miesiączką!" Otóż "termin spodziewanej miesiączki" nic nie znaczy, dopóki owulacji jeszcze nie było.Miesiączka zawsze występuje 10-18 dni po owulacji.

Gość Cleo1976
A jeżeli już tak strasznie-chociaż nie wiem po co!!!!-upieracie się przy "liczeniu dni", to liczcie chociaż TAK: początek dni płodnych-cykl najkrótszy z ostatnich 3 (sześciu lub dwunastu) miesięcy-21 dni.Koniec dni płodnych: cykl najdłuższy -10 dni.Przykład: pani X miała najkrótszy cykl 25 dni, a najdłuższy-31 dni.Dni płodne zaczynają się u niej 4 dnia cyklu (licząc od początku miesiączki), a kończą-21 dnia.Zwracam uwagę, że może to być jeszcze w trakcie miesiączki.Uwaga: nie sprawdza się to u kobiet, u których różnice pomiędzy najdłuższym a najkrótszym cyklem przekraczają 7 dni.U wielu innych też nie zawsze się sprawdza.:) Tak więc-NIE POLECAM!

Gość gość
Ja zaszła w ciążę 5 dni przed terminem miesiączki! Potwierdzone ginekologiczne , @ co miałam dostać już nie dostałam, miałam regularne cykle co 30-31 dni

Gość Cleo1976
Gościu, bo "termin spodziewanej miesiączki" nic nie znaczy! TYLKO obserwując swój cykl można stwierdzić, czy dany dzień jest rzeczywiście dniem niepłodnym!

Gość gość
dokładnie. owulacja czasem może się przesunąć i wtedy klops. Obecnie na rynku jest wiele urządzeń, które pomagają w wyznaczaniu faz cyklu w prawidłowy sposób, moim zdaniem warto kupić jedno z nich do pomocy

Gość Cleo1976
Tak, na pewno warto.Niestety wiedza wielu osób (nawet lekarzy) na temat kobiecego cyklu zatrzymała się na etapie "kalendarzyka." To już nie te czasy!:)

Gość gość
Jeśli… - obawiasz się, że jesteś w ciąży, - nie planowałaś ciąży, a stało się… … i przeżywasz w związku z tym trudności, którymi nie masz się z kim podzielić - skontaktuj się z nami. Jesteśmy dla Ciebie codziennie od 18.00 do 23.00. Telefon - Chat – Email ZAUFANIA tel.: 586 915 915 email: kontakt@netporadnia.pl chat: http://www.netporadnia.pl/ Porady w Netporadni są bezpłatne. Gwarantujemy pełną dyskrecję.