Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Atorod

CZY SZCZUPŁEJ OSOBIE TRUDNIEJ JEST URODZIĆ DZIECKO?

Polecane posty

Gość Atorod

Gość Gretchien
Moja chrześnica jest bardzo chuda - wręcz ma niedowagę i anemię i już ma 2 porody za sobą. No problem

Gość Atorod
Dzięki za odpowiedź. Ja kiedyś słyszałam, że szczupłe osoby mają bardzo męczący i trudny poród, hmmm.

Gość to jest
raczej od tego zalezne, jak ma zbudowana miednice i jak duze jest dziecko. Ale to raczej bardzo otylym kobietom jest ciezej rodzic. ale reguly nie ma!

Gość Atorod
Aha

Gość jestem szczupła
poród miałam krótki i dość lekki. Nie ma reguł.

Gość Atorod
To fajnie :) dzieki

Gość jedna prawdziwa rada_
a jesli dziewczyna jest naprawde baaardzo szczuplutka rozmiar Xs , a bioder zero?:o

Gość kokoja
biodra ci sie rozejda w trakcie ciazy, ja jestem szczuplutka wrecz chudelec i jak zaszlam w cizae to tak mi sie rozchodzila miednica ze chodzic nie moglam wiec sie nie martw natura tak nas zbudowala ze wszystko ci sie uksztaltuje przez 9 miesiecy aby moc urodzic, ja urodzilam bardzo szybko

Gość Atorod
To fajnie :-) Bo ja też jest chyderlak :)

Gość mamcia eh mamcia
No to ja Cię musze zmartwić. Ja miałam okropny poród...Ważyłam przed ciążą 48 przy 165 cm wzrostu i też byłam zawsze chudzinka.Oczywiście w ciązy przytyłam, nawet 20 kg i biodra tez mi się poszerzyły ale mimo wszystko miałm bardzo ciężki poród, prawie 20 godzin :O Dopiero po porodzie okazał sie , że miałam wąską miednicę i dlatego było tak ciężko a dzidzia wcale nie byczek bo ważyła 3500gram. Miałam rozejście spojenia łonowego po tym porodzie - to dopiero koszmar... Nie ma reguły jesli idzie o poród. Po prostu jedne kobiety rodza łatwo a inne nie.pozdrawiam!

Gość oj ja mam
170 i waze 50:( mam nadzieje,ze nie bedzie zle:(

Gość Atorod
Ja mam 1,72 i waze 50 kg. :)

Gość a ja mialam trudny
Ja mialam niestety ciezki porod. Wzrost 169 i waga 48 (przed ciaza, wciazy przytylam 12 kg.), bardzo waskie biodra i miednica niestety tez. Dzidzia wazyla 3800 . W dodatku nic mi sie nie rozszerzyły biodra po porodzie i mam nadal liche :(

Gość nie jest regula
ze dziewczyna szczupla ma ciezej ja mam 160cm wzrostu przed ciaza 49-50kg przybralam 5kg w ciazy a jak mnie zobaczyla polozna mowila ze szczulpe szybciej niby rodza mialam w biodrach 88 a teraz 84 miednica mi sie nie rozeszla a porod trwal niecale 2 godz wiec szybko a razem z bolami niecale 5.Mysle ze to dlatego ze ja strasznie nie lubie siedziec a w ciazy duzo chodzilam i cwiczylam a moje malenstwo mialo 3120kg.

A właśnie że nie bo lekarze i położne mowią że szczupłe kobiety mają łatwiejszy poród a grubsze nie bo mają dodatkowy wysiłek czyli swój \"tłuszcz\" owszem zdarza się również i tak że kobieta szczupła jest za wąska w biodrach gdy jej dziecko jest duże, wtedy stosuje się cesarskie cięcie bo dziecko podczas naturalnego porodu może utknąć w kanale rodnym i się udusić. Ja jestem szupła kobietą a mój poród trwał 6 godzin i sądze że tak jak przebiega poród zależy też od położnej i od jej doświadczenia albo chęci pomocy, ja trafiłam na starą ale za to fajną położną i gdyby nie jej pomoc męczyłabym się chyba z 10 godzin!

Gość Atorod
To juz nie wiem co mam mysleć...

Gość Kalinkaaa
:O

Gość itireia
sysia1912 - przebieg porodu nie zależy od położnej lub lekarzy, a przynajmniej nie powinien zależeć. To kobieta rodzić, więc poród powinien zależeć tylko od niej, czyli powinna rodzić naturalnie i instynktownie.

Gość gość
Najtrudniej jest niskiej, ja jestem b niska i mnie w kołko lekarze wypytywali o wzrost. Po prostu rozmiar miednicy jest proporcjonalny do wzrostu

Gość gość
Jestem osobą szczupłą i poród przebiegł przynajmniej w mniemaniu położnych sprawnie co nie znaczy że się nie omordowałam bo i tak te pół doby wyjęte z życia.

Gość gość
21:57 męczy to sie kobieta kiedy rodzi dwa dni a nie 10 godzinek, a 6 godzin to już w ogóle ekspres

Gość gość
Przestańcie z tym leczeniem i porodami 30 godzinnymi, moja pierwsza żona tak rodziła ile ona nie wycierpiała skacząc na piłce i rozmawiając ze mną w szpitalu. Druga żona normalnie robiła wszystko co w domu robi , o 15 była umówiona na wizytę u lekarza, ten stwierdził że conajmniej od 7 godzin rodzi! Była bardzo zdziwiona. Zanim pojechała do szpitala to musiała się umyć ogolić spakować poszukać papierów w szpitalu byliśmy na 17, dostała kroplówkę zaczęły się bóle i po 20 min urodziła. Dla niej poród trwał 30 min, no ale jak by się chciała zrobić męczennicą to tak jak lekarz mówił powinna głosić że rodziła 15 godz

Gość gość
Debil. Ja rodziłam 30 godzin i co mi zrobisz? Się ciesz, że twoja druga miała taki super poród. Przynajmniej miała siłę ci obciągnąć na 3-4 dobę po porodzie :)

Gość gość
No to jesteś męczennicą, pewnie mężowi nie brałaś do dzioba przez następny rok, a teraz ma cię utrzymywać a ty będziesz leżeć bo RODZILAŚ !!! Głupie pipy, kiedyś baby rodziły w zimnej izbie a za dwa dni biegły w pole. Dlatego zmieniłem żonę na normalną.

Gość gość
Podczas 1 porodu 165cm 53kg. Poród 5 godzin dziecko 3800g Podczas 2 porodu waga 54 kg poród 4,20 godz dziecko 3980g Podczas 3 porodu moja waga 51 kg poród 3,40godz dziecko 4320g:-)))

Gość gość
Ale debile jesteście, odpisujcie na temat z przed dekady.

Gość gość
To nie jest kwestia wagi, a szerokosci bioder. A konkretniej stosunku obwodu bioder do talii. Najkorzystniej jest, gdy talia do bioder to okolo 0,7, to swiadczy o dobrej gospodarce hormonalnej. Ja szczupla bylam zawsze, a porody byly blyskawiczne. Mam wymiary 95 65 95, wiec biodra przystosowane do rodzenia mowiac kolokwialnie.

Gość gość
Jakbyś miała 90/60/90 to byś była stworzona do modelingu:-)

Gość gość
To, ze ktos ma figure i twarz nie znaczy, ze interesuje go praca w modelingu. Ja mam inne zainteresowania, przez ponad dekade uprawialam sport, a potem skonczylam studia politechniczne i interesuje mnie glownie praca. Propozycje pracy jako modelka mialam, ale to nie dla mnie, jestem bardziej geekiem:)