Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cytrynka *************

czego uzywacie po goleniu nog???

Polecane posty

wiem ze tych tematow o depilacji było wiele ale ja chce sie dowiedziec co jest skuteczne po goleniu nog jakich kosmetykow uzywacie zeby nie było tych czerwonych plamek krostek..... i zeby ładnie wygladały :)

Ja uzywam tego balsamu co do calego ciala.Zadnych czerwonych krostek na nogach nie mam.Mam raczej klopot z bikini

dziewczyny chyba macie jakies skuteczne metody alo kosmetyki ?? podzielcie sie informacjami :)

agula ja tez do tej pory uzywałam balsamu do ciała normalnego tylko ostatnio to jakbym dostała uczulenie takie miałam czerwone krostki jak nigdy dlatego moze czas cos zmienic ???

Nie wiem,moze mialas zbyt ostra maszynke do golenia? Czasem tak jest przy nowej maszynce.Bo dziwne zeby nagle Cie uczulilo skoro nie mialas z tym problemow.Wiesz mi np nie chce sie smarowac nog innym balsamem niz ten ktorego uzywam do calego ciala.

Gość dziewczyna z apteki
My polecamy zwykłą wode utlenioną 3% do okolic bikini, ta w jest żelu jeszcze bardziej wygodna w użyciu, z droższych środków to Panthenol ok. 26zł, można również przemywać te okolice naparem z szałwi, ma właściwości ściągające. Jeśli chodzi o wrastające włoski to najlepszy jest delikatny ale codzienny peeling okolic bikini.Odradzam depilacje bikini woskiem, plastrami, depilatorem, maszynką najlepsze są kremy, jeśli nie powodują podrażnień lub ewentualnie depilacja laserowa, warto zainwetować bo tradycyjne metody wywołują często stany zapalne tych okolic

Gość ona taka jakas
dla odwaaznych polecam spirytus salicytynowy :) do bikini :) zawsze mialam straszne podraznienia a tu tym razem nic :) szczypie troche... tylkouwazajciezeby wnetrza warg nie rzesmarowac moze bolec :P woda utleniona w zelu? pierwsze slysze...

Gość ona taka jakas
a po goleniu nog nic nie uzywam :D Jak dla mnie maszynka to trewlka :) probowalm raz depilatorem idzie urzec... pasta cukrowa bardziej uklejona bylam i tylko tyle nic wiecej... a maszynka po ilus razach to teraz kwestia minuty i nawet sie nie potne :) do golenia pianka wenus i maszynka jednorazowa jakakolwiek :) gilett damska meska czy jakas zwykla pomaranczowa... zero podraznien :) no a jak mam sucha skorke na nogach to pierwszy lepszy balsam i jest ok :)

Gość ona taka jakas
bikini raz zaczelam robic pasta cukrowa... ale skonczylam penseta... i do dzis mam kilka wloskow powrastanych :( i teraz mam z 5 czerwoncy kropek i jak tu sie pokazac facetowi? pierwszy raz tam? a jestem wydepilowana do 0 tzn przed wczoraj sie golilam maszynka i musze poprawic dzis bo drapie nieziemsko :) nie wiemczy dzis lepiej przemyc woda utleniona czy spirytusem?

Gość Ciekawka
Ja stosuje depilator elektryczny-wszedzie. Potem balsam lagodzacy podraznienia i intensywnie nawilzajacy-cztery pory roku. Tani a skuteczny.

Gość ona taka jakas
a nic ci nie wrasta?

Gość Ciekawka
Nie. Nic mi nie wrasta. :) Szczerze mowiac to dopiero na tym forum sie dowiedzialam ze tak sie moze dziac. Wspolczuje. Moze to od indywidualnych predyspozycji zalezy.

Gość ona taka jakas
mam grube ciemne wloski... wyrywalam tylko raz o dzis mi sie pojawiaja wrosniete :( i mam blizny slady i wogole :( podobno po kilku woskach robia sie tak sllabe ze wrasastaja... mam kilka malych bizn z 5 wloskow wrosnietych ktorych aktualnie nie moge wydlubac :( i jestem ogolona na 0 i jak sie tu teraz facetowi pokazac?

Gość zolta kaczuszka
ja nic nie uzywam ;] ewentualnie jak skora mi sie wysuszy uzywam balsamu dove... ogolnie to tylko raz podraznila mi sie skora.. kiedy zaraz po goleniu wyszlam na ostre slonce.. kilka krostek bylo

Gość Ciekawka
Moze sprobuj depilatora dobrej marki? Mozna poczytac o nich na innych topikach. Ja tez mam grube wlosy. Saby depilator nie chcial mi ich wyrywac. Dopiero ten z "wyzszej" polki sprawuje sie jak nalezy. Sama radosc.

Gość missmarta
do nóg - tylko depilator, żadna maszynka! do bikini - też depilator, ale raczej z nasadką golącą, niż wyrywającą (próbowałam depilować, ale ból mnie odstraszył). po maszynce miałam czerwone kropki, b. nieładne. na krem jestem zbyt leniwa. włoski mi wrastają b. sporadycznie, bo przeciwdziałam temu codziennym pilingiem. po depilacji stosuję balsam do ciała, taki, jaki akurat mam. depiluję zawsze wieczorem, a już nastepnego dnia rano mogę pokazać piekne gładkie nogi. Dziewczyny, nie bawcie się w takie przedpotopowe metody jak maszynka! skóra Waszych nóg na pewno nie jest Wam wdzięczna za takie zabiegi!