Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszaczek

CZY MOZNA ZROBIC NALESNIKI NIEKONIECZNIE NA SLODKO ALE NP Z WARZYWAMI?

Polecane posty

Gość pierwszaczek

Chcialabym sie dowiedziec czy wsad w nalesnikach musi byc zawsze z dzemem czy ze smietana czy twarogiem- czy moznaby tam dac warzywa? a jesli tak to jak je przygotowac do tego. z gory dziekuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jasne ze mozna
tyle ze wtedy w sklad ciasta wchodza: -jajka -maka -mleko -troche wody -troche soli(ja dodaje tez wegete) -pieprz -olej A do srodka pakujesz co chcesz;) polecam smazone pieczarki lub miesko mielone a do tego sosik czosnkowy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierwszaczek
mhhm brzmi apetycznie:) ja uwielbiam pieczarki wiec na pewno skorzystam z przepisu:) dziekuje!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jasne ze mozna
bardzo prosze;) smacznego!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kapusta kiszona ugotowana, odciśnięta i posiekana, do tego grzyby jakiekolwiek ugotowane i posiekane, zeszklona cebulka, pieprz ziołowy. Gotowe podsmażone na masle nalesniki można ozdobić ketchupem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość warzywa na patelnie
pewnie ze tak! np.warzywa na patelnie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość naaaturalna
Kiedys znalazłam ten przepis i teraz często robię. do farszu daję: fasolke szparagową, paprykę, kapustę (może byc pekińska), cebulkę, czasem trochę mięsa mielonego lub kiełbasy. Wrzucam na rozgrzany olej, dodaję sosu sojowego, pieprzu i podsmażam. Składam naleśniki w kopertę, brzeg sklejam wodą z mąką i podsmażam. Pycha! Przygotowane można przechowywać w lodówce i podsmażyć przed podaniem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość naleśniczek
a mój przepis to naleśniki z farszem takim jak do pierogów ruskich. potem tylko troszke przysmażyć i gotowe. tylko do ciasta nie dodajemy wtedy cukru!!!!!!1 :):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dobre są: po meksykańsku z kruchą rybą - pycha ze szpinakiem z kurczakiem lub z indykiem i warzywami z serem feta z pieczarkami i kapustą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×