Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniczka_____-

co na ta cholerna cere?

Polecane posty

Gość moniczka_____-

swieci sie,widac takie male pryszczyki,ciagle wyskakuja pryszcze na policzkach, mimi iz biore od prawie roku jeanine! co ja mam zrobic? juz nie wyrabiam z ta cera.to jakis obled! ps dermatolog odpada! help!!!!!!!

Gość uppupup
dlaczego dermatolog odpada?

Gość Kiniaczek
Dlaczego dermatolog odpada?

Gość Kiniaczek
Ale Istorexin na receptę jest.

Gość moniczka_____-
bo on sam nie wie jaki to tradzik! ja mam w sumie tez neuropatyczny bo wycisakma le skad ciagle te nowe gulaje na policzkach? i na czole te male pipy? ludzie,jak miec normalna cere , czy ja chce tak duzo od zycia????:(:(:(:(:(:(:(:( ps.maci e doswiadczenia z garnierem czysta skora ,tym z glinka?

Gość ghugv
dermatolg to konieczność jesli w Twoim mieście jest kiepski to jedź gdzie indziej byleby w Twoim województwie. każdy Cię przyjmie na fundusz za darmo. Ja też kilka lat walczyłam i dermatologa omijałam szerikim łukiem (teraz wiem że byłam głupia) W końcu poszłam i po 6 miesiącach po trądziku zostały wspomnienia

Gość moniczka_____-
jest tyle powodow posiadania takiej cery . chore jajniki,tarczyca,alergia na ser i mlego ale skad ja mam to wszystko wiedzic,na kazda rzecz robic badania? ja wariuje:(

Gość uppupup
Uzywalam go, zatykal mi pory, niestety. Moge polecic Ci krem do cery tradzikowj Acnefan, kosztuje ok 7 zl, w aptece. Mi bardzo pomaga jak posmaruje sie nim na noc.

Byłam u dermatolog ( to było dwa lata temu ) i wtedy miałam własnie na policzkach pryszcze i mi wypisała isotrexin i mi zniknęły i blizny i pryszcze, ale ze trzy miesiące temu wyskoczyło mi chyba ze cztery pojedyncze, to go kupiłam normalnie w aptece bez recepty jakieś 42 zł. Mozna go kupić bez recepty nie ma z tym problemu :)

Gość Kiniaczek
Zmień dermatologa. Jak jesteś z Warszawy to mogę polecić swietną panią dermatolog.

Gość moniczka_____-
a co ci pomoglo? jak odkryl co u ciebie pomoze zwalczyc to gowno?

Gość uppupup
Aha, i oczywiscie zmien dermatologa...niestety czasem trafaja sie taki patalachy:O

Gość ghugv
a garniery, vichy, erisy i inne kosmetyki to sobie kupuj jeśli chcesz mieć lżejszy portfel i śliczny trądzik - wiem co mówię miałam chyba 90% tego co jest na rynku - wszystko co reklamowane - moja głupota nie miala granic. DERMATOLOG i nie broń się przed tym.

Gość moniczka_____-
jestem z torunia,a o ten isotrexin to sie postaram,zarazw googlach poszukam o nim dzia

Gość moniczka_____-
jakich kosmetykow do pielegnacji najlepiej uzywac, i jak wyjsc na dwor bez makijazy? ja musze sie malowac bo inaczej lipa:(

Isotrexin pomaga też własnie jak ma się nadmiernie przetłuszczającą skorę, a żele do mycia twarzy które są reklamowane w TV to można sobie używac jak ma się ładną cere a pryszcze wyskakują tylko w czasie okresu, bo jak jest ich więcej i cały czas to nie ma bata, trzeba brać leki, bo potem zostaja blizny, skóra jest nierówna i ma niezdrowy nierówny kolor.

Gość ghugv
poza tym musze zaznaczyć, że bardzo dbałam o cerę, nie myłam wodą , mydła nie używam od kilku lat i kosmetyki stosowałam całymi seriami i nie spodziewałam się efektów po kilku dniach ale jak nie było ich po zużyciu opakowania to kupowałam nastęne i następne. Wydawałam mnóstwo pieniędzy i wierzyłam bo reklama była świetna i opakowanie kolorowe - głupota w czystej postaci. Dermatolog zapisał maść za 20zł i tonik w szarej butelce za 5zł. w sumie Kuracja miesięczna koszt około 17zł.

Gość Kiniaczek
Isotrexinem smarowalam się przez ponad pól roku - codziennie. Dziala - ale trzeba go stosować codziennie i uzbroić się w cierpliwość. Retin A też jest dobry, ale chyba już wycofali.

Gość moniczka_____-
a co to takiego bylo.pomoz mi... ja mam znajom a w aptece to moze mi to sprzeda.prosze...

Najlepiej zanim kupisz jakikolwiek lek i zanim pójdziesz do nowego dermatologa postaraj się zrobić wymaz z pryszczy, być może to jest jakaś bakteria lub wirus, i trzeba na to konkretny antybiotyk. Zapytaj o możliwość tego badania w szpitalu, czy ośrodku zdrowia, tam powiedzą Ci gdzie możesz to zrobić to kosztuje od 45 do 90 zł z tego co sięorientujęto zależy na obecnośc jakich bakterii będziesz robić badanie.

Gość moniczka_____-
nie wiem juz czy brac dalej jeanine czy nie...a co z sudocremem,pomaga ,czy to kit?:(

Gość smutna bardzooooo
sprobuj cos z domowej apteczki....zmieszaj wode z maka plus miod.Papka musi byc gesta,naloz ja na twarz i umocz rece w wodzie i masuj twarz...Bardzo pomaga...robie tak od kilku dni i widac efekty.

Gość wyczytałam tu gdzieś na forum
że super pomaga maseczka z mąki pszennej, miodu płynnego i wody. Treba zrobic rzadkie ciasto z tych składników i nałożyc na twarz na ok 5-10 minut, masować, zetrzeć i umyć. Podobno wągry, zaskórniki wychodzą same na zewnątrz, spróbuj nic nie ryzykujesz.

Gość moniczka_____-
ale ja nie mam bialych pryszczy tylko na polikach gulaje w ktorych nic nie a na czole takie male podskorne widoczne pod swiatlo:(:(

Gość Kiniaczek
Retin A to taka maść. Skóra zlazi po niej niemilosiernie, ale potem jest jak pupcia niemowlaczka i 0 pryszczy.

Gość ghugv
ja zmywam twarz husteczkami do pupy niemowląt i potem tonik antybakteryjny lub ten tonik z apteki. POdkładów używam jak najbardziej. To nie to co kiedyś. Teraz niektóre podkłady dodatkowo chronia i leczą. jak miałam silny trądzik - jeszcze przed walką to stosowałam do makijażu taką maść-podkład z apteki tylko nie pamiętam jak się to nazywało . Kosztowało około 20zł. Gdzieś na kafeterii o tym pisali. Wysuszało i ładnie kryło ale to był jednocześnie lek.

Sudocremem można sobie smarowac jak się ma pojedyncze pryszcze, ale tak na szersząskalęto raczej niepomoże, bo on raczej łagodzi zaczewienienia i podrażnienia niż jakoś konkretnie leczy.

Gość moniczka_____-
isotreksin w masci? musze sprobowac,nie znosze srodkow w plynie:( a co do tej maski to wyprobuje ale jak wy mowicie ze wszsystko wychodzi o niezly bedzie syf,jeszcze gorzej:((((((