Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta 15

BOJĘ SIE IŚĆ DO GINEKOLOGA!!! jAK TO ZROBIĆ? POMOCY !!

Polecane posty

Gość Marta 15

Mam 15 lat swój pierwszy raz mam już za sobą. Nie załuje bo jest to oboba którą bardzo kocham i do niczego mnie nie zmusza. Wiem że bedziemy dalej wspolzyc i chcialabym iść do lekarza ginekologa po przepisanie tabletek antykoncepcyjnych. Ale czy w tym wieku przepisze mi? Znam dużo dziewczyn w moim wieku ktoire zaszly w ciążę. Ja tak nie chce. Slyszalam że lekarz może nawet wyrzucic tak młodą dziewczynę. Jestem naprawde z chlopcem dojrzala psychicznie i chce sie dobrze zabespieczyć. Boje sie iść do ginekologa. Jak to zrobić? (jeszcze zeby sie nikt z rodziny niedowiedzial) Co powiedzieć po wyejściu do gabinetu? Proszę o pomoc

Gość ginekolog1345
ohhhhh jeahhhhh juz czuje ja pierdole twoja pizde i tak juz rozjebane wlasnie cie piierdole tak ze juz jeczysz z rozkoszy

Gość dsafsfd
nikt z rodziny nie moze sie dowiedzieć hmmm chociaz nie masz jeszcze 16 lat to nie wiem jak to jest :O

Witaj :) Miałam ten sam dylemat tyle że 17 lat miałam :) ale to nic. Brawa ci się należą za to żę świadomie podchodzisz do tego tematu. Dam ci kilka rad Po pierwsze-lekarz jest dla CIEBIE i obowiązuje go tajemnica zawodowa i napewno nie wygada nikomu z twojej rodziny o twojej wizycie i tabletkach. Po drugie-idź do gabinetów prywatnych- mniejsze prawdopodobieństwo że spotkasz jakąś sąsiadkę/ciocie/babcie :) która będzie dociekała z każdej strony po co tu przyszłaś i zapyta łaskawie twoich domowników później- co dolegało twojej córci? Po trzecie-lekarze na wizytach prywatnych są mili jak aniołki- no wiesz-kasa- i przepiszą ci te tabletki Jeśli nie wiesz jak o to poprosić to powiedz tak Pani/Panie doktorze rozpoczęłam współżycie i chciałabym skutecznie zabezpieczać się przed ciążą, chciałabym rozpocząć stosowanie tabletek.Mógłby pan mi dobrac odpowiednie? Bądź miła grzeczna i będzie w porządku Cena za wizyte w gabinecie to od 60-100 zł Ja tam wolałam zapłacic niż miałoby sie dowiedziec pół parafii w mojej miejscowosci co mi lekarz przepisał i u jakiego byłam :)

Gość agus_18
oj spokojnie, lekarz nie moze nikogo wyrzucic z gabinetu.i obowiazue go tajemnica lekarska.napewno cie przyjmnie, chociaz niektore przychodnie zycza sobie obecnosci osoby pelnoletniej w czasie wizyty. ja akurat chodze do jednej i tej samej od mniej wiecej 15 r.z. przy i nie rzadali obecnosci doroslej os przy mnie. problem moze sie pojawic przy wypisywaniu pigulek. ja swoje I dostalam w wieku prawie 17 lat(16 lat i 9 miech) i wtedy dr powiedziala ze przepisuje wlasnie od 16 roku zycia. wejdz do gabinetu, dla dr powiedz jak sie nazywasz, dzien dobry, dr pewnie karze ci usiasc na krzeselku ew . chwilke poczekac bo moze np uzupelniac jakas karte pacjentki -mnie sie czasem to zdarza; i powiedz ze wspolzyjesz i chcesz przyjmowac pigulki.jesli jestes na pierwszej wizycie dr moze zap sie o miesiaczki-ile trwaja, kiedy nastapila 1 i ost i zapisac je w twojej karcie. do rej w przych zadaja u mnie karty chipowej i deklaracji przynaleznosc ogolnej do przych(3 egzemplarze), bo nie ma deklaracji do gin, jest tylko do polzonika, a to dwie rozne osoby w moim przypadku.ale podejrzewam ze przychodnia z internistami i ta dla doroslych jest polaczona ze soba tzn rozbudowana i nie mam problemu z chodzeniem.