Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łooooooooo

drugie opakowanie

Polecane posty

Gość łooooooooo

Cześć dziewczyny, poradżcie mi proszę...biorę dopiero drugie opakowanie Yasmin i wczoraj łyknęłam pierwszą tabletkę po siedmiodniowej przerwie....wzięłam ją o 22, a już o 23 kochałam się z moim chłopakiem, czy byłam zabezpieczona?

Gość aniołek sliczny
oczywiscie :)

Gość byłaś
nie tylko podczas stosunku ale i w trakcie 7-dniowej przerwy! ginekolog Ci nie powiedział?

Gość ktośkabu
no ja bym nie byla taka pewna bo tabletka wchlania sie do 3-4 godzin tak wiec w twoim organizmie mogly nie nastapic jeszcze zadne zmiany

Gość łoooooooooo
no właśnie zmieniłam ginekologa, bo to była dupa wołowa, a nie specjalista...żadnej porady, żadnych badań, po prostu jakiś konował...właśnie zastanawiałam się nad tym wchłanianiem, poprzednie tabletki brałam o 23, drugie opakowanie zaczęłam brać godzinę wcześniej, czyli o 22, bo jednak 23 to było za późno (imprezka, wyjazd). Trochę się boję, że mogła się nie wchłonąć, no ale przecież trzeba zarzyć ją następnego dnia i tak zrobiłam, nie wiem sama, czy ktoś mógłby mi jeszcze poradzić?

Gość ciocia mania
głupia cipsko buahahahhahahahhahaha

Gość łooooooooo
kurczę i znów zaczynają się wrzuty

Gość ni emasz powodow do paniki
jestes absoluthnie zabezpieczona. ja nie wiem skad ta panna ktora ci odpisala ma takie info. sprawa wyglada w skrocie tak: zazywajac tabletki utrzymujesz poziom hormonow na poziomie ktory zabezpiecza cie przed ciaza. jesli codziennie bierzesz tabletki przez 21 dni, wowczas dokladnie przez 7 dni jestes rowniez zabezpieczona, bo dopiero po tym czasie poziom ten zaczyna spadac. przyjecie tabletki z godzinnym opoznieniem, czy wczesniejsze, nie ma tutaj znaczenia. (lekarze zreszta dopuszczaja nawet kilka godzinne roznice, ale bezpieczniej jest brac o stalej porze). jesli bierzesz regularnie nie masz sie zego obawiac. jesli zapomisz tabletki w czasie cyklu - albo jesli w ciagu 4-5 godz masz wymiotyk, biegunke - wtedy tabletka moze sie nie wchlonac. i wtedy jest problem, bo poziom hormonow gwaltownie spada i nie ma pewnosci zabezpieczenia - moze dojsc do owulacji i zaplodnienia. jesli kochalas sie z facetem w godzine po wzieciu tabletki, a jej nie zwymiotowalas, ani nie mialas biegunki, nie przyjmowalas jednoczesnie antybiotykow, to nie masz sie czym martwic !!!!

Gość łooooooooo
dzięki wielkie, bo zaczynałam lekko panikować :) 🌻

Gość ciocia mania
jesteś w ciąży jesteś w ciąży AAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!! buahahahahahhaha

Gość łoooooooooo
ej, nie chcesz pomóc, to się nie udzielaj...kurczę zawsze się znajdzie ktos wredny

Gość ni emasz powodow do paniki
ni eprzejmuj sie! ludzie tutaj bywaja chamscy!

Gość łoooooooooo
dzięki Wam :)