Junona 0 Napisano Lipiec 14, 2006 Witajcie Jestem w ogromnym stresie i prosze o pomoc. Nie mogę zapytać ginekologa, bo na urlopie, do innych są zapisy.. ech, szkoda słów. Najpierw trochę wyjaśnię: Biorę tabletki antykoncepcyjne Rigevidon, staram się zawsze o 19 wieczorem, rzadko mam jakieś godzinne opóźnienia (np jak bus się spóźni a ja nie wzięłam tabletek ze sobą). Wczoraj zapomniałam... i nie wzięłam wcale.. Dziś rano kochałam się z narzeczonym, pewna że wzięłam.. Dodatkowo była prezerwatywa, no ale niestety.. pękła.. W strachu przypomniałam sobie o nieprzyjętej tabletce i szybko połknęlam, a była już 8 rano, czyli 13 godzin za późno. W ulotce pisze że jak mniej niż 12h to ok, a jak więcej niż 36 to uznano za przerwane. Moje 13 jest blisko 12, ale... Licząc dzień wystąpienia krwawienia jako 1 to dziś jest 7 dzień okresu, niejako niepłodny. I tu właśnie jest moje pytanie: czy gdy zapomniałam przyjąć tabletki mogło dojść do powstania jajeczka, później do dojrzania no i do zapłodnienia? Dodatkowo miałam ostatnio biegunkę, co też chyba może wpłynąć na działanie tabletek. Wiem, że tabletki jeszcze robią śluz w pochwie nieprzepuszczalny dla plemników, ale boję się.. We wrześniu bronię mgr inż. Nie mogę iść z brzuchem! a postinoru bez recepty nie dostanę.. a do lekarza na zapisy... Proszę , napiszcie coś. Prawdę najlepiej :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aż dziw bierze Napisano Lipiec 14, 2006 to idź do lekarza prywatnie i spytaj. A z drugiej strony we wrześniu jeszcze brzucha widać nie będzie :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość yennefer22 Napisano Lipiec 14, 2006 Hej mysle ze niema wiekszych powodow do obaw.Za bardzo tylko nie rozumien,znaczy ze jestes jeszcze w czasie 7 dniowej przerwy?napisz dokladnie bo albo niedoczytalam albo cos Ty pokrecilas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Junona 0 Napisano Lipiec 14, 2006 Dzięki za odpowiedzi. To nie siedmiodniowa przerwa. To siedem dni po rozpoczęciu miesiączki, czyli jak u mnie 4 dni po skończeniu krwawienia. W niedzielę rozpoczełam kolejne opakowanie tabletek, dziś zjem bodajże szóstą tabletkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 14, 2006 Nie ma siły zebyś zaszła:) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach