Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona_19_lat

kolejna próba włożenia tamponu

Polecane posty

Gość jak nie możesz włożyć to
nie uzywaj, może nie są dla ciebie!! i sppadaj stąd niedolocie

Polecam tampony z aplikatorem!!! Sa higieniczne i wygodne we wkladaniu :) Tylko trzeba wlozyc na odpowiednia glebokosc :) Maja sznureczek, wiec nie ma prblemu z wyciagnieciem :) Na ostatnie dni okresu warto wkladac sobie tampony-mini, a na 1-3 dzien regular, ale to tez zalezy jak obfity ktos ma okres i jak jest zbudowany. Na poczatku ja tez zle wkladalam (za plytko i mnie bolalo i bylo mi bardzo niewygodnie), ale to juz 14 lat odkad uzywam tamponow i nie mam problemow. Pozdrawiam :)

Jak czytam, ze ktos slini palec i wklada do pochwy, zeby ja nawilzyc w czasie okresu, to sorry, ale mi sie cos robi. Kup sobie tampony z aplikatorem i nie bedzie miala problemu....

Gość fiku miku a ty co robisz
a tobie zawsze wchodzi kazdy tampon bez zadnych problemów?? jak w pochwie jest sucho to jest w koncu problem zeby założyc nowy bo to boli!!

no... zauważyłam że tampon czuję przez pierwsze 2-30 minut przy siadaniu. potem już sie jakoś układa (a może nasiąka?) i nic nie czuc :) ale fajnie :P może jeszcze pare zużyję i wcale nie bede czuła - mam nadzieję. Nie planuje używac ich zawsze, tylko tak w dniach 1-3 , potem już sie obedzie.

Gość ona 18
napewno za płytko:P

wszyscy piszą że za płytko wkładam, ale ja wkładam głęboko, na długość palca wskazującego. Może mam palec za krótki? :P :D

Gość traCy_andziula
a mOze poprotu 'tampony' nie sa dla ciebie! nie wszyscy moga je nosic. tampon jezlei jest dobrze wlozony jest wogole niodczuwalny! ;D pOzdawiam

Skoro masz okres, to nie mozesz mieć suchej pochwy! Mnie nic nie boli przy zakładaniu ani przy wyciąganiu. Może Tobie się wydaje, że jest już nasączony, a tak na prawdę, jeszcze jest za mało nasączony, żeby go już wyciągać. A moze jesteś dziewicą? Ja jak byłam dziewicą to też miałam wielkie problemy z użytkowaniem tamponów. Wiem, że mówią, że błona nie przeszkadza w użytkowaniu- no ale mi jakoś przeszkadzała. Poza tym, jeśli odczuwasz jakiś dyskomfort przy zakładaniu tamponów, to użyj intymnego żelu nawilżającego (np. K-Y zJohnson%Johnson-do kupienia w aptece). Powinno to zlikwidować Twój problem. Pozdrawiam

najprostrzy sposób - tampony z aplikatorem (ja od ... no, kilkunastu)lat używam tampaxy, oczywiście nie przez cały okres, tylko ten najbardziej obfity czas łatwo się zaklada, trafia w odpowiednie miejsce i nie ma problemu z suchością, jest na tyle śliski, że wchodzi nawet w \"suche\" bez oporów

aplikator to najlepsza sparawa dla \"niedoświadczonych\", poza tym trzeba też przy wkaldaniu tamponu się rozluźnić i nie przejmować się ta czynnością zbytnio. Naprawdę tampon nie gryzie, a pochwa nie jest taka mała :) www.wellnesslife.pl www.kobieta.wellnesslife.pl nowy program dla kobiet \"Odkryj swoje piekno\"

Gość yyyy
każecie wepchnąć tampon jak najdalej, a czy to czasem nie uszkodzi błony dziewiczej?

nie, w czasie okresu nie. Antomia kobiety jest "bardzo inteligentna":) www.wellnesslife.pl www.kobieta.wellnesslife.pl nowy program dla kobiet \"Odkryj swoje piekno

Gość bbbbbbbbbbbbbb
Wcale nie jestem pewna, czy ten aplikator to taki dobry sposób. Raz próbowałam to użyć i za cholerę mi to nie szło. Przecież ta rurka jest trochę gruba. Jak ktoś jest dziewicą, to nie wiem, czy sobie z tym poradzi. P.S. apropo pytania powyżej- tampon moim zdaniem głęboko włożony nie powinien uszkodzić błony. Pod warunkiem, że ktoś go w ogóle włoży.

no musze sie pochwalić, dziś rano włożyłam tampona i nie czułam nic od samego początku. Chyba w końcu mi sie udało :D wg wkładanie go nie jest przyjemne ale warto chwile sie pomęczyć żeby miec potem spokój :)

Gość missmarta
za jakis czas zapamietasz, jaki kawałek sznureczka powinien wystawać - i po tym stwierdzać, czy tampon jest wystarczająco głęboko. apropos suchości: też mi się zdarza, niestety:( nawet w czasie okresu:( gdy krwawienie mniejsze. wtedy sprawdzają się aplikatory:) Tracy andziula: czy masz na myśli tampony z aplikatorem marki Rossman? u mnie takich nie ma:(