Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EEEeee

BIEGUNKA - pomocyyyy!!!!

Polecane posty

Gość EEEeee

Jak naturalnie leczyc biegunke i czemu ja dostałam skoro ostatnio jadłam jedynie owoce i warzywa nic innego, no i wczoraj przekąsiłam kilka ciastek a dzis kawałek ciasta oprócz tego same owoce i warzywa! Napiszcie co mi jest i jak to szybko naturalnie wyleczyc?

no ja widac ciasto ci zaszkodizlo:P po co naturlanie..skoro syzbciej pojdize jak wezmiesz stoperan i juz po godzinie bedzie ok

Gość EEEeee
Bo nie chce brac zadnuch leków! Co pomaga oprócz czekolady bo własnie zdjadłam troszke ale nie chce wiecej juz jej jesc!?

hmmm ja kiedyś miałam taką herbate na kłopoty zołądkowe , wypiło sie chwile poczekało raz sie zrobiło ci miało i spokoj na caly dzien , wiesz nie wiem może jedz cos suchego ? nie mam pojecia szczerze . bo czekolada to juz wiesz , a tak to stoperan ? napij sie czegoś ciepłego ;)

raczej czekol;ada nie pomaga przy biegunkach.. przy zdorwym odzywaniu utwardza kal.. ale tak to chyba jedynie cie o bole zoladka moze przyprawic.. to wypij jakas herbatke.. mnie jak boli zalodek i mam biegunki pije miete

Gość dostałaś biegunke
własnie od owoców i warzyw - nadmiar błonnika. Pomoże Ci ryż. Z delikatnych leków polecam rozpuszczalną smecte.

Gość węgiel z apteki

Gość EEEeee
Ale mnie nic nie boli, jedynie taka lekka biegunka dostałam ja dzis rano gdy zjadłam troszke czeresni i kawalek ciasta!

czas wrócić do normalnego jedzenia ;) owoce są b.zdrowe ale \'co za duzo to nie zdrowo\'

Gość jest prosty i skuteczny sposób
jeśli masz herbatę w torebkach, drobną, np. żółtego Liptona, to zjedz te fusy i popij MOCNĄ, CZARNĄ, niesłodzoną herbatą. To zawsze pomaga:) Fusy oczywiście suche. One są niedobre, przyklejają się do podniebie nia, ale jak popijesz, będzie ok:) Herbata ma działanie ściągające, powoduje też zmniejszenie ruchów perystaltycznych jelit. Wszystko dzięki teinie:)

Gość tianina
nie teina:P teina ma dzialanie jak kofeina

Gość EEEeee
Hym zastanowie sie na obiadek zjem ryz i moze mi pomoze a jesli nie to herbatke zastosuje dzieki! =))

Gość dostałas biegunkę od
nadmiaru owocow i warzyw,pomimo iż są bardzo zdrowe to jak wszystko inne w nadmiarze szkodzą.Zjedz trochę ryżu,pij gorzką,mocną,czarna herbatę,podobno lyżka maki ziemniaczanej popita wodą tez pomaga na biegunkę.

Gość EEEeee
mama juz mi gotuje ryz , jesli chodzi o herbate to zawsze pije gorzka tylko ze zielona herbate, mięta lub bratka, zwykłej herbaty nie pije! Zobaczymy po tym ryżu jak bedzie

Gość ale to musi być czarna herbata
zielona nie jest dobra na sraczkę, bo przyśpiesza wydalanie. Dlatego używa się jej np. przy odchudzaniu. Ona nie ma takich właściwości jak mocna, czarna herbata albo te suszone liście.

Gość szelma i.t.p.
na biegunkę dobre są suszone czarne jagody /jeśli nie suszysz w domu,to do kupienia w aptece/

Gość EEEeee
Ale ktos napisał ze moze byc lipton bo nie mam innej herbaty oprócz zwykłej i juz sie moge poswiecic i ja wypic i zielonej! Zaraz zjem sobie ryz rozumiem ze sam suchy ryz tak? A pozniej ( np. na podwieczorek ) moge dodac troszke pokrojonej nektarynki do tego ryzu?

idz do apteki po nifurokstazyl - chyba tak sie pisze , ale napewno od razu pomoże

Gość EEEeee
Ale pisałam ze nie chce leków tylko naturalne sposoby!

Gość no to teraz zaraz zjedz tą
czarną herbatę Liptona, rozpruj torebkę i popij ostudzoną CZARNĄ i mocna herbatą albo wodą a potem napij się herbaty.

Gość albo sobie
ugotuj dobre, czarne kakao na wodzie. obrzydliwe, ale pomaga

Gość EEEeee
Juz zjadłam ryz moze pomoze a teraz ide sie przespac ( dzis wolne od pracy )! Pa i wielkie dzieki za rady =))

Jak moje dziecko miało biegunkę to pani doktor polecała suszone jagody i marchwiankę

rano obudzilam sie z bolem glowy a potem wymioty i biegnka.Jestem ostrozna w zazywaniu lekow ale w takiej sytuacji zazywam NIFUROKSAZYD bo od razu pomaga tylko nie wiem dlaczegoten lek jest na recepte

Gość nitka45
nie ma co rozpaczać. z biegunkami po prostu trzeba walczyć. najlepszym sposobem jest wzbogacenie swojej diety o tabletki Debutir. ja stosuję dwie dziennie i dzięki nim czuję się świetnie. Nie ma mowy o biegunkach albo zaparciach. dzięki Debutirowi moje jelita wreszcie pracują tak jak powinny

Gość gość
Zastanów się nad wyeliminowaniem ze swojej diety produktów, które zawierają wysoką zawartość błonnika. Jeśli ten problem zdarza Ci się dość często, być może zmagasz się z zespołem jelita nadwrażliwego. W takim przypadku ważne jest przestrzeganie zrównoważonej diety. Ja zrezygnowałam jakiś czas temu z śmieciowego jedzenia i zaczęłam wzbogacać swoją dietę o wartościowe produkty. Na przykład, zwykły olej słonecznikowy wymieniłam na olej lniany (https://www.cosdlazdrowia.pl/oleje/olej-lniany-zimnotloczony-500ml/produkt-1362)...