Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Flatmate

Czym rozjaśnić zaskórniki??

Polecane posty

Gość Flatmate

Wiem, że pojawiło się tutaj już wiele różnych rad, ale ja niestety nie mogę z wszystkich skorzystać :( Mam cerę dość wrażliwą i naczynkową :( Potrzebna mi jest delikatna metoda. Proszę o pomoc :( Chcę je chociaż trochę rozjaśnić, bo w tej chwili starsznie rzucają się w oczy :O

Zaskórniki (nie zaskórniaki!) to drobne czopy rogowo - łojowe zalegające w przewodach gruczołów łojowych. Powierzchnia zaskórników jest zwykle ciemna na skutek utleniania się keratyny. Zaskórniki mogą być otwarte i zamknięte. Zaskórniki występują zwykle w miejscach objętych łojotokiem. Zdarzają się również zaskórniki suche (zwykle tkwiące w przewodach gruczołów łojowych od dłuższego już czasu). Tak wiec jedyne co moge Ci polecic to udanie sie na zabieg oczyszczania twarzy bo przykryc ich za bardzo nie ma czym no chyba ze fluidem ale nie polecam bo to tylko pogorszy sytuacje.

Gość Flatmate
Dzięki za odp., ale byłam już raz na tradycyjnym oczyszczaniu i więcej tego nie zrobię :O Mam delikatną skórę i po zabiegu wyglądałam strasznie! Zaskórniki wróciły po tygodniu, a twarz dochodziła do siebie 3 tygodnie. Marny bilans :( Dlatego chcę je po prostu rozjaśnić, a nie na siłę usuwać :( Proszę o rady :(

to cos siedzi w skórze i nie wiem jak to rozjasnic usunąc jedynie ale skoro masz problemy ze skórą to nie wiem

Gość posiadaczka
gdzies ktoś kiedyś polecał właśnie na to jakąś maseczkę sorayai! podobno dawała dość dobre efekty ale niestety nie pamiętam jaka to była maseczka

Gość posiadaczka
sorayi!

Gość a mialo byc tak pieknie
maka i miod i woda masowac twarz