Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KKaassiiaa

HERMONET- KtoŚ bierze?

Polecane posty

Gość KKaassiiaa

No wiec wczoraj byłam pierwszy raz u ginekologa, i przepisał mi HERMONET, tabletki antykoncepcyjne, czy któraś z was je miała?? Czy jest to prawda ze dzialaja dopiero po całej paczce??? Macie po nich jakies Skutki uboczne? ;)

Ja bralam Harmonet - to tez byly moje pierwsze pigulki anty :) Nie mialam zadnych skutkow ubocznych (zreszta po zadnych takich skutkow nie mialam). A-ha! To nie prawda ze dzialaja po calej paczce :) !

Gość KKaassiiaa
lenchen a po ilu działają ? po 5 taletkach naprzykład?

Gość to tylko ja....
ja biore. juz pol roku. przedtem mialam cerazette( po porodzie) i cilest( to byla masakra...). nie mam skutkow ubocznych. zadnych. z ta cala paczka to tez nieprawda. pozdr

Mysle ze od razu... w kazdym badz razie na drugi dzien jestes juz w pelni zabezpieczona.

Gość KKaassiiaa
aha, to spoko ;) Dała mi jeszcze jakies globulki ?!? Nie wiem zabarzdo na i po co, bo Akurat ubieralam buty, a Ginekolorzka mi tłumaczyła. :P

Gość ja tez dostałam
dzisiaj receptę na harmonet, bo musze przesunąć termin nastepnej miesiaczki, ale myślę , że na jakiegoś konowała trafiłam. mówiłam mu , że nie zalezy mi na działaniu antykoncepcyjnym, nawet podsunęłam mu nazwę leku na przesunięcie miesiączki ( kosztuke zreszta 3 złote). A on mi zapisał harmonet i powiedział, że gdybym plamiła , to mam brać po dwie tabletki dziennie, przez cały czas, aż do czasu , gdy przestane plamić. A poza tym powiedział mi co to za problem miesiaczka na plazy nad morzem, przeciez są tampony i nie ma problemu. Co sadzicie o takim ginekologu? Aha , nawet mnie nie zbadał, nawet nie zapytał się czy regularnie miesiaczkuję , po prostu wypisał recepte i powiedział do widzenia.

Gość tusinka
Ja biore harmonet od pol roku :) bardzo je sobie chwale przez pierwszy miesiac mialam plamienia i bylam troche drazliwa. Teraz skutki uboczne to tylko sklonnosc do placzu bez powodu. Poza tym schudlam 4 kg, piersi mi sie powiekszyly no i odczuwam niesamowity komfort psychiczny. A co do tego lekarza ginekologa moze wybierz sie do innego... badanie to przeciez podstawa, a branie 2 tabletek dziennie chyba mija sie z Twoim celem pozdrawiam

Gość życzę udanego zajścia w ciażę
przeciez wszystkie pigułki mają pełne działanie antykoncepcyjne dopiero po pierwszym opakowaniu, Wy moje drogie głupiutkie laseczki

Gość biedne niedoswiadczone
juz po 1 tabletce jest skutecznosc, ja biore harmonet od3 lat i cos o tym wiem PS. lepiej nie czytac niektorych wypowiedzi np. ze dopiero dzialaja po calym opakowaniu ojeju co za brednie

ja tesh biore hermonet .. a wogole mam pytanie bo ginekolog przepisal mi bez badania mnie czy one moga nie dzialac jeżeli ona mnie nie zbadala odp:(?

Gość do jablko
posluchaj ja zostalam zbadana przed rozpoczeciem brania tabletek, lekarz ginekolog przeprowadzil ze mna wywiad i dopiero przepisal tabletki.Każdy gin.. jest inny , ale co do tabletek to kazdy rodzaj pigulek dziala, chodzi mi o to ze chroni przed ciązą,jednakze kazde tabletki dzialaja inaczej na dana osobe np. jedna czuje sie po nich dobrze, druga ma migneny i zawroty glowy i nie moze ich brac.Dlatego tez lekarz przed wypisaniem recepty na pierwsze opakownie musi wiedziec jakie mialas cykle, czy chorujesz na cos , czy masz np. żylaki itp. Pozdrawiam