Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MMs

MIAŁ BYĆ BRAZ- WYSZŁY CZARNIUTEŃKIE-POMOCY!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość MMs

CZYLI JAK ZMIENIC/ROJASIĆ KOLOR WŁOSÓW PO FARBOWANIU :(? POMÓŻCIE PORSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nic teraz nie zrobisz/Po kazdym myciu troszke sie bedzie splukiwal i teraz od slonca takze Ci wyplowieja

Gość ehhhhh
kiedys fryzjerka mi powiedziałą, że farbowanych włosów nie wolno myc szamponem head-schoulders ponieważ zmywają kolor (to coś dla ciebie!). Dzieje sie tak ponieważ zawierają w sobie substancję działającą podobnie jak peeling. Chodż też dużo po słońcu; powinno pomóc.

Gość MMs
aGULA- DZIEKI- BEDE SIEDZIEC NA SŁONCU ;) kTOŚ JESZCZE AM JAKIEŚ POMYSLY? MOŻE PLUKAC W RUMIANKU.. EHH ALE NAROBILAM

Gość niech nie wpadnie ci
pomysł rozjaśniania ich, bo bedą wtedy dopiero brzydkie, włosy będą sie zmywac tak jak napisała agula

Gość blue15
rozumiem, że to była trwałą farba? no skoro tak bardzo Ci zależy no to można chyba rozjaśnić rozjaśniaczem a potem pomalowac na odpowidni kolor, no i na przyszłośc - jak nie znamy farby (tzn. nigdy wcześneij nie uzywałayśmy, ani nasi znajomi) trzeba wypróbować na mało widocznym miejscu nad karkiem, albo kupowac tylko i wyłacznie sprawdzone farby, myśle że powinnaś odczekać jakiś czas przed rozjaśnianiem bo włosy i tak są osłabione tamta farbą i moga Ci powypadać , zycze powodzenia :)

Gość MMs
DO ehh- DZIEKI cIW IELKIE, BEDE MYLA TYLKO hEAD&SHOULDERS- POZDRAWIAM :) I JESZCZE RAZ DZIEKUJE, MAM ANDZIEJE,ZE COS TO DA

Gość MMs
BLUE 15- tym rozjasnianiem, to chyba raczej kiepski pomysl- bo moje wlosy naturalne to braz- chcialam je tylko troszke przyciemnić tą farbą- przyciemnilam masakrycznie :( i jestem troszke podlamana

Gość Wild Rose
idz do fryzjera, tam maja srodki, ktore odbarwiaja wlosy

MMs ------->tez jak farbuje na braz to wychodza mi czarne hehe a jaki mialas naturalny kolor wlosów???

Gość Wild Rose
aha i podobno nizoral dziala podobniejak hedenszolders:P

Gość MMs
milusia- braz ...;/

MMs -------> To tak jak ja...Jak nie chcesz miec czarnych to raczej nie farbuj na ciemny brąz itp Widocznie kazde wlosy tak przyciemniają ehh

może była jakas pomyłka na opakowaniu.. bo to raczej nieralne żeby wyszedł czarny z brązowych . poza tym .. wydaje mi sie ze za jakis tydzień mozesz położyc jakis np oberzynę , kasztan , czy odcien brżau .. będa miały wtedy taki połysk w róznych odciniach brązu . poza tym .. jesli chodzi o rozjaśnianie., to .. np ja używam szamponów do włosów z łupieżem .. i zawsze bardzo szybko zmywa mi sie farba. .. kiedys przez przyladek w aptecve dowiedziałam się , ze własnie te szampony niestey maja to do siebie że zmywaja farbe,. wiec moze dla ciebie to będzie jakis ratunek . to nie znaczy że po jednym razie bedziesz miała jane .. ale szybciej bedzie się zmywał ten kolor.

dudzia ----> Takie przypadki to nie pomyłki :) Zawsze przed farbowaniem soprawdzam numer tubki z numerem na opakowaniu żeby nie bylo pomyłki...

Gość TuliłeśMnieWramionachSnu
Dziewczyny mam pytanie ppnieważ od dłuższego czasu farbuję włosy farbą GARNIER złoty szatyn - wychodzi kolor na początku śliczny taki brąz lśniący.Ale cholera szybko strasznie się zmywa ten kolor po miesiącu już mam wogóle inny kolor włosów. i TU PYTANIE DO WAS MOŻE POLECICIE JAKIE FARBY NAJLEPIEJ UŻYWAŻ ŻEBY TRZYMAŁY SIĘ NA WŁOACH DŁUŻEJ.No i przy okazji odcień jakiś polecicie mnie interesują brązy :]

Gość MMs
obawiam się,że farba po szmponie przeciwlupiezowym raczej nie zejdzie...;/ Kolor jest trwały ;(

Gość missmarta
oj, nie wiem, czy jakakolwiek dostępna w zwykłym sklepie farba trzymała się na włosach dłużej niż miesiąc. w każdym razie ja takiej nie spotkałam. też farbuję włosy na brązy, aktualnie używam farby Natural&Easy Schwartzkopfa, odcień nr 565, już 3 raz zresztą, choć zaraz po pierwszym zastosowaniu sądziłam, że to będzie ostatnie. Włosy mam w takim kolorze, na jakim mi zależało (taka przyjemna, nie za ciemna czekoladka), wytrzymuje ok. 5 tygodni. nieco dłużej trzymał się kolor po L'oreal Preference, ale nie polecam, bo włosy mi po niej wypadały (paskudna chemia). nie polecam też farb Viva, zdaje się z Welli - ich brąz zmył się niemal natychmiast, choć nie używam żadnych szamponów przeciwłupieżowych.

Gość szalona osiemnastka
rumianek , cytryna , woda utleniona;)) myc szamponem przeciwłupiezowym

Gość mms
ziutencja-tez o tym słyszałam,że podobno pomaga, iże to anjskuteczniejszy sposob farbowalam palette schwarzkopfa permanent naturals, czy coś w tym stylu- o zgrozo! a jak to sie dzieje,że wam sie ta farba zmywa a mi nie?:P

No to jak farbowłaś palette, to gratuluję. To są najgorsze farby. Ja od lat farbuję garnierem i jak chcę brązowe, to wychodzą brązowe, a jak czarne, to czarne. Właśnie teraz mam piękny błyszczący czarny kolorek i włoski mięciutkie w dotyku.

Gość mms
Mi garnier - praktycznie w ogóle nie łapie... powiedzcie,że ten szmpon pomoże :(, albo i cokolwiek... chcę mój stary, naturalny kolor ;(

Jak będziesz myła te kudły codziennie, to ci zejdzie ten kolor szybciej. A dlaczego właściwie nie chcesz tych czarnych?

Gość mms
pysiatko- zle sie czuje w takim Ciemnym kolorze- wygladaja strasznie nienaturalnie. Sama mam swoje brazowe, chcialam je tylko odrobinkę przyciemnić ehh zła jestem strasznie i mam nadzieje,że faktycznie coś z zawaszych rad się przyda

Gość i w górę
może ktoś jeszcze coś poradzi :p

Gość hops w górę
pomożecie?:(

Gość do autorki topiku
a jaką farbą farbowalaś,ze ze wyszedl Ci czarny?Jakiej firmy i jaki odcien?

Gość mms
schwarzkopf palette permanent colours, czy cos takiego, odcień- ciemny brąz- ,jakkolwiek by to tłumaczyc, ciemny braz nie równa się -czarny brrrrrrrr;/