Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama nastolatki

Ile swobody dla 15 latki ?

Polecane posty

Gość oooł dżisassss
tak.. wszystkie 15nastolatki nic tylko się bzykają i biorą narkotyki. nie byłam wcale z grupą kujonów. pilismy piwa, jaralismy szlugi-to chyba normalne na takich wypadach no ale sex?? owszem.. ale nie na takich wypadach.. i co jeszcze moze zbiorowy??? wybacz. ja nigdy nie przespałabym się z kolegą z klasy mając 15 lat zwłąszcza ze wczesniej mnie z nim nic nie łączyło. myslisz ze one tak się do tego palą?? przypomnij sobie jak miałaś 15 lat czy myslałam tylko o tym aby sie tuchac???? nastolatki wczesnie zaczynają, ale dlatego ze mają starszych partnerów. taki 19 latek potrafi juz wyjść z inicjatywa.. ale nie 15nastolatek!! prosze was :o

Gość oooł dżisassss
miało być: RUCHAĆ*

Gość mama nastolatki
Oł Dżisusss - tak właśnie mi się wydaje!!!! Przez chwilę zwątpiłam we własną intuicję. Pozwolę jej jechać i będę pod komórką :)

Gość nie pozwol

droga mamo nastolatki, jestmem nauczycielka w gimnazjum i obserwuje co to sie dzieje z dzisiejsza mlodzieza ja bym puscila corke pod warunkiem ze znam wszystkich z tego towarzystwa NARDZO dobrze ale i tak jednak zrobilabym jej niezapowiedziany nalot wieczorowa pora przywozac np kielbaski na ognisko ;) kazdy pretekst jest dobry. Moze udaloby sie uzgodnic jakies zasady \'nadzoru\' z innymi rodzicami? Mowiac szczerze to ze corka ma pretensje ze nie chodzi po dyskotekach i klubach sa dla mnie troche dziwne bo w sumie wiekszosc takich iomprez jest dla osob pelnoletnich i za przeproszeniem smarkateria z gimnazjum nie powinna byc nawet za prog wpuszczana. Jestem osoba mloda, na szkolnych imprezach bawie sie z uczniami, mozna isc potanczyc poszalec ALEEEE sa pewne zasady, ganiam za papierosy a o alkoholu nie wspomne (biwak). wydaje mi sie ze skoro teraz uczniowie nie maja wiekszych oporow i potrafia na wyjezdzie z nauczycielem w krzakach zapalic lub przemycic gorzalke w sprzecie muzycznym to co moze byc jak beda sami??? A jesli idzie o sex, owszem wpadaja uczennice gimnazjum ale faktycznie z reguly ze starszymi chlopcamy tylko ze tez jest jedno ALE, w zeszlym roku trzecioklasista zostal tata a dziecko akurat bylo biwakowe z wakacji. Ja uwazam ze jesli juz puscisz corke to powinnas ja uczulic na to zeby pila tylko to co sama przywiozla i najlepiej pilnowala tego picia (albo kup jej zapas malych butelek takich prawie na raz) bo to co sie dzieje teraz z tymi narkotykami (chodzi o ogolnodostepnosc) to az strach pomyslec juz ktoras z dziewczyn pisala ze moze daj corce poczytac to co piszemy? moze to do niej przemowi? dorosle osoby maja juz taki charakter ze sie martwia o mlodszych zwlaszcza jesli sa to ich dzieci :)

Gość ja bym jej nie puścila...
oni takm beda pic... i nie wiadomo co jeszcze... moze i jest rozsadna... ale kto po alkoholu jest rozsadny? chcesz byc babcia? a to ze beda spac osobno to sciema:)

i jeszcze dla tych co to zaraz beda krzyczeli czy nie pamietam swojej mlodosci... a owszem pamietam bo to bylo zaledwie 12 lat temu... tyle ze wtedy ja siedzialam w domu nie bywalam po lokalach a o nocleg u kolezanki tez trzeba bylo niezle sie naprosic. W roku szkolnym powrot do domu do 20tej w wakacje do 22giej ale o zadnych samodzielnych wypadach z rowiesnikami nie bylo mowy. Sama mam corke i juz sie o nia boje a to dlatego ze czasy sie zmieniaja i to wcale nie na lepsze. kiedys bylo bezpieczniej i nie tylko jesli idzie o narkotyki czy sex ale rowniez o bezieczenstwo ze zaden zbir cie nie napadnie (owszem zdarzaly sie napady ale nie tak czesto jak teraz) przyznacie same ze niestety teraz strach czesto jest wyjsc na ulice pozdrawiam

a ze spac osobno nie beda to masz jak w banku bo znajac zycie oni w ogole spac nie beda :) na biwakach trzeba sie nalatac zeby ich z lozek powyganiac to co jak beda sami :)

Gość Mamo 15-latki
O Dżisasssss moze i masz rację,że nie przespią się miedzy sobą,ale jaką mozna miec pewnosc ze nie wprosi się jakas ekipa biwakująca obok???? I wtedy z grupy klasowej zrobi się mix wakacyjny. Przecierz nie zamkną się w tym domku na trzy spusty i kilka dni będą siedziec w zamknięciu.Napewno kazde z nich będzie chciało wykozystac te wakacje na maxa.Ania M ma racje,napewno będą pić,to normalka,a po alkoholu nawet inteligentny człowiek staje się idiotą.Na alkohol nie ma mocnych. Moze zgadasz się z innymi rodzicami i rzeczywiscie będziecie im robic "naloty" kontrolne niby pod pretekstem dostawa prowiantu. Co prawda młodziez moze się strasznie zbulwersować o to ,ze są pod kontrolą,ale to nie o to chodzi tylko o ich bezpieczeństwo,i spokuj rodziców. Mamo 15-latki ty myslisz ze Twoje dziecko będzie miało cały czas włączoną komórkę??? he,he,he, w cuda wierzysz??? Napewno ją wyłączy zebys nie wydzwaniała do niej co godzinę,

Gość Mamo 15-latki
No własnie spac napewno nie będą!!!! A kto wie jaki moze byc efekt upojenia alkoholowego??? Czasem po alkoholu ludzie mają ochotę na sex obojętnie z kim,a na zakonczenie gimnazjum to i dobra kumpela,czy kumpel z ławki obok

w życiu bym nie puściła!!! pamiętam co sama wyprawialam :) dobrze, że matka sie nie dowiedziała ;) i że nie było z tego konsekwencji w tym wieku człowiekowi wydaje się , że wszystkie rozumy pozjadał a o życiu to wie po prostu wszystko, starzy są głupi, starej daty i się nie znają :O a za moich czasów nie było narkotyków tak dostępnych no i młodzież miała jednak większy respekt przed starszymi mój kolega miał matkę luzaczkę, która mu na dużo pozwalała efekt - zanim skończył 17 lat miał dwoje dzieci, najśmieszniejsze, że jego rodzice nie wiedzieli o tym i pewno by się nie dowiedzieli, tylko dziewczyna z którą miał te dzieci się w wannie utopila i nagle musiał się nimi zająć, bo ona była starsza od niego i nie miała rodziców jaki szok przeżyli jego rodzice to mogę się tylko domyślać :) moja ma 14 lat i ją dość krótko trzymam :) pyszczy, owszem ale mam to w nosie kiedyś mi podziękuje :) ale róbcie jak chcecie