edyta 21 0 Napisano Lipiec 17, 2006 witajcie mam takie pytanko od listopada brałam cilest na początku było wszystko ok do pewnego momentu jak zaczoł mnie boleć żołądek i to trwało z miesiać byłam u swojego ginekologa i zmienił ma tabletki na yasmin przy pierwszym opakowniu czułam sie ok teraz jestem przy drugim opakowaniu dokładnie wziełam 7 tabletek i miałam takier bole nóg że nie wziełam dwóch kolejnych tabletek a kochałam sie ze swoim facetem w te dni które nie brałam i teraz zastanawiam sie nad tym czy moge być w ciaży i czy mam dokończyc te opakowanie tabletek i co bedzie z moim okresem prosze o podpowiedz co robić pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sweet Dreams II 0 Napisano Lipiec 17, 2006 jezeli kochalas się nie biorac tabletek to istnieje takie ryzyko, to tak jakbys kochala się z dziurawą gumką :O musisz przeczekac, a jesli bardzo się denerwujesz zrob test, zycze powodzenia ( w zaleznosci od tego czego oczekujesz) ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość teściara Napisano Lipiec 17, 2006 Edytko! Trochę to niemądre, że bez konsultacji z lekarzem odstawiłaś tabletki, co innego po skończonym opakowaniu, a co innego w jego trakcie i to jeszcze na początku opakowania. Ale co się stało, to się nie odstanie. Może po prostu nie tolerujesz tabletek? A miałaś robione próby wątrobowe? Lekarz powinien je zlecić przy takich bólach, jeśli nie zlecił to poproś o skierowanie ;). Może w Twoim przypadku lepsza by była ina metoda? Ale to już gin będzie wiedzieć najlepiej (plastry/zastrzyki/ spirala). W ciąży możesz być, bo przerwałaś dostarczane dobowe dawki hormonalne. A cykl też może być (a raczej na pewno będzie) porządnie rozregulowany. Krótko mówiąc nie wiadomo kiedy dostaniesz kolejny okres, bo teraz Twój organizm całkiem "zgłupieje" raz, że zmiana tabletek, dwa, że odstawiłaś nie po skończonym opakowaniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach