Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-chimera

zastój pokarmu

Polecane posty

dzisiaj rano zrobił mi się zastój pokarmu, tak przynajmniej mi się wydaje. Cała pierś jest gotąca a rano wyczułam taką dużą bułę w piersi. Co jakiś czas masuję pierś i odciągam laktatorem, mam pytanie czy mogę taką pierś podawać dziecku ?

pewnie że powinnaś podawać dziecku właśnie tę pierś, może to spowoduje że się ruszy mleczko i odblokuje zastój

Gość Maja 24
Podawaj piers jak najczesciej dziecku do ssania. Staraj sie rozmasowywac zgrubienie jest to bolesne ale konieczne. Ja tez przeszlam zastoj ale w moim przypadku zakonczyl sie nacieciem piersi.Powodzenia

Gość Herbapollenka
przyłóż sobie liscie kapusty białej. mozesz tez piers nasmarowac spirytusem rozcięczonym z wodą. Wiem jaki to ból i to co napisałam wyzej własnie mi pomogło. No i tak jak kolezanki wyzej napisały przystawiaj dziecko do tej piersi z zastojem mlecznym.

Liście kapusty włoskiej włóż do lodówki a przed nałożeniem na piersi roztłucz zeby puściły sok. Obłóż potem pierś omijając sutek. Możez jeszcze kupić sobie herbatkę z liścia szałwi i pić 3 razy dziennie. A ważna sprawa rozgrzej pierś przed karmieniem. Po karmieniu nałóż liście kapusty-dla schłodzenia piersi. A jesli odciągasz pokarm laktatorem to tylko do uczucia ulgi. Mnie to pomogło naprawdę -dziewczyny dobrze piszą-kapusta jest najlepsza. A jesli chodzi o masowanie to roluj piersi. Weż dłonie -jedna na górze piersi druga na dole i roluj tak jakbyś wałkowała ciasto, a potem to samo po bokach piersi. Mam nadzieje że to pomoże. Wiem strasznie boli ale dasz rade powodzonka i napisz jak ci poszło:)-będzie dobrze

dziękuję wam za pomoc 🌼 :) już przeszło, ale koszmarny ból :P mam nadzieje że więcej się nie powtórzy. Pomogły liście z kapusty i przystawianie malej do piersi. Jak nie chciała jeść to odciągałam pokarm. Ale ulga. całuski

Podawaj jak najwięcej z tej piersi. Jeżeli dziecko nie potrzebuje aż tyle to możesz zamrozić pokarm. Są specjalne woreczki do tego celu. Produkt dostępny jest na CoZaCena –www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. I pamiętaj, że jeżeli szukasz jakiegoś produktu w najniższej cenie to używaj porównywarki cenowej CoZaCena.