Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulila

Co na matowe włosy żeby błyszczały?

Polecane posty

Gość lulila

mam ciemne włosy. Co kilka dni je prostuję i są strasznie matowe. Farbuję (tzn lekko przyciemniam) Lorel preference i przez kilka dni ładnie błyszczą ale po tygodniu znów mat. Znacier jakieś sposoby żeby błyszczały ale żeby mi ałkowicie nie oklapły ;-)

Gość wcieraj nasienie

Gość kulą w płot
wosk?

Gość lulila
Po wosku wyglądają jak przetłuszczone po jedwabiu również a jak nakładam go maleńką ilość to nie ma efektu. Myślałam raczej o jakiejś dobrej odżywce, maseczce czy domowym sposobie.

Gość kulą w płot
ja daje tylko na koncówki i baaardzo malenka ilosc ale faktycznie lepiej sie nadaje do podkreslania loczkow itd Jedwabiu nie stosowalam. Moze jakas maska? GLis kur jest ok, chociaz nie wiem czy na znuszczone od prostowania wlosy tez bedzie ok

Gość lulila
sęk w tym, że moje włosy nie są aż tak bardzo zniszczone. Używam ochronnej pianki przed prostowaniem a prostuję najczęściej raz w tygodniu.

Gość jakubowska
ja ostatnie płukanie robię zimną wodą, bo zamyka łuski włosa. Nie wiem, czy bardziej się po tym błyszczą (bo mam kręcone), ale na pewno są gładsze.

Gość jasne piwo
ja polecam kerastase ampulki.... można dostać na allegro, lub w salonach fryzjerskich.... włosy rozjaśniam, też miałam problem z matowymi połamanymi końcówkami, ale odkąd używam tej ampułki raz w piesiącu problem znikł.

Gość jeeeeey
a ile te ampulki kerastase kosztują i czy jedna starczy na raz? mozesz podpowiedzieć? :)

Gość jasne piwo
http://www.allegro.pl/item114710679_kerastase_ampulki_z_salonu_vita_ciment_12ml_.html ja uzywam tych 1x w miesiącu wcieram we włosy zakładam worek i podgrzewam suszarką 10 min. ale są jeszcze pomarańczowe do włosów suchych, http://www.allegro.pl/item115901817_kerastase_ampulki_odzywcze_aqua_oleum_z_salonu.html w zakładzie fryzjerskim zabieg ok 50zł.

Gość co bys nie
zrobila, jak dobrych odzywek nie uzywala, prostownica zawsze zniszczy wlosy. Zdrowy wlos jest blyszczacy z natury, zniszczony nie jest. Sprobuj odstawic prostownice, ale nie licz na szybkie efekty, zniszczony wlos musi odrosnac po prostu. Odzywki moga poprawic ich wyglad, ale nie usuna przyczyny tylko zamaskuja problem (zawieraja silikony najczesciej i one nablyszczaja).

Gość gosiuniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jeju jakie tam sa ceny wierzycie w szampony po 200 zl z cementem?? szoka normalnie .

Gość detyskkjr
cynk w tabletkach - np. zincas forte, jak zacZelam brac to nagle wlosy mi zazely niesamowicie lsnic,polecam!

Gość bassi77
fajnie nabłyszcza włosy szampon Glisskur jedwab w płynie czy jakoś tak,taki z rózową naklejką.polecam