Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

łe rety...

Kilka pytan o popcorn.

Polecane posty

Wie ktoś może ile mniej więcej ma kalorii? Taki normalny robiony na oleju.Nie mam niestety mikrofali ale podobno zrobiony w niej jest dużo mniej kaloryczny i można w ten sam sposób przygotować go w piekarniku, próbował ktoś? Jaką trzeba ustawić temperaturę?

Gość jajaj
W piekarniku? Nie slyszalam...Ale chyba w jakims przykrytym naczyniu, co?

No to na pewno, bo by uciekł :D Ale pojecia nie mam na jaką temperaturę ustwić piekarnik, no i czy tam też potrzeba oleju, czy można tak na \"sucho\"? No i ile kalorii ma mniej więcej taka przyjemność?

Gość mam nadzieję ze podasz nam
efekty ... :P

Najpierw myślałam, że chodzi Ci o popcorn do mikrofalówki, taki specjalny. Jeśli chodzi o zwyczajny popcorn (zwykłe ziarenka), to robiłam w mikrofalówce, w misce przykrytej talerzem, bez dodatku masła czy oleju. Trwa to dłużej, niż w garnku, kukurydza jest dość sucha i potem, jeśli posolisz, sól się jej raczej nie trzyma. Innym razem robiłam z masłem, to już lepiej, dało się posolić:) Ale w piekarniku nie próbowałam, więc na ten temat się nie wypowiem. Mimo wszystko życzę powodzenia. :)

Gość olkass
o sama bym sobie zrobiła ale zastanawia mnie czy ma duzo mniej kcal ;|

Czyli wychodzi na to, że lepiej zrobić z chociaż małą ilością jakiegoś tłuszczu, tak? Czy ta \"sucha\" wersja była zjadliwa? A ktoś wie ile jest w tym kalorii?

Gość proste
wystarczy kupic za 40 zl maszynke do robienia popcornu.. dziala calkiem bez tluszczu- ziarenka pekaja pod wplywem goracego powietrza, i od razu wylatuja do podstawionej miski.. nic sie nie przypala itp.. mozna kupic np w saturnie pozdrawiam

Gość etw
100 g popcornu to 150 kcal