Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość henna

Dziewczyny, które robiły hennę na brwiach prosze o pomoc!

Polecane posty

Gość henna

Mam za jasne brwi przy ciemnych naturalnych włosach. Koleżanka poradziła mi hennę, ale bardzo boję się groteskowego wyglądu w przypadku przesadzenia z czasem. Poradźcie, na jak długo się tę hennę nakłada i czym zmyć?

radzę, żebys nie robiła sama no ale jesli juz musisz to jak kupiłaś taka henne do brwi i tam jest napisane 15 minut trzymac to trzymaj pięc potem zobacz efekti ewentualnie nałoż raz jeszcze - wystarczy na kilka nałożeń a jaki kolor masz heny?

Gość henna
Nic jeszcze nie mam, jestem zielona w temacie.

Gość henna
A tak przy okazji - orientujecie się, czy w Rosmannie dostanę hennę?

dostaniesz i kosztuje grosze :) a jesli boisz sie czarnego efekltu to może wybierz brązowy odcien a najlepiej to idz do kosmetyczki ona Ci to zrobi. w przeciętnym salonie to koszt ok 10 zł więc tez nie majątek :)

Gość henna
Dzięki :)

hennę dostaniesz w każdym kiosku. lepiej kup brązową niż czarną, bo brązowa i tak ciemno wychodzi. najpierw nałóż na 5 min. i zobacz, jaki efekt. zmywa się wodą, a jeśli wyjedziesz poza brwi i będziesz miała plamy naokoło, to nalej trochę spirytusu salicylowego na wacik i potrzyj skórę.

Gość PoMoGe Ja
Dobra rada - idź do kosmetyczki i poproś o zrobienie henny brązowej lub grafitowej. Jak zrobisz sama to zapewniam, że przy Twoich jasnych brwiach wyjdzie ruda albo np. zielona. Wiem co mówię, bo sama robiłam juz kilkoma rodzajami henn, roznych firm i powiem Ci, że wszystkie były do d... Robiac u kosmetyczki np. razem z henna na rzesy zaplacisz okolo 20 zl, a efekt utrzyma się ponad 3 tygodnie. Przy czym pierwszy i drugi dzien po zrobieniu henny kolor bedzie dosyć inensywny, potem blednie. Trzeciego dnia wyglada to zazwyczaj "naturalnie". Duzo tez zależy od tego ile kosmetyczka będzie trzymac preparat na Twoich brwiach. Pamietaj, ze im dlużej tym kolor wychodzi intensywniejszy. Przy jasnych brwaich radze góra 5 minut!!! To nieprawda, że intensywnośc henny nie zależy od długości jej trzymania na brwiach i rzesach - tak często mowia kosmetyczki... U mnie zawsze jak miałam preparat np na rzesach przez 15 minut to kolor był intensywniejszy i dłużej sie trzymał, a jak leniwa kosmetyczka nałozyła mi tylko na 5 minut to nastepnego dnia musiałam tuszować rzęsy, a po tygodniu nie było juz sladu po hennie. Oczywiście moja wypowiedz dotyczy jasnych brwi i rzes, bo nie wiem jak to jest przy ciemnych.

Gość kosmeticzka
....i błagam nie spirytusem dziewczyny skąd te pomysły? i nie radzę brązowe przy ciemnych włosach.....będziesz głupio wyglądać :)

ja tez obstaje przy tym zebys poszła do kosmetyczki. Z moich włąsnorecznych przepraw z henna efekt zawsze był do niczego. Nigdy nie bylo widac ze cos robilam a po \"fachowej\" rączce to ciemne rzesy mialam i przez miesiąc :) tak więc lec do pierwszego z brzegu salony fryzjerskiego - zazwyczaj urzeduje tam pani któa sie tym zajmuje - i niech Ci zrobi

Gość PoMoGe Ja
No moje brązowe brwi, ciemne rzęsy - po hennie oczywiście, znakomicie współgraja z ciemnymi włosami (nie czarnymi, raczej bardzo ciemny blond).

Gość henna
Jeszcze raz wielkie dzieki za porady :) 🌼

Gość jula17_v
Ja mam dośc jasne włosy, jednak postanowiłam zrobić sobie LEKKĄ hennę w salonie... Bardzo żałuję. Baba mówiła że użyje jasnej farby idealnie współgrającej z moimi włosami. Wyszło na to, że brwi mam prawie że czarne, wyglądam fatalnie! Przez tydzień chyba z domu nie wyjdę... Ja Ci proponuję wykonywać makijaż samodzielnie kredką. Jestem naprawdę zawiedziona efektem, chyba nigdy już z tego nie skorzystam

Gość gość
ostatnio uzywam tej drogeryjnej mieszanki do wykonania domowego. uwazam, ze jest super. mam brazowa gdyz i tak wychodzi ciemna. potrzymaj narazie 3 min i zo bacz jaki bedzie efekt. pozniej zwiekszaj w razie potrzeby. nie zapomnij pokremowac skory pod i nad brwiami, zeby sie nie zafarbowaly. w razie za ciemnego koloru mozna zmyc troche szamponem przec*plupiezowym