Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paulinkamalinka

3 OPAKOWANIA POD RZAD!!!!

Polecane posty

3 mozna wziac 3 opkaownia pod rzad...tak mi sie zlozyla ze raz wyjedzamw gory i nie chce miec okresu w lipcu wiec wezme 2 pokowanie bez pzrerwy i pozniej znow mam prblem akurat next wyjazd mi wypada znow jak mam okres i mysle czy mozna wziac 3 opkoawnaia pod rzad zaznzcam iz pozniej planuje wogole nie brac tabeltek ale boje sie ze cos moze mi sie pochraznic po tych 3 opkaownaiach mozer ktos moze moi pomoc??

Gość marcha
wiesz co...najlepiej weź 10 opakowań pod rząd. DZIEWCZYNO!!!!! okrs to rzecz naturalna...tak trudno tampona zmienić kilka razy dziennie?

pod czas brania tabletek to nie jest taki normalny okres (to do osoby która pisała wyzej, ale zapene o tym wie :P ) jest to tzw. krwawienie z odstawienia, więc mozna je trochę przesunąć, lub ominąć, byleby nie za często a nic złego się nie sanie. ja osobiscie uwazam ze 3 opakowania to troche duzo :/ zdarzylo mi sie tylko 2 czy 3 razy wziasc 2, nigdy 3. poradz się ginekologa :)

Gość marcha
ja wiem o tym, tylko zwyczajowo krwawienie z odstawienia nazywa się okresem

Gość PAULINKAMALINJKA
JESTES PEWNA ZE MOZNA DO 4??? WIEM IZ SA TAKIE SRODKI ANTY KTORE POWODUJA ZE MSIEICZAKI NIE MA PRZEZ POL ROKU I JAKOS PONIZJE KOBIETA FUNKCJONUJE...ALE WOLALLABYM POPRACIE KOGOS KTO TAK ZROBIL WZIAL 3 PODRZAD I NIC MU NIE BYLO??

Gość nie rozumiem kobiet
Hmm.. jeśli ja zjem 10 manadrynek naraz i nic mi nie bedzie a potem ktos do mnie przyjdzie i powie chce zjesc tule co ty, czy mi nic nie bedzie? to bym go wysmial. Kazdy organizm funkcjonuje innaczej, skad my mamy wiedziec jaki jest twoj organizm? jakie lykasz te tabletki? wez dziewczyno daj spokoj i nie zadawaj takich pytan, bo to zalosne.

Gość alexiss
ja tez uwazam, ze to za duuzo, w tej 7 dniowej organizm Ci odpoczywa od hormonow, pozbywa sie wody, krwawisz itp... mozesz sie zle czuc jesli wezmiesz az 3 op. pod rzad... takie nasilone skutki uboczne :( to nie za dobre dla organizmu... ja zawsze robie przerwe chocby nie wiem co, bo tak jest najlepiej... poradz sie lekarza zreszta...pozdrawiam :)

Gość mimimimimimi
ej i tak trujesz organizm hormonami, robisz sobie w środku burzę, a przez te 7 dni masz od nich odpocząć....no ale to Twój wybór

Gość alexiss
no wlasnie!! 21 dni z hormonami to dla organizmu duuzo, pozwol mu odpoczac w tej przerwie.... tylko dla wygody brac 3 op. pod rzad....nie rozumiem! chyba twoje zdrowie jest dla Ciebie wazniejsze?? przemysl nasze wypowiedzi.... ;)

Gość PAULINKAMALINJKA
oj to nie jest tak ze nie dam o zdrowie tylko no wiecie widze sie z facetem raz na mieisac teraz w ten weekend przyjedza a mi aurat okres wypada wiec zaczelam brac drugie i tak sie sklada ze w siepniu (daj boze) pojedzimy na razem na tydzien i znow okres ...:( poprsru no jak kjkady czlowiek chce sie pobawic ze sowim kochanym a kurat zlosliwy okres :(

Gość alexiss
no ja rozumiem.... tez szlag by mnie trafial! tylko to faktycznie moze byc niedobre dla twojego orgaznimu... mysle, ze najlepiej bedzie jak zapytasz ginekologa... on Ci prawde powie :) moze i faktycznie nie zaszkodzi?? pozdrawiam!

