Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinia21

Gdzie moze udać sie osoba dorosła do logopedy??

Polecane posty

Gość Kinia21

miałam krzywe zeby i po zdjeciu aparatu stałego i przesunieciu mi sie zebów zaczełam niewyrażnie mówić szeleszcze strasznie przeszkadza mi to wkontaktach z ludzmi znalazłam tylko logopedów dla dzieci ktorzy w wakacje nie przyjumuja czy są logopedzi dla dorosłych?? ile kosztuje prywatna wizyta?? i czy myslicie że da sie to wyleczyć??? nie wiem czy sa jakies poradnie dla dorosłych ale watpie ile mzoe kosztowac wizyta u prywatnego logopedy?

Gość kik*
Oczywiście, że logopedzi pracują też z dorosłymi. Po zdjęciu aparatu stałego też miałam małe problemy z dykcją, ale z czasem zniknęły.

Gość Kinia21
ale sa tez w panstwowych rpzychodniach?? bo u nas chyba nie ma;/ to ejst moja tragedia jak ja mowie a pracuje w sklepie;[ przeciez lduzie ebda sie ze mna smiac i nie wiecie czy normalnie przyjmuja czy tzreba miec skierowanie??

Gość kik*
Nie licz na logopedę w przychodni. Zacznijmy od tego, ze logopeda to nie jest lekarz. Wizyty od 30 zł w górę. Pójdziesz raz i dostaniesz kilka ćwiczeń, które masz ywkonywać w domu.

Gość Kinia21
ale ja nie mogę znależc gdzie takowi sa u mnie w miescie wiem że nie lekarz u nas dla dzieci sa w poradniach-psychologicznych czy cos takiego;/

Gość kik*
W jakim mieszkasz mieście?

Gość Kinia21
mieszkam pod Olsztynem ale oczywiscie sprawdzam w Olsztynie i nic;/

Gość kik*
Gość Kinia21
dziękuję ci bardzo za pomoc:)