Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyyyyyyy

ile wódki???????????????????????????????????

Polecane posty

Gość yyyyyyyyy

Powiedzcie ile wódki na "głowę" bo się już zakręciłam......

Gość kamilaaa29
litr :P

Gość yyyyyyyyy
150 osób=150 litrów wódki

Gość yyyyyyyyy
czyli litr na osobę? Starczy?

Gość młynek co miele sól na dnie mo
czy wyście pogłupieli ? postawcie wino , butelkę na 2 osoby , a litr wódki moim zdaniem wystarczy na 5 osób; kto to tak będzie chlał ?

Gość yyyyyyyyy
no spoko tylko chodzi o wesele góralskie:) pół litra to chłopy zaczynają pić:)

Gość młynek co miele sól na dnie mo
eh jak tam uwazasz ja osobiscie bardzo nie lubię schlanych gości leżących na stołach

Gość yyyyyyyyy
nikt nie lubi... czy ktoś kupował inaczej niż litr na osobę?

Gość yyyyyyyyy
agatko z poprawinami.Czyli jeśli będzie100 osób to 100 litrów i na poprawiny to też wystarczy?,na poprawinach wiadomo nie będzie wszystkich.

Spokojnie wystarczy tyle wódki nawet z poprawinami;). Nie zdziwię się, jeśi Ci jej jeszcze zostanie;) My mieliśmy bez poprawin-liczyłam 0,5litra na PARĘ(!). Zostało mi ze 40 litrów wódy:o Tak wiec 100 litrów, będzie ok;)

my liczymy 1 litr na osobę (bez poprawin) ale to nie będzie tylko na wesele mamy zamiar rozlewać na czaskaniu, na blokady (gdyby jakieś były), dla kierowcy, jako nagroda w konkursach, do pracy itp

Gość linetka
My liczyliśmy litr na osobę z poprawinami. Do tego po butelce wina na 4 osoby oraz piwo, którego nie stawialismy na stole. Kto chciał to składał zamówienie. Co piąta osoba zamawiała. Wszyscy pili z umiarem, nikt obiachu nie narobił i wiecie ile nam pozostało? Żadnego całego wina nie pozostalo, same końcówki w butelkach. Z wódką było inaczej, bo część rozdaliśmy bliższej rodzinie, gdy odjeżdżała, część zawieźliśmy z ciastem do naszych firm w poniedziałek, co było już we wcześniejszych planach. W rezultacie pozostały puste kartony. Tak więc alkoholu mieliśmy na styk. Ktoś wczesniej napisał, czy poszaleliście z tak dużą ilością. Nikt nie oszalał. Trzeba liczyć litr wódki na głowę plus inne alkohole w przypadku wesela z poprawinami.

Też się zastanawialiśmy nad tym. Ja w ogóle byłam za weselem bezalkoholowym, bo jestem praktycznie abstynentką. początkowo padł pomysł 0,5 litra na głowę. Wiem, że są różne wesela i różne towarzystwa, ale na wesele mojej siostry kupiono 0,5 litra na osobę i połowa wódki została, dlatego, moim zdaniem mniej. Na 45 osob (jeszcze nie wszyscy potwierdzili - licze szacunkowo) chcieliśmy kupić 20 półlitrowych butelek wódki i np 7, czy 8 wina w butelkach 0,7?? Tak jakoś myśleliśmy, nie wiem czy to dobre obliczenia, chetnie posłucham rad. Pozdrawiam