Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszaczek

CZY MOZNA ZROBIC NALESNIKI NIEKONIECZNIE NA SLODKO ALE NP Z WARZYWAMI?

Polecane posty

Gość pierwszaczek

Chcialabym sie dowiedziec czy wsad w nalesnikach musi byc zawsze z dzemem czy ze smietana czy twarogiem- czy moznaby tam dac warzywa? a jesli tak to jak je przygotowac do tego. z gory dziekuje.

Gość jasne ze mozna
tyle ze wtedy w sklad ciasta wchodza: -jajka -maka -mleko -troche wody -troche soli(ja dodaje tez wegete) -pieprz -olej A do srodka pakujesz co chcesz;) polecam smazone pieczarki lub miesko mielone a do tego sosik czosnkowy:)

Gość pierwszaczek
mhhm brzmi apetycznie:) ja uwielbiam pieczarki wiec na pewno skorzystam z przepisu:) dziekuje!

Gość jasne ze mozna
bardzo prosze;) smacznego!!!

Kapusta kiszona ugotowana, odciśnięta i posiekana, do tego grzyby jakiekolwiek ugotowane i posiekane, zeszklona cebulka, pieprz ziołowy. Gotowe podsmażone na masle nalesniki można ozdobić ketchupem.

Gość warzywa na patelnie
pewnie ze tak! np.warzywa na patelnie:)

Gość naaaturalna
Kiedys znalazłam ten przepis i teraz często robię. do farszu daję: fasolke szparagową, paprykę, kapustę (może byc pekińska), cebulkę, czasem trochę mięsa mielonego lub kiełbasy. Wrzucam na rozgrzany olej, dodaję sosu sojowego, pieprzu i podsmażam. Składam naleśniki w kopertę, brzeg sklejam wodą z mąką i podsmażam. Pycha! Przygotowane można przechowywać w lodówce i podsmażyć przed podaniem

Gość naleśniczek
a mój przepis to naleśniki z farszem takim jak do pierogów ruskich. potem tylko troszke przysmażyć i gotowe. tylko do ciasta nie dodajemy wtedy cukru!!!!!!1 :):)

dobre są: po meksykańsku z kruchą rybą - pycha ze szpinakiem z kurczakiem lub z indykiem i warzywami z serem feta z pieczarkami i kapustą