Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona_19_lat

kolejna próba włożenia tamponu

Polecane posty

własnie włożyłam, zawsze było mi niewygodnie i cos mnie w środku bolało. dzisiaj jest jakoś lepiej, nic nie boli ale mimo to czuje że go mam w sobie. Jak siadam czuje tez że sie wysuwa delikatnie. Możejeszcze za płytko włożyłam? Choć wydaje mi sie że jest doś cgłęboko hmm... co mam zrobic żeby było ok?

Gość a mialo byc tak pieknie
ja tez nie umiem zalozyc tampona

najlepiej używać tamponów z aplikatorem, sam się wtedy prawidłowo umieści. www.kobieta.wellnesslife.pl

dopchnij! ja wsuwam na całą długość palca. i jest zawsze ok :)

Gość mam lepszy sposób
heeh...a ja jestem doświadczona :P też na początku miałam ten problem ;) musisz włożyć głębiej, jak go wsuwasz to palec wskazujący powinien wejść do końca, wtedy jest ok i zapominasz że nasz okres :)

Gość traCy_andziula
pO pierwsze uzywj tamponow z aplikatorem.. zawsze wchodza latwiej, mozliwe ze wlozylas go za plytko.. jezlei ci jeszcze uwiera.. wluz go glebiej prawie na cala dlugosc palca,a wtedy napewno nie bedziesz juz czula ze go masz.pOzdrawiam..

hmmm ok spróbuję dopchnąc go chociaz nie wiem czy to coś da już kiedyś próbowałam :o

już dopchnęłam, niby jest lepiej bo jak chodze to prawie go nie czuję. ale jak siadam to czuje jakby sie wysuwał i mnie uwiera. Musze siadać tak powoli :( kurde... chyba sie nigdy nie naucze...

Gość ja też tak miałam
na poczatku czułam go przy siadaniu, chodzeniu!!! Zawsze :( ale troche pochodziąłm, pocierpiałam, douczyłam się jak to sie robi :) i już jest ok :) Troszkę cierpliwośći :D

Gość coaKarolla
A czy oby napewno uzywasz odpowiedniego dla siebie rozmiaru tamponu? To, czy tampon aplikuje się dobrze,czy nie zalezy też od tego jak obfite są miesiączki.

na początek kupiłam O.B comfort mini , nie chciałam wiekszych bo nie wiedziałam czy wogóle je włożę. Za godzine musze wyjśc z domu na dłużej, chyba go wyjme przed wyjściem żeby mi nie przeszkadzał przy każdym siadaniu, wstawaniu itp...

może za dużo o tym myślisz i dlatego wydaje ci sie że go czujesz. a z resztą początki zawsze są trudne, ale to napewno lepsze niż podpaska :D ja już kilka lat używam tylko tamponó, doszłam do wparwy i zapominam że mam okres. powodzenia

Gość czarna_kawa
Tampon najlepiej wkładać przykucając albo stanąć w rozkroku np. postawić sobie nogę na wannie, łożku itp. Tampon zawsze wkładam na całą długość palca i nigdy go nie czuję :) spróbuj lekko go wkładać pod kątem w stronę kości ogonowej

Gość pampamtadam
nie bój się włóżyć tamponu głeboko! ja wkłądam na długość wskazującego palca - całą. wtedy jest prawidłowo załozony i w ogóle go nie czuć. powodzenia

a co myslicie o tamponach z aplikatorami? czym sie różni zakładanie ich? jak wygląda aplikator? rzeczywiście jest łatwiejsze? Niedługo wychodze na zakupy więc może takie bym kupiła , bo te co mam są bez aplikatora.

Gość missmarta
te z aplikatorem zakłada się łatwiej:) wsuwasz aplikator do pochwy, popychasz tłoczek i tampon zostaje umieszczony we właściwym miejscu, na odpowiedniej głębokości. nie ma problemów z tym, że za płytko i nic nie musisz "dopychać" palcem. szkoda tylko, że na rynku prawie nie ma tamponów z aplikatorem, tylko tampaxy i bella, w dodatku nie w każdym sklepie je kupisz:(

ale te z aplikatorem też mają sznureczek żeby go potem wyciągnąć? hehe głupio to pewnie brzmi ale ja naprawde nie wiem :):P

Gość traCy_andziula
tak tampony z apilkatorem latwiej sie zaklada.Tampony z aplikatorami dostaniesz w kazdym sklepie rossman ;D pOzdrawiam

Gość traCy_andziula
tak maja sznureczek ;)

no to w takim razie ide dzisiaj do rossmana :) zobaczymy czy nie wyrzuce kasy niepotrzebnie, ryzyk-fizyk :P

Gość mam lepszy sposób
niedoswiadczona spróbuj go popchnąć jeszcze dalej....mówie Ci za płytko siedzi, dlatego go czujesz :O

Gość traCy_andziula
wlasnie... masz go napewno za plytko.. wyjmij tampon juz ktory masz! usiac na kibelku.. i wloz nowy tampon, ale wepchnij go na calaa dlugosc palca, ale powoli, jak go wlozysz gleboko na 100 nie bedziesz go czula ani przy siadaniu ani w kazdej innej pozycji! pOzdrawiam :d

ten był ostatni bo to opakowanie kupiłam już dośc dawno i tak próbowałam co jakiś czas. Wiec nie mam drugiego żeby teraz włożyć, musze iśc kupić. W zasadzie to już go nie czuję jak chodze, tylko ja siadam to tak jakby sie wysuwał, ale może faktycznie za dużo o tym myśle? hmm... zaraz go spróbuję dopchnąć jeszcze raz. I jednek go nie wyjmuje jeszcze, dopiero jak wrócę z zakupów.

ja czasem jak włożę [a używam tamponów od 2 lat, więc się nauczyłam już wkładać dobrze] to też czasem czuję przy siadaniu! ale po chwili układa się dobrze i go nie czuć. tak się wpasowuje ;)

wróciłam z zakupów, kupiłam tampony ale bez aplikatora. Chodziło mi sie dobrze w nim, chyba faktycznie sie jakoś ułożył i nawet przy siadaniu mi tak bardzo nie przeszkadzał. Teraz włożyłam kolejny i znowu czuję go. ehh... może i ten sie ułoży ? :o

Dziewczyny tutaj mają rację. Należy go włożyć na całą długość palca wskazującego. Wtedy nic nie czuć. Z aplikatorem nigdy nie używałam i nie wiem, jak to z nimi jest.

Polecam tampony z aplikatorem. Wkładasz taką bardzo śliską rurkę, włatwo włazi, popychasz drugą, nic nie czujesz, jest super. Latwo to zrobić. :)

a czy to normalne że przy wyjmowaniu troche boli? Mimo tego że tampon jest już nasiąknięty... :o

Mnie może nie boli, ale takie dość niemiłe uczcucie mam. spróbuj go wyciągać tak nie do dołu, ale ciągnij do przodu, wtedy jest lepiej :-) I nie wyjmuj za wcześnie :) I nie noś tylko tamponów, sprzyjaja infekcjom:)