Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

muszka77

Pytanie---luteina i okres

Polecane posty

witam mam pytanko...moze ktos sie lepiej orientuje... moj gin przepisal mi najpierw duphaston...bo mialam bardzo dlugie cykle i plamienia...mialam zazywac przez 3 miesiace... od 16 do 25 dnia cyklu...tak tez zezywalam.... pierwsze opakowanie---super...cykl sie ladnie skrocil..trwal 32 dni... drugie opakowanie....zadnego wzrostu temperatury...cykl trwal 29 dni... ale byly plamienia... trzecie opakowanie....cykl trwal 42 dni i w srodku i pod koniec byly plamienia...po skonczeniu przyjmowania duphastonu nastapil wzrost tempki tak jakby organizm tak bardzo chcial owulowac... pozniej lekarz przepisal mi luteine..ktora mam lykac tak samo... no i zaczelam...dzis powinnam wziasc ostatnia tabletke w tym cyklu...a tu ....dostaje okres....w 25 dniu podczas zazywania luteiny... kurde co jest grane??? wie ktos???

Gość Macro
Oj chyba coś się namieszało.ale już ok???

Ja zażywałam luteinę i jest ona na to by miec obfitsze i dłuższe krwawienia a także stosuje się ją rzy zapładonieniach in - vitro, aby jajeczko się lepiej zagnieżdżało, i żeby była większa płodność Luteinę zażywa się od 15 dnia cyklu przez 10 dni ( tj. do 25 dnia cyklu ). Okres może wystąpić ok. 3 dni po ostatniej tabletce ( przeważnie ), ale może też wystąpić szybciej np. ja raz dostałam w 24 dniu cyklu, a przeważnie tak w 28 dniu. Nie mam powodu do obaw ;)

pierwsze słysze żeby luteina była na obfidsze i dłuższe krwawienia, jak sama ulotka wskazuje luteina to progesteron który reguluje cykl, pomaga w uzupełnieniu niedomogi lutealnej czy jajeczkowaniu. Okres podczas brania luteiny może wystapić podczas jej zazywania, wtedy powinno się odstawić lek. Lepiej byłoby gdybys miałą luteine dopochwowo, wtedy działa ona na obszarze pochwa endometrium i nie wchodzi do krwioobiegu nie pozostawiając po sobie sztucznego hormonu jaki jest progesteron. Ja biore luteine ponieważ mam niedomoge lutealną - czyli plamienia w drugiej fazie cyklu - czyli mam ten sam problem co Ty. Podejrzewam ze nie mam jajeczkowania - ale nie mierze temp wiec nie mam 100% pewności. Mam ją brać 3 miesiące. Nie panikuj wszystko jest ok:) pozdrawiam

Gość alamakicie
Biore luteine dopochwowo na wywołanie okresu - przez 10 dni po miesiączce przez 3 miesiące (od paźddziernika). Wczoraj był 8 dzien i dostałam okres, ale wzielam tabletke, bo myslalam, ze to tylko jakies krwawienie nie znaczące. Mam przestać zażywać tabletki w tym miesiącu? Prosze o odpowiedź..

Gość tak masz przestac brac luteine

Gość alamakicie
dziękuje:)