Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja*pytam*

do zorientowanych w temacie pracy

Polecane posty

Gość ja*pytam*

Kochani, staram sie o prace w szkole, rozwoze wszedzie cv i mam takie pytanie, czy nalezy w sekretariacie szkoly prosic o potwierdzenie przyjecia ppdania? spotkaliscie sie z czyms takim?

Gość nie słyszałam o czymś takim
ale jako że sama szukam pracy jako nauczyciel to radze ci aby zawsze starać się rozmawiać bezpośrednio z dyrektorem, nawet jeśli to wymagałoby umówienia się w późniejszym terminie,panie na sekterariacie bywają na prawdę różne

Gość ja*pytam*
dzia, tez nie sadze, zeby to potwierdzenie bylo mi do czegos potrzebne, zwlaszcza w przypadku, kiedy rozmawia sie z dyrektorem, a bylas juz moze na jakiejs rozmowie, gdzie byli Toba zainteresowani? o co pytali?

ja mieszkam w niedużej miejscowości więc najczęsciej słyszałam ;mamy pełną obsadę , nikogo nie potrzebujemy (nieważne że po miesiącu dowiadywałąm się pocztą pantoflową, że kogoś przyjeli, wiessz u was wszytsko po znajomości-SZOK),poza tym pytali o to czy mam pełne kwalifikacje

Gość ja*pytam*
no to znaczy, ze wszedzie jest tak samo, ja tez mieszkam w malej miejscowosci, a te pelne kwalifikacje to o co chodzi? o studia magisterskie? o drugi kierunek? mam niedlugo taka powazniejsza rozmowe, z ktorej moze cos bedzie, dyrektor kazal mi sie na nia przygotowac i...to zabrzmialo dosc groznie ;)

Gość ja*pytam*
ktoś coś jeszcze wie na ten temat? :)

w moim przypadku chodziło o kwalifikacje do nauczania jęz. obcego , myslę, że na rozmowie przede wszystkim musić sprawić wrażenie dobrego pedagoga, to znaczy musisz mówić pewnie, zdecydowanie, wyrazić jakis śmiały pogląd na jakiś temat, coś na temat grupy wiekowej dzieci z którymi masz pracować, że masz jakies pojęcie o pracy w szkole,że to nie tylko lekcje ale też inne rzeczy: konkursy, imporezy szkolne, różnego rodzaju atrakcje, które może będziesz musiała przeprowadzać i organizować, czy samorząd szkolny, takie tam bzdurki, trzymam kciuki, powodzenia!