Gość słuchaj to może po 14 tabletka
tego 2 opakowania zrób 7dniową przerwę i wówczas ten sierpniowy okres wypadnie ci szybciej o tydzeiń i kolejny wyjazd bedziesz mieć bez okresu. to będzie tak jakbyś tylko przesunęła okres

Gość alexiss
nie nie nie... to bedzie za malo tabletek, aby ochrona antykoncepcyjna byla zachowana! przerwe mozna zrobic najwczesniej po 17 tabletkach...

Gość PAULINKAMALINJKA
powiadasz ze po 17 tabtelce mozna zrobic 7 dniow przerwe??? to bym mnie jakos ratowala w sieprpniu ktos wiec cos wiecej na ten temat???

Gość słuchaj to może po 14 tabletka
no tak może i 17 ale jak bierzesz 1 opakowanie a przecież można przsunąć sobie okres łykając w sumie np.28 tabletek czyli dodatkow 7 tabsów z 2 opakowania

jejku, przecież zawsze robisz 7-dniową przerwę, więc jak raz na ileś tam czasu nie zrobisz dwóch przerw, to tragedia się nie stanie. problem może być tylko taki, ze możesz i tak krwawić, bo to się często zdarza, gdy łączy się ze soba opakowania

Gość a o co chodzi...
... z tymi 17 dniami? tez chcialabym wlasnie nie robic dwoch przerw pod rząd albo przyspieszyc sobie lub opóźnic okres ( moze to jest bardziej tolerowane przez organizm?) czyli jesli np. przyjme nie 21+21 tabletek bez przerwy a np 21+17 i wtedy przerwa, by okres byl szybiej a ja mogla milej spedzic urlop :> jak sądzicie? robila ktoras z Was cos takiego?

Gość alexiss
ja nie robilam... ale chodzi poprostu o to, ze 17 tabletek- to najmniejsza liczba, jaka mozesz przyjac z danego opakowania- tyle tabletek gwarantuje ochrone antykoncepcyjna... jezeli polkniesz mniej, np. 14 i zrobisz przerwe- wtedy na pewno nie bedziesz chroniona ani w przerwie, ani na poczatku kolejnego cyklu! czyli 17 to minimum, aby zrobic przerwe i byc zabezpieczona. NO> :)

Gość alexiss
ja nie robilam... ale wiesz co? jezeli wezmiesz 21+17 to bedziesz na pewno zabezpieczona- ochrona jest wieksza, jesli nie robi sie przerwy... tylko, ze to dla organizmu niedobre.... ale ochrona na pewno bedzie lepsza niz przy robieniu normalnej przerwy.. :)

Gość ale te 17 tabletek dotyczy
1 opakowania wtedy musi być wziętych 17 aby była antykoncepcja zachowana, a skoro ty weźmiesz 21 + np. 7 to i tak będzie ok przecież w sumie to będzie 28 tabletek a ma być conajmniiej 21

Gość ale te 17 tabletek dotyczy
poczekaj na opinie innych mnie się wydaje że tak sama tak zrobię we wrześniu

hej, ja wzielam teraz 2 opakowania pod rzad bo tak musiałam ;) ale co sie okazało zostaly 2 tabeltki w drugim opakowaniu i dostałam okres, nie wiem moze przez te upały i teraz zostawiam te 2 tabeltki wezme je za tydzien z nastepnym opakowaniem wiec mozesz przesunac okres ;) ja nie wzielam 21 tabletek z drugiego opkaowania 2 zosatły a nie chce ich brac jak dostalam okres wczesniej bo to bezsensu wiec sobie przesune ;)

wiec nie mozesz tez liczyc ze bedzie wszystko ok, bo widzisz ja bralam bez przerwy 2 opakowania a dostalam okres wczesniej ;) kiedys bralam tez 2 i było wszystko ok a teraz taki psikus ;) wiec musisz byc ostrozna bo kazdy organizm reaguje inaczej...

Gość H.M 25
ja biorę yasmine, czasami 2 opakowania pod rząd, ale ostatnio wzięłam 3 i nic sie nei stało, nie kontaktowałam sie z ginekologiem w tej sprawie ale czułam sie normalnie, żadnych niepokojących objawów, myśle ze kazdy organizm może inaczej zareagowac ale mój dostosowała się bez problemów.