Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaaaaa

odstawienie hormonów--kiedy powinnam dostac okres???pomożcie

Polecane posty

Gość zmartwionaaaaa

kobietki mieisac temu przerwałam tosowanie plastrow evra gdyz przechodziłam cieżka angine i lastry mi wtedy nie sprzyjały wiec zerwałam plasterek po 4 dniach dostałam okres od tam tego czasu nie miałam plastra dzis mija 27 dzien i czekam na okre ( plastry stosowałam poł roku) czy dostane normalnie po 28 dniach czy to jest różnie?? martwie sie,bo jakos brzuszek mnie za bardzo nie boli na okres :-(

Gość alexiss
kochana! po odstawieniu hormonow, czy to po tabletkach czy po plastrach troszke czasami trzeba poczekac na normalny okres.... mozesz dostac normalnie, a czasami ze sporym poslizgiem...to normalne, bo w koncu takie hustawki hormonalne dla organizmu to spory szok;) i niektorym kobietkom rzeba wiecej czasu... nie stresuj sie niepotrzebnie, uszy do gory, czekaj cierpliwie i poki co- zabezpieczaj sie inaczej! zawsze tez mozesz wybrac sie do lekarza po porade... pozdrawiam ;)

Gość zmartwionaaaaa
dzieki alexiss za słowa otuchy :-) nie znosze czekac na okres wtedy sie bardzo denerwuje :-/ myśle czy picie naparu z czarnej malwy i ciepla kapiel nie wywołałyby okresu bo za 2 tyg wyjezdzam nad morze i nie chciałabym miec wtedy miesiaczki :-)

Gość alexiss
ojojoj, nie wiem kurcze... mi goraca kapiel faktycznie czasami pomagala na przyspieszenie okresu, tylko potem krwawienie bylo taaaaakieee obfite i dlugie, ze wiecej tego nie robie... witamina C w duzych ilosciach podobno rowniez "wywoluje" np. kilka tabletek Rutinoscorbinu dziennie, ale nie wiem.... moze to byc ryzykowne... ale skoro masz jeszcze 2 tyg do wyjazdu to moze przejdz sie do lekarza? czasami przepisuja hormony na " wywolanie okresu"... trzymam kciuki, udanych wakacji... i nie stresuj sie!! ;)

Gość zmartwionaaaaa
dziekuje bardzo!!! ja również zycze Ci miłych i udanych wakacji !! buzka

Gość alexiss
http://www.lekka.pl/forum/Przerwanie,tabletek,a,miesiaczka,,10,5912.html i na tym forum w ogole jest duuuzo informacji, moze dowiesz sie czegos istotnego...? pozdrowionka raz jeszcze ;)

Mam ten sam problem, odkleilam plastry po roku stosowania, juz miesiac czekam na okres , od tego czasu wspolzylam zaledwie dwukrotnie, oba w prezerwatywie i w obu przypadkach konczyl poza mna, wiem ze to nie dorzeczne ale panicznie boje sie ze moge byc w ciazy , dodam ze zarowno w trakcie stosowania evry jaki i przed mialam reguralne miesiaczki...

Gość Martusiap
za 3 miesiące kończe 15 lat nie mam jeszcze okresu, wszystkie dziewczyny z klasy już go mają;/ co mam zrobić żeby go przyspieszyć...czy będzie sięopłacać...i czy to nie bedzie ryzykowne ;( POMÓZCIE prosze!!!