Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kala19

ROBIE GOłąBKI-MAłY PROBLEM-POMOCY!!!!!

Polecane posty

kupilam kapuste ale ona strasznie jest krucha..czy po sparzeniu zmieknie i bez problemu zdejme liscie? czy mi sie połamią?? robie to pierwszy raz ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość blablablablabla
sparz ja i podgotuj chwilke:) powinny zmięknąć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość frela22
przed ugotowaniem kapusty musisz wyciac ten glab czy jak to sie nazywa te biale wsrodku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nmk
W dużym garnku zagotuj wodę dodaj łyżkę octu, w główce kapusty nożem wykroj jak najgłębiej głęba wraz z 0,5 cm. obwódką liści i włóż do gotującej się wody na jakieś 5 min. liście się zaparzą i ładnie z główki odpadną .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Młosa kapusta
A czy z młodej kapusty już można zrobić gołąbki? Czy liście łatwo odejdą?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja robię gołąbki z kapusty pekińskiej. odrywam liście, polewam gorącą wodą (ścinam tylko troche ten głąb co jest pośrodku każdego liścia) i już mozna robić. gołąbki są bardziej delikatne a kapusta pysznaaaaaaaaaa (a jak dodasz koperek to już super) - polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i ja też się
z włoskiej też są niczego sobie..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość znowu mam problem
o kurcze,nawet nie wiedzialam,ze z pekinskiej tez mozna. a nie rozwali sie ina podczas gotowania albo pieczenia? ja zazwyczaj robie z wloskiej, i nie gotuje ale pieke w piekarniku w duzym rondlu do pieczenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kapusta
W książkach kucharskich piszą, że gołąbki trzeba zapiekać czy dusić ok.40 min. Czy z młodej albo pekińskiej kapusty też tak długo?PS. Kochane jesteście, że odpowiadacie na głupie pytania, nawet jeśli po kilku dniach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×