Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podłamana...

CO SIE DZIEJE Z MOIM KOMPEM.....? Prosze zajrzyjscie

Polecane posty

Gość podłamana...

NIe wiem co sie dzieje z moim kompem. Z dnia na dzien zaczął dziwnie chodzić. Po jego właczeniu jak chce wejsc w internet/gg to komp nie reaguje musze praktycznie za kazdym razem resetować. Potem jak juz zaczyna reagowac i otwierac internet czy gg to strasznie długo to trwa. Moj sasiad ktory z tego samego źródła ma internet mowi ze u niego normalnie wszystko szybko chodzi Nie wiem czy ma to związek z tym, ze od kilku dni pojawia mi sie informacja za moj program antywirusowy przestanie sie aktualizować czy cos w tym rodzaju (mam avasta). W sumie komp mi zaczął tak zwalniac od kiedy pojawia sie ta informacja Nie znam sie kompletnie na komputerach...pomocy

Gość _załamana_
w gorke

Gość _załamana_
Teraz zauwazyłam ze zaczął chodzic w miare normalnie, ale pewnie jutro jak go załacze to znowu bede musiała resetowac i z 40 minut czekac az sie rozrusza

Gość _załamana_
Dzieki...kurde tyle ze ja jestem całkiem zielona jesli chodzi o komputery. Bede musiała chyba jednak kogos do tego poprosić. Teraz mi normalnie komp hula jak dawniej. Zaraz po odpaleniu cos fiksuje. Mam XP

Gość podłamana...
No i znowu sie zaczeło. Chwilke chodził mi szybko internet a teraz znowu stał sie powolny jak slimak. Co to moze byc:(

Myrevin dobrze pisze.. ale wg.mnie zrob tak..... przeinstaluj system, zainstaluj avasta tylko znajdz w sieci klucz do rejestracji, zainstaluja do tego ad-aware i wszystko bedzie cacy, moze masz jakies virki ktore uruchamiaja sie wraz z kompem:O

Gość podłamana...
Przeinstlowac to znaczy sformatowac? Kurde ja nie umiem, to co piszecie to czarna magia:( Bede musiała kogos o pomoc poprosic bo sama nie dam rady

Gość to po cholere pytasz
skoro i tak nic do ciebie nie dociera? idź po jakiegoś kumpla i nie nudź już. zrobi ci z kompem za jeden, góra dwa numerki :-P

A ja miałam avasta i zone alarm ale one razem nie chciały chodzić dobrze i też przepuszczały wirusy. Teraz mam odinstalowany zone alarm i tylko pozostaje mi skanowanie kompa co jakiś czas. Znacie może jakieś inne programy, które zabezpieczałyby komp przed wejściem wirusów i jednocześnie nie przeszkadzałby im avast?

Gość podłamana...
Zrobiłam tak jak pisze fidodido... nie wiem czy dobrze, ale teraz cos tam skanuje. I co bedzie potem? On sam usunie jakies błedy jak mam w kompie czy tylko napisze co jest nie tak?

Gość jeden wielki szajs
Jeśli weźmiesz kogoś do kompa, nie każ mu instalować od nowa Avastu. U mnie wszystko idealnie chodziło przez 8 m-cy, potem Avast padł, a tym samym komputer szlak trafił. Wgrałam sobie pełno wirusów, pulpit miałam opętany komunikatami, a samo wejście do internetu zajmowało mi 15 min. Przez to zamulał mi internet. Teraz mam Noda 32 i też nie polecam, bo już mam wirusy:(

polecam ad-aware\'a + do tego antywirus. nie blokuje avasta. uwaga na crack\'i... :) mi zablokowały net... :D

Gość jeden wielki szajs
Herezja---> pojawiły się komunikaty, że waność Avastu uległa przedawnieniu, coś w tym stylu. Ja nie aktualizowałam, bo nikt mnie nie uświadomił jak to robić. Ale muszę przyznać, że przez te 8m-cy byłam z niego zadowolona i nie miałam żadnego wirusa.

Gość jeden wielki szajs
ważność*

naturalna blondynka linka nie mam ktoś kiedyś podesłą mi instalkę (8 Mb).. i z tego korzystam

no to mi troszkę sie uspokoiło... ja mam nad sobą bata jeśli chodzi o ważności programów w postaci mojej paniki... :-)

Gość sprawdz najpierw
ile masz pojemnosci na dysku ile pojemnosci zajmuja ci programy,dokumenty,muzyka itd. byc moze masz tak zasmiecony komputer,ze nie nadarza z uporzadkowaniem i naprawde wystarczy tylko format.

Gość klucz aktywacyjny z avasta
jest wazny ok roku musisz sie znowu zarejestrować -przysla ci nowy. Przeskanyj sobie tym: Spybot Search & Destroy 1.4 http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=188&t=82 Bardzo dobry program do wyszukiwania i usuwania komponentów szpiegujących typu spyware, dialerów, keyloggerów itp.

Gość sprawdz najpierw
jesli pojemnosc programow jest wieksza niz komputera to niestety musi on korzystac z tak zwanej pojemnosci wirtualnej. i wlasnie wtedy komputer potrzebuje na to od cholery czasu.

spybota też polecam, mam go u siebie i jest czujny. :-) ale wydaje mi się, że dla kogoś, kto się nie zna na kompach, lepiej będzie poprosić kogoś o pomoc. lepsze to niż panika. wiem po sobie :-)

po h wam jakies Avasty wystarczy jak co kilka dni przesknujecie komp za pomocą tej Pandy do której podawałm link .... to darmowa wersja, ale wywala wszystkie nawet te najnowsze wirusy .... a resztę syfu lokalizuje podając ścieżki lokalizacyjne - można samemu wywalić trypry ale wirysom czyli temu co najgorsze ukreca łby automatycznie ..po kiego grzyba wam jakiś awas zamulający kompy !!

fidodido nie każdy sobie poradzi... czasem ścieżki lokalizayjne nie wystarczą, bo chamidło siedzi o wiele głębiej, czasem nie usuwa go nawet zajebisty antywirus... a nie każdy mie grzebać w rejestrze, żeby nie uszkodzić... i sorry, ale ja nie miałabym odwagi poruszać się w sieci bez antywirusa, polegając jedynie na skanowaniu co kilka dni pandą z linka... (nie mam nic do pandy, mój brat używał i chwalił, ale używał normalnej, a nie po linku jak mks) trochę wyrozumiałości, fidodio... (tym razem Twój nick bez problemu napisany... cacany)

Gość no ale TA panda
nie zeskanuje ci poczty odbieranej albo sciaganych plików lub nie zablokuje połaczenia niebezpiecznego... a na spyware - spybot...;):P