Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka111

wypadek w ciąży

Polecane posty

Gość mamuśka111

Moja koleżanka miała dwa wypadki samochodowe w ciązy i dwa wstrząsy mózgu. Za drugim razem w 8 miesiącu ciąży wypadek naprawde był poważny. Straciła przytomność i złamała sobie szczęke. Dzidzi podobno nic sie nie stało. Gdy doszło do rozwiązania jej dzidzia była owinieta pępowina i musiała mieć cesarke . Jej dzidzia urodziła sie naprawdę malutka 2.5 kg i 50 cm. Zastanawiam sie czy takie przeżycia matki wpływaja na dziecko w brzuszku...Piszcie co o tym sądzicie........

Gość mamuśka111
:)

Gość mamuśka1111
rany...a ja mam wrazenie ...ze świetnie wymyslasz bajki...:)

Gość hhhhhh
dzidzia, dziecko w brzuszku... Ty dorosła jesteś?

Gość mamuśka111
Nie wymyślam to sie stało naprawdę. Wydaje sie takie nieprawdziwe? Jak sie o tym dowiedziałm to skóra mi dębem stanęła

Gość mamuśka111
ok może za dużo użyłam słowa dzidzia ale jak mam pisać "płód"? Wydaje mi sie że dzidzia czy dzieckow brzuszku brzmi w tym wypadku lepiej. Jeśli nie macie ochoty tego komentowac to nie piszcie nic :) Ja poprosu dużo sie zastanawiałam nad tym co sie wydarzyło

Gość skora
ci debem stanela dobreee

Gość Dzidzia 4567
2,5 kg i 50 cm, to nie jest znowu taka malutka dzidzia. Wcześniaki mają czasami 500 g i przeżywają. A owinięcie pępowiną może nie mieć związku z wypadkiem.

Gość mamuśka111
Rozumiem, tylko te dziecko nie było wcześniakiem tylko urodziło sie o czasie. Zastanawiam sie czy ten wypadek nie wpłynie na dalsze jego życie. Czy dziecko będąc w brzuchu matki odczuwa takie silne emocje jak matka i czy to nie wpływa na niego negatywnie? Nie które choroby dzieci dopiero ujawniaja sie po jakimś czasie.

Gość TE kobiety
TO dziecko....:O